Propojení dvou routerů TP-Link

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vlachla
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 21
Pohlaví: Muž

Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod vlachla » 15 kvě 2021 10:49

Ahoj, zkusil jsem si propojit dva routery podle návodu ITCrowda ale nejede mi to.

Mám dva routery (TP-Link Archer C6 a TP-Link TL-WR844N) a switch TP-LINK TL-SG1016D.
Připojení od antény mám do Wan portu C6ky. Na její Lan mám napojený switch do kterého jsou další zařízení (TV, PC) a na dalším Lan mám připojený router TL.

IP C6ky mám nastavené na 192.168.0.1

IP config 1.jpg


Rozsah adres jsem na ní nastavil 192.168.0.100-199, DHCP zapnutý.

DHCP 1.jpg


Na TLku jsem vypnul DHCP a dal mu IP 192.168.0.99

Nastavení IP 2.jpg


Obě WiFi jsem nastavil stejně.

WiFi 1.jpg

WiFi 2.jpg


Ve chvíli kdy přepnu TL do módu AP tak se restartuje a já jsem skončil

Nastavení AP.jpg


adresa Tlka 192.168.0.99 nejde najít a router svítí že nemá připojení k netu.

Výsledek 1.jpg

Výsledek 2.jpg


Prosím o pomoc!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod ITCrowd » 15 kvě 2021 11:18

1. nemáš nastavenu WiFi stejně. Na jedné máš kódování na "auto", na druhé TKIP. Obě by měly být nastaveny stejně. Pokud oba podporují, nastav kódování na AES.
2. - WR844N podporuje režim AP s portem WAN. Tedy nebudeš zadávat adresu ...99 na LAN, ale do portu WAN (Internet).
tplink844.png

- poté, co zadáš do WAN adresu, nastavíš režim AP, router připojíš k WAN a mělo by to chodit.

Pokud by něco selhalo, pak:
1. Nastav WiFi (stejně jako u archera)
2. Zvol režim AP
3. Připoj router do sítě k WAN portu
4. Stáhni si program netscan - jak se s ním zachází, najdeš v článku Jak na diagnostiku sítě.
5. Proskenuj síť v intervalu 192.168.0.1 - 192.168.0.254. Ten router se někde objeví. Pro přístup pak zadáš tu adresu a měl by ses do něj dostat. (v tomto případě dostane IP adresu z DHCP. Pak ji můžeš změnit na pevnou).

Pozn. Všechna nastavení přes kabel. Pokud je budeš dělat s notebookem, vypni na něm wifi.

Pozn. 2. Uvedený postup v článku (s propojenými LAN porty) musí fungovat i tak.

Pozn. 3. To že router v režimu router ukazuje běz připojení k internetu je v pořádku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

vlachla
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod vlachla » 15 kvě 2021 11:42

Nějak mi to nejde, hlásí chybu kterou nechápu :-(
chyba.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod ITCrowd » 15 kvě 2021 11:51

Aha, tady je zakopán jezevčík :-)
Změň adresaci LAN toho WR844:
tplinkLAN.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

vlachla
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: květen 21
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod vlachla » 15 kvě 2021 13:37

Supe, vypadá to že to konečně jede jak má :-D
Díky moc za pomoc!

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou routerů TP-Link

Příspěvekod ITCrowd » 15 kvě 2021 13:53

Gratuluji! :thumbup:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojeni dvou routeru
    od shockwave » 11 bře 2021 10:37 » v Problémy s hardwarem
    6
    508
    od RIKI22
    11 bře 2021 19:52
  • Propojeni dvou routeru
    od Jarda32 » 27 bře 2021 17:12 » v Sítě - hardware
    18
    1069
    od ITCrowd
    15 kvě 2021 08:37
  • Zapojení hlavního routeru a dvou routerů jako switch
    od johyneek » 17 bře 2021 23:35 » v Administrace sítě
    1
    481
    od ITCrowd
    18 bře 2021 09:23
  • Propojení dvou místností
    od michalnet » 31 srp 2020 17:47 » v Sítě - hardware
    12
    1122
    od michalnet
    27 pro 2020 15:33
  • Výběr dvou routerů
    od -danda- » 19 říj 2020 15:58 » v Sítě - hardware
    5
    608
    od ITCrowd
    21 říj 2020 23:59

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host