Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

perossjr
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod perossjr » 20 říj 2019 11:09

Vyřešeno laborováním pokus omyl. Aktivován profil 17a, vypnutí a přepnutí některých defaultních voleb. Představa, že by něco podobného dělal běžný uživatel je z říše sci-fi. Podpora výrobců, prodejců a zejména ISP je opravdu triskní. Ponaučení pro příště.. než za něco zaplatím, dohodnout si všechny podmínky a služby i budoucí předem. Věřím, že by se tu uživila nějaká firma, která by podobné nastavení prováděla přes vzdálený přístup.

Obrázek
Pěkný víkend na "stovce" s Asusem :-)



Reklama
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4756
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod dvorakj » 20 říj 2019 14:10

ale takove firmy jsou, rika se tomu servis.
IT neni pro kazdeho.
ale tak je dobre, ze si na to prisel

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1791
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod Zivan » 22 říj 2019 07:52

Jen je skoda, ze nevi, co vlastne pomohlo.

Sadyx
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod Sadyx » 23 bře 2020 20:39

Je škoda, že vůbec nikdo nedal nastavení DSL:
Modulace: VDSL2
ANNEX Mode: ANNEX B/J
Conntry/ISP Specific: Disabled
DLA: Enabled
SRA: Enabled
Share PVC: Disabled
G.INP(G.998.4): Enabled
ADSL Settings---------------------------
Stability Adjustment: Disabled
RxAGC GAIN: Default
ESNP: Default
Bitswap: Enabled
VDSL Settings------------------------
VDSL Profile: 30a multi mode
Stability Adjustment: Disabled
RxAGC GAIN: Default
UPBO: Auto
ESNP: Default
Bitswap: Enabled
G.vector(G.993.5):Enabled
Non-standard G.vector:Enabled

Toš hodně štěsti s tym Pertinaxem!!!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20948
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod ITCrowd » 23 bře 2020 21:23

Díky za doplnění! :thumbup:
Utčitě se to bude někomu dalšímu hodit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Bonek007
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod Bonek007 » 30 bře 2020 22:28

Dobrý den mám úplně do detailu ten samý problém se stejným internetem i routerem, mohl by jste mi prosím poslat vaše celé nastavení abych si to okopíroval.

Bonek007
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod Bonek007 » 31 bře 2020 18:46

Mohl by mi někdo pomoct s nastavením, aby mi to taky fungovalo prosím?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20948
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod ITCrowd » 31 bře 2020 18:50

Vždyť to tam máš napsáno. Těžko ti už někdo poradí líp.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zblebt
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod zblebt » 04 dub 2020 13:45

Dostal jsem se do té samé situace. Vzhledem k tomu, že technik z O2 mi tvrdil, že musím mít modem VDSL3 a ať si tedy hned koupím jejich SmartBox, nevěřil jsem mu a zajímalo mě, kde je opravdu zakopaný pes, napsal jsem rovnou do CETINu. Zde je celé jejich vyjádření:
,,Na rychlost až 100Mbit/s stačí VDSL2 modem, ale je třeba aby podporoval RTX. Do 26.3. jste měl synchronizaci na 56Mbit/s a přitom parametry byly velmi dobré, měl by jet výše. Pak jste si RTX v modemu nejspíše zapnul (modem se neměnil, takže asi tomu tak nejspíš bylo) a synchronizace se chytala na 105Mbit/s. Je tam nějaká chybovost od toho navýšení, dle mého to navýšení plně nezvládá modem, možná by bylo dobré trochu snížit rychlost na 80Mbit, pokud byste zaznamenával větší chyby, ale zatím to není zase tak hrozné."

Tím RTX mají na mysli retransmisi, tedy konkrétně G.INP (G.998.4), které tedy musí být pro správnou funkčnost zapnuto - povoleno.

Tuto problematiku jsem řešil s O2 a CETINem, pročítal domácí i zahraniční články a diskuze a dle mého názoru je v současnosti toto to správné nastavení pro 100/10 Mbit/s od O2 na síti od CETINu (ale nejsem žádný odborník, takže mě neberte za slovo):
Common Settings
Modulace DSL: VDSL2
Režim dodatku: ANNEX B
Country/ISP - Specific Setting: Zakázat
Dynamic Line Adjustemnt (DLA): Povolit (možno volit i jinak)
Hladké přizpůsobení rychlosti: Povolit (možno volit i jinak)
Sdílení PVC: Zakázat
G.INP (G.998.4): Povolit
ADSL Settings - mělo by být jedno co tam je, jedná se o nastavení ADSL a né VDSL
VDSL Settings
VDSL Profile: 30a multi mode (Je zpětně kompatibilní i s 17a, který aktuálně pro rychlosti do 100/10 Mbit/s používá CETIN. Přímo profil 30a CETIN nepoužívá, pro rychlejší rychlosti používá už pak rovnou profil 35b - to tento modem už však neumí)
Nastavení stability: To je individuální, 2dB je maximální výkon a naopak vyšší hodnoty dB zajištují vyšší stabilitu připojení.
Rx AGC GAIN Adjustment: Stable (možno volit i jinak)
UPBO - Upstream Power Back Off: Povolit (možno volit i jinak)
ESNP - Enhanced Sudden Noise Protection: Stable (možno volit i jinak)
Bitswap: Povolit
G.vector (G.993.5): Povolit
Non-standard G.vector (G.993.5): Zakázat

Doporučuji pak případně ještě obvolat O2 i CETIN, aby zkontrolovali, že z jejich strany je vše správně a natvrdo nastaveno.

Doufám, že tímto pomůžu i dalším lidem a ušetřím vám nervy, starosti a hlavně tu tragickou komunikaci s O2 "techniky".

pistoma
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod pistoma » 18 kvě 2020 14:58

Ahoj nemohu tento modem nastavit pro O2 adsl pripojeni. Nemohl by nekdo kdo ma tento modem pomoci? Treba screenshoty jak nastavit? Zkousel jsem nastavit dle tech ktere tu jsou a modem stejne nejede

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20948
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Asus DSL-AC55U vs 100 Mb/s O2

Příspěvekod ITCrowd » 18 kvě 2020 15:04

Pokud jde o adsl, pak by měla fungovat automatika.
Restartuj asus do továrního nastavení, připoj linku, připoj pc kabelem a spusť automatické nastavení. Router by si měl připojení najít sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus DSL-AC55U - režim Bridge
    od paja6700 » 20 srp 2020 01:58 » v Administrace sítě
    6
    893
    od _hm
    21 srp 2020 11:48
  • Lenovo vs Asus
    od slugie » 19 zář 2020 11:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    341
    od peta501
    19 zář 2020 11:24
  • Výběr NTB - Asus X Msi
    od tomsc » 14 zář 2020 09:16 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    257
    od peta501
    14 zář 2020 12:13
  • Asus F556U
    od Nrzk » 15 pro 2020 13:56 » v P: Hardware
    2
    367
    od Nrzk
    15 pro 2020 17:46

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host