Má cenu řešit komponenty podle výrobce? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lukstolda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: září 13
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod lukstolda » 23 lis 2019 12:03

ok jestli to je tak tak v pohodě nechci se stím doma sxat dvě hodiny abych pak zjistil že to bez procesoru 2 gen nerozjedu..
Takže snad naposled podle vašich rad kterou?

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD B450
NEBO
ASUS CROSSHAIR VI HERO - AMD X370



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod xbs » 23 lis 2019 12:18

potřetí: dyš vezmeš Strix F a zažádáš si v CzC při koupi o flešnutí BIOSu (poplatek dvě kila), taxe nemusíš o nic starat... jen pak nastavit paměti na vyšší frekvenci v BIOSu plus ňáký drobnosti kerý bys stejně musel udělat, třeba křivky otáček větráků...

lukstolda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: září 13
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod lukstolda » 23 lis 2019 12:36

já sem to pochopil jen sem si chtěl udělat radost už dnes což už mi nikde nic neflashnou((
Proto sem se ptal jestli potr. proc. 2 gen.
z flasky když to naběhne nemám problém zkusím tam asi zavolat

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod xbs » 23 lis 2019 12:49

C6H si flešneš doma sám (stačí fleška s aktuálnim BIOSem a zdroj), tak ber tu, Strix F jedině s druhou generací Ryzenu (a níž) nebo servisně... až budeš vybalovat C6H, tak nebudeš litovat těch 3,5k, to mi věř ;)

lukstolda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: září 13
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod lukstolda » 23 lis 2019 13:15

ASUS CROSSHAIR VI HERO - AMD X370 ok tak dojdu pro ní dám na tebe a zkusím to jen doufám že ty ramky nebudu muset taktovat každou chvíly ale jen jednou..

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4611
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod gogo1963 » 23 lis 2019 13:19

pokud bys chtěl Strix, můžeš přikoupit taky A6 9400 za 8 kilo, flashnout bios a vrátit ho zpátky ... pokud RAMky nechceš taktovat, kup si HyperX fury, ty se nataktují samy ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

lukstolda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: září 13
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod lukstolda » 23 lis 2019 13:23

ASUS CROSSHAIR VI HERO - AMD X370 ok tak dojdu pro ní dám na tebe a zkusím to jen doufám že ty ramky nebudu muset taktovat každou chvíly ale jen jednou..

Dodatečně přidáno po 7 minutách 7 vteřinách:
gogo1963 píše:pokud bys chtěl Strix, můžeš přikoupit taky A6 9400 za 8 kilo, flashnout bios a vrátit ho zpátky ... pokud RAMky nechceš taktovat, kup si HyperX fury, ty se nataktují samy ...

děkuji za další užitečnou radu mám HyperX Fury Black 8GB DDR4 240))

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4611
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod gogo1963 » 23 lis 2019 13:33

nastavíš to AMD "xMP" v biosu a neměl bys dělat nic víc ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

lukstolda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: září 13
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod lukstolda » 23 lis 2019 13:42

už jsem asi otravnej ale tohle je ten správný bios?
https://www.asus.com/Motherboards/ROG-C ... _Download/
mám samo w10 64bit

Dodatečně přidáno po 36 vteřinách:
Version 7601
2019/11/06

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod xbs » 23 lis 2019 13:43

přesně tak...

Azmir
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2120
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod Azmir » 24 lis 2019 07:35

Starou desku, s kterou nedostane nic navíc, jenom omezení a ještě to stojí stejně skoro jak nejnovější X570. To musí být prodejci rádi, že se toho konečně zbaví...

Zakladatel očividně nechce nic moc řešit a trápit se s tím a tady se mu nutí další procesory, aby si udělal flash a podobně, no to bych fakt chtěl. Nevýhody jak už jsem napsal, získáš horší výkon, nedáš tam druhý nvme disk, horší práce s pamětma, nutnost flashovat bios, v budoucnu žádné pcie 4.0 zařízení a ještě se budeš muset babrat s flashovaním biosu, nic navíc za to nedostaneš, ale ušetříš pár stovek, které nahradíš časem nad tím ztráveným, no když ti to za to stojí...

Pokud tyhle staré chipsety, tak max ty nejlevnější a ne koupit staré a ještě drahé a nic z toho nemít. B450 za 2k vs x570 za 4k není co řešit, pro někoho kdo nemá velký rozpočet. Ale historická X370 za 3,5+bios nebo nejnovější X570 za 4k? Pak už mi ty staré nedávají smysl.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4611
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Má cenu řešit komponenty podle výrobce?

Příspěvekod gogo1963 » 24 lis 2019 07:42

"tady se mu nutí další procesory" ... blbě jsi se vyspal? Nebo jsi mě přistihl, jak stojím u tazatele s "bejzbalkou"? To byla spíše nadsázka, ne nucení, ale pro někoho použitelná ... teď ještě napiš, co má ta x570 za 4k navíc kromě pci-e 4
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Byl jsem bezdůvodně zabanovaný. Jak to řešit?
    od Terry2 » 06 čer 2020 22:58 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    887
    od Microsheep
    12 čer 2020 09:25
  • Nefunkční ram z bazaru - má smysl řešit ?
    od name66 » 14 bře 2021 09:57 » v Vše ostatní (hw)
    15
    543
    od petr22
    14 bře 2021 19:09
  • Půjdou různé RAMky od stejného výrobce dohromady
    od Gudernatsch » 19 srp 2020 14:09 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    534
    od Gudernatsch
    24 srp 2020 10:31
  • Rozdíl ve výkonu podle rozlišení
    od Fargotroniac » 07 kvě 2020 11:58 » v Vše ostatní (hw)
    6
    491
    od Fargotroniac
    07 kvě 2020 13:35
  • Sčítání sloupce podle více pravidel
    od luko02420 » 20 srp 2020 05:50 » v Kancelářské balíky
    0
    480
    od luko02420
    20 srp 2020 05:50

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], kachnak a 5 hostů