aukro koupe sodimm ddr3

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8056
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod Rewqa » 24 dub 2021 20:57

Zhruba před měsícem mi posílali jeden autodíl z Británie a DPH jsem neplatil.


ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46950
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod petr22 » 24 dub 2021 21:07

Global Shipping a pres 22 Euro ?

VAT se plati primo pri placeni firme Pittney and Bowes, jako pri nakupu z USA, neexistuje
zpusob jak se tomu vyhnout, nejde to zaplatit bez VAT.

Jen upozornuju - Ebay.com klasicky a tragicky pise "VAT bude vypoctena pri placeni", kdezto
Anglicka a Nemecka Ebay u te same polozky ukazuje VAT hned vedle postovneho.

Clovek secte 30 Liber cenu a 10 liber postovne a najednou kouka na dalsich 12 Liber VAT.

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8056
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod Rewqa » 24 dub 2021 23:54

15liber věc, 10 liber poštovný. Posílal to přes DPD UK.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod Zivan » 24 dub 2021 23:56

gogo1963 píše:a co na tom záleží? Hlavní je dual channel ... nějaké jedno procento výkonu u takového stroje to nevytrhne ...

1% je fuk, ale single rank 4GB modul mu v R500 nebude vůbec fungovat, což je dost podstatná vada :-)

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4722
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod gogo1963 » 25 dub 2021 06:32

pak se omlouvám, o tom nevím ... ve specifikacích r500 není o rankingu ani zmínka ... asi jsem dlouho nebyl na "notebooky-forum" :D ... na Lenovo fóru běžně radí některé Crucial se single rankem, které normálně fungují ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46950
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod petr22 » 25 dub 2021 07:36

R500 je notas z roku 2008 s Core Duo procesorem.

Osobne bych predpokladal, ze 4 GB moduly musi byt dual stejne jako u vsech dalsich podobne starych pocitacu s DDR3.

Na webu Lenova to neni specifikovano, v roce 2008 single rank pameti neexistovaly, to je vec roku nekdy 2011.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4722
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod gogo1963 » 25 dub 2021 08:45

pokud dobře čtu specifikace Jedec, paměťový řadič nemá žádná omezení související s ranky, jediné možné omezení může být "maximální počet ranků", ne minimální ... pokud tedy nějaký systém nefunguje se single rank, není to problém pamětí, ale podpory, biosu a dá se výrobcem řešit ... pokud o to stojí ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46950
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod petr22 » 25 dub 2021 08:56

SR modul ma 4x 1GB pameti, DR modul ma 8x 512MB pameti.

Prakticky zadna takhle stara deska/cpu nepodporuje 1GB pameti, takze ani 8GB
moduly nebudou fungovat. Muze ale nastat situace, kdy pocitac zapnout sice jde,
ale dostupna je pouze 1/2 pameti.

2GB SR moduly obvykle funguji, maji 4x 512MB pameti.

Mozno zkusit 4GB SR moduly, nic horsiho nez ze pocitac nepujde zapnout se nestane,
v pripade R500 bude pipat chyba RAM.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod Zivan » 26 dub 2021 10:16

Temi pametmi myslis cipy? Nema vetsinou 4GB SR 8x 0,5GB (4 na kazde strane) a 4GB DR 16x0,25GB (8 na kazde strane)?

DDR3_Ranks.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 46950
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod petr22 » 26 dub 2021 10:26

4GB SR moduly co tu mam maji 4 pametove chipy z jedne strany a z druhe strany nic, tudiz to
musi byt 4x 1GB. SR moduly co maji pameti z obou stran tu nemam.

Pokud to je 1R (je to na kazdem modulu napsane) a ma 8 chipu, musi to byt 8x 512MB, dual
rank maji napsane 2R.

Je to mozne ze ty DR moduly na te fotce z Aukra/Ebay maji 8 modulu a neni videt mezera kvuli
samolepce, potom je to 16x 256 MB.

V kazdem pripade problem je v tom, ze pametovy radic neumi jednotlive pametove chipy s tak
velkou kapacitou u SR, proto to nefunguje.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: aukro koupe sodimm ddr3

Příspěvekod Zivan » 26 dub 2021 12:50

Aha, takze jeste novejsi moduly s jeste vyssi hustotou. Ale ono je to asi jedno, podle me stejne ten cipset zvlada maximalne 2Gb cipy (tj. 256MB) a na 4GB modulu jich tak musi byt 16ks.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Aukro podvod?
    od klimA. » 23 lis 2020 17:28 » v Vše ostatní (hw)
    2
    537
    od BL!zZard
    23 lis 2020 18:12
  • DDR3 RAM Cena
    od mk20 » 01 říj 2020 16:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    701
    od mk20
    01 říj 2020 19:58
  • PRODÁM / RAM 2x4GB DDR3
    od jkmaxfli » 31 pro 2020 17:55 » v P: Hardware
    1
    418
    od jkmaxfli
    12 led 2021 19:53
  • DDR3 triple chanel
    od pobo » 30 srp 2020 13:05 » v Problémy s hardwarem
    10
    521
    od pobo
    30 srp 2020 17:49
  • Kompatibilita výkonější DDR3 RAM na desce ?
    od tuningrob » 08 zář 2020 10:32 » v Problémy s hardwarem
    49
    2737
    od gogo1963
    01 pro 2020 12:54

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů