Připojení foťáku přes wifi Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1952
Registrován: květen 06
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod krtenek » 17 dub 2019 20:49

Já tu síť vytvořim, nějak se k ní připojim (v PC se žlutým vykřičníkem), ale foťák se nepřipojí, protože chce nějaký heslo nebo co. A já nikde žádný nemam. Co tam mam proboha napsat?

IMAG4184.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9992
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod zeus » 17 dub 2019 20:52

reader/forever ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1952
Registrován: květen 06
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod krtenek » 17 dub 2019 20:55

Jsem nějak mimo. Cože?

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1874
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod Fox_25 » 17 dub 2019 22:42

Když vytváříš síť tak určitě znáš její název a heslo, název sítě=uživatelské jméno, a heslo je prostě heslo.

Uživatelský avatar
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1952
Registrován: květen 06
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod krtenek » 18 dub 2019 10:08

Stále nechápu. Kam chce foťák heslo, když název sítě a heslo má už v sobě uložené? To zadám jen do počítače. Teda on chce dokonce uživatelské jméno.

Fox_25
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1874
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod Fox_25 » 18 dub 2019 15:00

Vytvoříš síť v PC, dáváš heslo a jméno ze sítě na PC do foťáku, vytvoříš síť ve foťáku, zadáváš jméno(SSID) a heslo které se zobrazí na displeji foťáku v PC.

Uživatelský avatar
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1952
Registrován: květen 06
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod krtenek » 20 dub 2019 08:29

Do PC pro připojení dám jméno a heslo, které mi ukazuje foťák (jeho vytvářená wifi síť). Potom po mě chce nějaké jméno a heslo foťák. Zadám ty samé údaje (JINÉ PROSTĚ NEMÁM) a je to špatně, prej chybné údaje.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45906
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod petr22 » 20 dub 2019 08:38

Mas - prihlasovaci jmeno a heslo do tveho PC (z Windows). To je potreba zadat pri prihlaseni
z fotaku do pocitace. Zadava se to jako destination a fotak by si to mel pamatovat.

Fascinuje me ale tva snaha obejit to nejjednodussi co existuje - vytazeni karty z fotaku
a vlozeni do ctecky, coz trva maximalne 5 vterin. Radeji budes pul hodiny zprovoznovat wifi
a cekat dlouhe minuty nez se zkopiruje neco, co pres ctecku trva par vterin.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod ITCrowd » 20 dub 2019 08:40

Pokud postupuješ dle návodu z linku od Foxe, pak ti to nemůže fungovat. Je to na direct wifi, takže se lze připojit jen PC, které má wifi kartu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45906
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod petr22 » 20 dub 2019 08:45

Tam jsou dve moznosti:

1. Fotakem do existujici wifi site.
2. z pocitace s wifi kartou na fotak (vyzaduje odpojeni od stavajici site)

Moznost cislo 2 musi chtit jmeno a heslo jen na pocitaci.

To, ze je to cele strasne pomale, zdlouhave a otravne jsem uz zminoval nekolikrat.
Jedine smysluplne vyuziti je ovladani fotaku pres tablet nebo telefon.

Uživatelský avatar
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1952
Registrován: květen 06
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod krtenek » 20 dub 2019 08:53

https://av.jpn.support.panasonic.com/su ... index.html
Postupuju podle toho návodu. Jenom u tohoto způsobu dokážu v PC vytvořit síť mezi PC a foťákem.
Ale nechápu jaký přihlašovací údaje po mě foťák chce? Jsem blázen nebo mi něco uniká?

Ano, v počítači mám wifi kartu.

petr22 píše:Mas - prihlasovaci jmeno a heslo do tveho PC (z Windows). To je potreba zadat pri prihlaseni
z fotaku do pocitace. Zadava se to jako destination a fotak by si to mel pamatovat.

Já se po počítače nijak nepřihlašuju. Resp. mám asi nějaký účet, ale bez hesla.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení foťáku přes wifi

Příspěvekod ITCrowd » 20 dub 2019 09:00

V tom případě to zřejmě fungovat nemůže. Wokna se zásadně brání síťovému provozu bez hesla.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení kompaktu k PC přes WiFi
    od Prorock » 05 srp 2020 16:16 » v Sítě - hardware
    0
    465
    od Prorock
    05 srp 2020 16:16
  • DECO M4 připojení dalšího routeru přes WIFI
    od MK_Vs » 07 led 2021 19:16 » v Administrace sítě
    6
    229
    od MK_Vs
    08 led 2021 16:41
  • propojení wifi routerů přes switch pro pokrytí větší plochy domu WIFI
    od expertas » 05 úno 2021 18:51 » v Sítě - hardware
    4
    239
    od expertas
    06 úno 2021 13:18
  • Připojení funguje pouze přes starý router.
    od haminho » 29 lis 2020 19:15 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    422
    od ITCrowd
    30 lis 2020 22:51
  • Malá rychlost přes wifi
    od rob454545 » 29 bře 2020 12:25 » v Sítě - hardware
    13
    604
    od ITCrowd
    29 bře 2020 13:58

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host