GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 13545
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Michael850 » 22 dub 2021 05:28

Pokud to je jen kabel a ne třeba nějaký převodník, tak to je v podstatě jen pár drátů, na tom se pokazit snad nic moc nedá, aby bylo potřeba se zaměřovat na nějaké konkrétní kousky, je úplně jedno, jaký vemeš, vzal bych ten nejlevnější, max může být trochu rozdíl v tom zpracování toho kabelu a v jiném materiálu. Akorát bych nebral zbytečně moc dlouhý, ať se neprodlužuje odezva.
//edit: Řešíš vlastně jen ty verze a rychlosti, ať ti to podporuje ta různá rozlišení a frekvence co potřebuješ, ale to je asi jasné.


Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Reklama
Uživatelský avatar
sojkin626
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1956
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod sojkin626 » 22 dub 2021 06:03

Já si nakonec koupil kabel z Číny, nevím proč, možná byli všechny špatně stíněné, které jsem koupil tady, ale problikával mi obraz a dělalo mi to občas pruhy.
Osvědčila se mi značka SAMZHE.


Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540 - i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 Pro # HP ProBook 4535s # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB # Xbox One X # NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003 # Xiaomi Mi A1

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Ondras66 » 22 dub 2021 14:47

Zkusím asi tenhle opletený https://www.czc.cz/premiumcord-gold-hdm ... 74/produkt ale nevím, proč má navíc ethernet.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10071
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod zeus » 22 dub 2021 14:57

Nic, co by te melo znervoznovat, to ma kazdy hi-speed.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Ondras66 » 26 dub 2021 16:46

Tak jsem koupil co nejkratší kabel jak mi bylo doporučeno ale ten 1m je tak tak, bude vadit, když pořídím 2m verzi?

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28209
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Martab » 26 dub 2021 20:30

Nebude vadit ani 3m verze. Prostě jak padlo, co nejkratší který stačí, je logické, že když mám vzdálenost co potřebuji přemostit 2m, tak 1m kabel stačit nebude, 2m bude tak tak a 2.5-3m bude ideál. Zase 5m bude zbytečně dlouhý...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Ondras66 » 28 dub 2021 16:53

On by stacil i 1m ale chybi par centimetru a uz bude napnuty, tak vezmu asi 1,5 metru jako mam u toho displayportu.
Vyzkousel jsem tu GT710 a filmy v pohode prehraje akorat se tam vyjimecne behem filmu objevil nejaky pruh nebo ctverecky v obraze, yt taky zvladne ale u full hd se obcas zastavilo video, jak se nacitalo ale to by mohlo byt celkove i tim procesorem a 10 let starym pocitacem. V nove sestave jsem grafiku jeste nezkousel. Pro mene narocny je karta asi v pohode.
Porad jeste uvazuju o te 1030 ale ta moje objednana, je v nedohlednu. Proto me zajima, ktera karta skladem bude lepsi pasiv nebo vetrak?
https://www.czc.cz/asus-geforce-gt1030- ... gL9MvD_BwE
https://www.czc.cz/gigabyte-geforce-gt- ... gL72PD_BwE

O kolik procent si oproti gt 710 polepsim u gt 1030?

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Zivan » 28 dub 2021 17:48

O 34,54178% presne :D

Tady prece o zadne procento nejde. Pokud bude ten film, video v H.265 (v tom je treba aktualni pozemni vysilani), tak ho GT 1030 umi dekodovat a zatizeni procesoru bude treba 20%. GT 710 ho dekodovat neumi, takze bude vse delat procesor a u fullHD videa pojede naplno a stejne se to video bude sekat.

Kdyz budes prehravat video kodovane ve starsim H.264, tak bude stacit i GT710. Rekl bych, zes vubec nepochopil ty predchozi 3 strany.

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Ondras66 » 28 dub 2021 19:19

Rekl bych, ze u takovych karet jde prave o kazdy procento ale hrat v tom roli muze i teplota a hluk. :D Ja to pochopil, ty si zase asi necetl co jsem predtim psal.
Podle toho odkazu podporuje jenom dekodovani ne enkodovani a to v zakladnim vzorkovani ale treba av1 uz ne, coz teda nevim k cemu to je.
https://developer.nvidia.com/video-enco ... matrix-new

Ten pocitac byl celou dobu pouzivanej jenom v offline rezimu, takze by ta gt710 stacila, ja tu kartu vyzkousel a nevidel ji jenom na papire a nic se nesekalo. Pokud se za rok vsechno vrati do normalu, tak bych chtel do toho pocitace koupit novou zakladni desku, nejaky zakladni procesor a aspon jeden modul ddr4. To by se potom aspon ta gt 1030 mohla hodit na zakladni veci.
Proto mi to vrta hlavou, jestli teda nevzit 1030, i kdyz bude o 1600 kc drazsi. Ted me teda zajima, jestli je v pohode takovy zakladni chladic jako je na te gigabyte gt 1030 nebo bude lepsi vzit ten pasiv u asusu? Moje puvodni objednana gt 1030 totiz asi jenom tak nedorazi.
https://www.czc.cz/gigabyte-geforce-gt- ... gL72PD_BwE
https://www.czc.cz/asus-geforce-gt1030- ... bChMIyqvf3

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Zivan » 28 dub 2021 19:57

A ty planujes na te GT 1030 i kodovat video? Tedy nejen prehravat?

Jeste je moznost Radeon RX 550, ktera je skladem a o fous levnejsi, zas zravejsi:
https://www.digitor.cz/cs/239049-sapphi ... -dp-active

Ondras66
Level 3
Level 3
Příspěvky: 468
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Muž

Re: GT 710 jako zobrazovadlo win 10 dalsich zakladnich veci?

Příspěvekod Ondras66 » 28 dub 2021 20:13

Asi ne, jenom jsem se dival, ze to neumi.
Ten obchod vubec neznam. Jak si vede RX 550 proti 1030?

A co tahle verze 1030?
https://www.mironet.cz/asus-phgt1030o2g ... gJ-cPD_BwE


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s : Automatické psaní dalších písmen
    od pupecnipozitek » 02 lis 2020 08:12 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    583
    od LuvHikari
    13 bře 2021 00:09
  • Zaujimave veci o wifi rouroch. *
    od aribosstv » 21 zář 2020 15:56 » v Vše ostatní (hw)
    1
    298
    od ITCrowd
    21 zář 2020 16:07

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] a 12 hostů