Upgrade/nový PC
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
meda2016
- Level 4

Re: Upgrade/nový PC
A jo, omlouvám se. Ted se sám sobě divim, jak jsem uvažoval.
Mně pasty povolují lékařským benzinem.
Mně pasty povolují lékařským benzinem.
-
AnDr3as
- Level 2

Děkuji za rady, isopropylalkohol pomohl, z většiny se mi podařilo pastu očistit. O víkendu jsem začal se skládáním PC :)
Mám dvě sady větráků, Corsair a Arctic, které budu dávat do bedny. Když budu větráky řetězit, je asi lepší napojovat na sebe ty od stejné značky nebo je to jedno?
Mám dvě sady větráků, Corsair a Arctic, které budu dávat do bedny. Když budu větráky řetězit, je asi lepší napojovat na sebe ty od stejné značky nebo je to jedno?
-
meda2016
- Level 4

Při řetězení určitě lepší ty stejné. Hlavně jde o dynamiku rotoru, kterou ovlivňuje fyzická konstrukce.
-
AnDr3as
- Level 2

Všem děkuji za rady a pomoc, PC už mám složený a jede jak má :) Narazil jsem jen na problém s klávesnicí Logitech G413 Carbon. Podsvícení klávesnice nejde zapnout, svítí jen indikační dioda Caps Lock a Gmode. Tlačítko pro regulaci podsvícení nedělá nic. Zkoušel jsem nastavit napájení USB portů v BIOSu, ale moc se v tomhle nevyznám, tak nevím, jestli jsem to měnil správně.
V PC je čistá instalace Windows 11 Home.
Sestava: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 86E6778650.
Děkuji za každou radu :)
V PC je čistá instalace Windows 11 Home.
Sestava: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 86E6778650.
Děkuji za každou radu :)
-
šulda
- Level 4.5

Pro regulaci jsou dvě klávesy FN a F7. Zkusil jsi Logitech Gaming Software?
Člověk se pořád učí.
-
meda2016
- Level 4

Pro logitech také funguje a používám https://logitech-gaming-software.en.upt ... om/windows
-
AnDr3as
- Level 2

Děkuji moc, s Logitech Gaming Software šlo podsvícení krásně nastavit
Úplně jsem zapomněl, že je na to appka, na Windows 10 jsem klávesnici zapojil a fungovalo to samo 
-
AnDr3as
- Level 2

Zdravím,
rád bych poprosil o radu s nastavením pamětí RAM. PC jsem využíval se základním nastavením pamětí na 4800 MHz a nebyl žádný problém. Teď jsem měl konečně čas si nastavení PC trochu upravit a zjistil jsem, že když nastavím AMD EXPO profil s frekvencí 6000 MHz, tak PC při každém cca druhém spuštění nenaběhne, cca třikrát se sám restartuje (během toho se nastaví frekvence RAM zpět na 4800 MHz a pak PC normálně naběhne. Zkoušel jsem aktualizovat BIOS na nejnovější 3.50 a nepomohlo to. V taktování pamětí se nevyznám, tak nevím, jak to případně ručně nějak odladit.
Sestava: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 86E6778650
Děkuji za všechny tipy :)
rád bych poprosil o radu s nastavením pamětí RAM. PC jsem využíval se základním nastavením pamětí na 4800 MHz a nebyl žádný problém. Teď jsem měl konečně čas si nastavení PC trochu upravit a zjistil jsem, že když nastavím AMD EXPO profil s frekvencí 6000 MHz, tak PC při každém cca druhém spuštění nenaběhne, cca třikrát se sám restartuje (během toho se nastaví frekvence RAM zpět na 4800 MHz a pak PC normálně naběhne. Zkoušel jsem aktualizovat BIOS na nejnovější 3.50 a nepomohlo to. V taktování pamětí se nevyznám, tak nevím, jak to případně ručně nějak odladit.
Sestava: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 86E6778650
Děkuji za všechny tipy :)
-
Zivan
- Level 5.5

To chtelo otestovat a resit idealne do 14 dnu od koupe a v pripade problemu vratit a vzit jine pameti. Upgrade BIOSu jsi udelal. Muzes je zkusit jinde, abys zjistil, jestli jsou vadne nebo je nejaky problem v kompatibilite. Pripadne hledat nastaveni, na kterem jeste pojedou nebo je reklamovat, kdy je mozne, ze dostanes zpatky penize a nove pameti budou za jinou cenu.
Nemaji ty pameti vic profilu? Predpokladam, ze jsi v BIOSu jen aktivoval EXPO a nic jsi rucne nenastavoval?
Nemaji ty pameti vic profilu? Predpokladam, ze jsi v BIOSu jen aktivoval EXPO a nic jsi rucne nenastavoval?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
AnDr3as
- Level 2

Zkouším postupně různé kroky a uvidím, jestli něco pomůže.
- paměti jsou ve 2 a 4 slotu ve směru od procesoru
- BIOS je aktuální 3.50
- nastaven základní EXPO profil s frekvencí 6000 MHz, bez dalších úprav
Dočetl jsem se, že by to mohl také způsobovat fastboot ve Windows 11, při kterém může dojít k chybnému načtení profilu EXPO - funkci jsem deaktivoval a PC zatím bootuje a funguje bez problémů. Testuju zatím druhým dnem, tak uvidím, jestli se problém ještě znovu objeví.
- paměti jsou ve 2 a 4 slotu ve směru od procesoru
- BIOS je aktuální 3.50
- nastaven základní EXPO profil s frekvencí 6000 MHz, bez dalších úprav
Dočetl jsem se, že by to mohl také způsobovat fastboot ve Windows 11, při kterém může dojít k chybnému načtení profilu EXPO - funkci jsem deaktivoval a PC zatím bootuje a funguje bez problémů. Testuju zatím druhým dnem, tak uvidím, jestli se problém ještě znovu objeví.
-
Alferi
- Level 4

Kdyby bylo potřeba sahat do nastavení pamětí, tak u konkurence je řada zkušených ladičů: https://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=169
Já byl nucen se s ručně nastavovaným napětím a časováním zabývat naposledy u DDR4, u pětky naštěstí zatím ne.
Já byl nucen se s ručně nastavovaným napětím a časováním zabývat naposledy u DDR4, u pětky naštěstí zatím ne.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 12036 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od WinDroid
-
- 4 Odpovědi