Výběr vhodného modemu VDSL (router) Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3074
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod AngelikaB » 07 led 2021 16:20

Profil služeb bude následující co mi řekla paní

250/25 někdy se to vyšplhá na 270/27

Doporučovali mi tento router co maj v nabídce: https://www.alza.cz/asus-dsl-ac750-d616 ... =9#recenze



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2021 16:44

Nemůžu k němu najít profil, ale ve specifikacích má max. 200. Tedy profil 17a, nebo 30a.
https://www.asus.com/Networking-IoT-Ser ... /techspec/
Ale pokud ho doporučují....
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3074
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod AngelikaB » 07 led 2021 16:52

Jen ho doporučili, ale potřebuji prostě co bude umět 250/25

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2021 16:57

A proto je třeba vědět ten profil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3074
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod AngelikaB » 07 led 2021 16:59

Profil mi zaslala toto: kabel je kabel 250 Mbit (xDSL)
Rychlost 273 Mbit

Neomezená data
VIP data, upřednostnění
Spolehlivost kabelu v zemi, žádné povětrnostní vlivy
Inteligentní GIGA televize pro všechny
Balíček inteligentní TV START nyní jen za 99,- Kč (standardní cena 199,- Kč)
AKCE inteligentní TV 99,- Kč

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2021 17:07

Začínáš staré téma a nepodíváš se, o čem jsme se bavili na začátku....
Takže ve specifikacích modemu (jiného - dsl52u) je tohle:
VDSL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL multimode
Support Annex A/B/I/J/L/M
Support all VDSL2 profiles -8a, 8b, 8c, 8d, 12a, 12b, 17a and 30a
Odkaz je zde: https://www.asus.com/za/Networking/DSL- ... ductPrint/
Prametry jsou stejné jako u 750 - tedy max. 200Mbps

Pro rychlost vyšší než 200Mbps se používá profil 35b, což naprostá většina modemů na trhu neumí.
Psal jsem o tom ve stejném tématu zde:
ITCrowd píše:K profilu 35b:
Zkus si projít třeba tohle: https://www.digilidi.cz/testujeme-vdsl- ... s-dsl-87vg
ale netestovali to na plnou rychlost a ne na metronetu, může tam být komplikace s nastavením.
A měl by ho umět i: https://www.mironet.cz/tplink-archer-vr ... gLXIfD_BwE
Opět můžou být problémy s nastavením.


nezlob se, ale rozhodně nehodlám doporučit router, o kterém si nebudu naprosto jist, že bude splňovat, co požaduješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3074
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Re: Výběr vhodného modemu VDSL (router)

Příspěvekod AngelikaB » 07 led 2021 19:58

Ok takže. Jsem mluvila ještě s giganetem, že mi daj za to terminátor již v ceně internetu.
Tudíž budu potřebovat pouze vlastní router, ale ten router musí umět tagovat wan na 848. Tak jaký mi teda doporučíš ?
Jelikož říkala paní z Giganetu, že to bude pro mně lepší a levnější.
U metronetu používám: Netis WF2880 (tagovat wlan umí)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový VDSL router
    od desperado007 » 27 úno 2021 20:59 » v Sítě - hardware
    3
    162
    od dvorakj
    včera, 11:36
  • Výběr vhodného monitoru.
    od Galli » 15 pro 2020 14:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    129
    od Galli
    15 pro 2020 14:45
  • Výběr vhodného chladiče pro ryzen 5600X a 5800X
    od Roman214 » 23 lis 2020 12:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    426
    od gogo1963
    23 lis 2020 14:25
  • Výběr nového modemu
    od Chalpe00 » 29 čer 2020 10:55 » v Sítě - hardware
    4
    555
    od Chalpe00
    29 čer 2020 12:30
  • VDSL - Bonding
    od danzpet » 25 úno 2021 17:27 » v Sítě - hardware
    2
    148
    od X
    26 úno 2021 08:23

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host