Nový zdroj a CPU k RX6700XT
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Nový zdroj a CPU k RX6700XT
Ve skutecnosti ma ta sestava odber v max zatezi kolem 400W, na coz kvalitni 550W zdroj staci.
Napr. spotrebu disku nelze pocitat jako pocet disku krat 18W, kdyz spotreba SSD je 6W a HDD max 10W.
Uvedena deska take nema spotrebu 80W, ale 30-40W.
Napr. spotrebu disku nelze pocitat jako pocet disku krat 18W, kdyz spotreba SSD je 6W a HDD max 10W.
Uvedena deska take nema spotrebu 80W, ale 30-40W.
Chlapi díky. Je mi jasné, že ten zdroj resp. spotřeba by byla na hraně a je lepší když se zdroj "šolíchá" někde na 60% svého výkonu než aby jel pořád na 95%. Nechtělo se mi ale na rychlo kupovat nějakej 650W zdroj a chtěl jsem počkat na 800W+ i s výhledem na budoucnost.
Každopádně problém už je vyřešen, protože hele: https://www.tsbohemia.cz/msi-mpg-a850gf ... 72562.html
Tak já myslím že zdroj špatnej nebude a za ty peníze...
Každopádně problém už je vyřešen, protože hele: https://www.tsbohemia.cz/msi-mpg-a850gf ... 72562.html
Tak já myslím že zdroj špatnej nebude a za ty peníze...
3 roky zaruka s moznosti jakehosi servisu v Polsku dalsich 7 let, pokud budou nahradni dily.
10 let zaruku si predstavuji ponekud jinak (Seasonic, Corsair).
10 let zaruku si predstavuji ponekud jinak (Seasonic, Corsair).
Hele za ty peníze mi stačí i s 3 letou zárukou. Myslím že cena/výkon je super. A dalších 7 let? Nevím, pošlu jim to (doufám že ne) a pokud nebudou díly, tak ať vrátí peníze ne.
Sic sem nechtěl reagovat ale.....
Michael850 Tak tys to tady zabil
Kolik vezme ta sestava na 100%?
Ale ty sis ten problém vytvořil sám, ve skutečnosti žádný není. Pokud bys ale nemohl klidně spát, tak pro jistotu vyměň vše.amirinda píše:Každopádně problém už je vyřešen
Michael850 Tak tys to tady zabil
Člověk se pořád učí.
šulda: Jasně, ale jak už jsem psal, tak chci kupovat i nové CPU a pak už si nejsem jistej výkonem zdroje a když se naskytl zdroj za tyhle peníze?
"a pokud nebudou díly, tak ať vrátí peníze ne."
O vraceni penez tam neni ani slovo - nezapomen, ze tve penize dostava prodejce a ne primo MSI u ktereho reklamujes.
Tedy MSI by vracelo vic, nez samo dostalo od tebe.
Prio 10 lete zaruce u prodejce ti prodejce vrati penize.
O vraceni penez tam neni ani slovo - nezapomen, ze tve penize dostava prodejce a ne primo MSI u ktereho reklamujes.
Tedy MSI by vracelo vic, nez samo dostalo od tebe.
Prio 10 lete zaruce u prodejce ti prodejce vrati penize.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 18 čer 2022 09:01, celkem upraveno 1 x.
- Michael850
- Elite Level 11.5

Tak pro 250W grafiku se odjakživa dával aspoň 600W+ zdroj jako minimum - v peaku to má beztak aspoň 300W, špičky dokonce 400W, to je taky třeba pokrýt, i když to je jen chvilkové, zbytek si vezme s tím procesorem tak 150W, zdroje jsou nejúčinnější někde v polovině jejich maximálního výkonu, takže stačí spočítat dohromady kolik bere celá sestava a x2. Zdroj si s tím samozřejmě poradí i slabší, akorát už prostě nepojde tak efektivně a bude topit, myslím si, že vcelku rozumné to je držet aspoň tak kolem 70%, pochopitelně nemusí hned shánět pomalu kW zdroj, takže 650W se jeví jako tak akorát, 550W kvalitní si s tím taky nějak poradí, ale už bude asi trochu utrápený.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
https://www.techpowerup.com/review/amd- ... xt/35.html
Nějak ti to nesedí, špičkově 321W ve furmarku a koukni se na Certifikované účinnosti, rozdíly mezi zátěží 20%-50%-100% jsou pár procent.
Nějak ti to nesedí, špičkově 321W ve furmarku a koukni se na Certifikované účinnosti, rozdíly mezi zátěží 20%-50%-100% jsou pár procent.
Ten msi zdroj je za tu cenu super. Jinde ho dávají s 10 let zárukou u prodejce, tady se prodejce zbavuje odpovědnosti. Ale výrobce si za ním stojí.
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
Vsichni velci prodejci davaji 36 mesicu, coz znamena ze sami ho maji od distributora s 3 letou zarukou.
"tady se prodejce zbavuje odpovědnosti"
Prodejce je povinnen poskytnout zaruku 2 roky, ne 3, 5 nebo 10. Nad 2 roky zadnou odpovednost nema.
"tady se prodejce zbavuje odpovědnosti"
Prodejce je povinnen poskytnout zaruku 2 roky, ne 3, 5 nebo 10. Nad 2 roky zadnou odpovednost nema.
Hele já jsem zdroj mervomocí nechtěl kupovat hned, ba naopak, ale když se naskytla tahle nabídka, tak jsem ho prostě vzal. No a nehledě na to, že za 10 let tenhle kompjůtr s největší pravděpodobností stejně mít nebudu
Jinak dnes má přijít GPU, tak schválně změřím kolik si vezme reálně.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek