Zdravím,
potřeboval bych poradit od někoho, kdo se vyzná v nastavování audia v OBS Studio. Mám mikrofon Fifine AM8 zapojený přes USB do notebooku a streamuju hry (hlavně Warzone).
Mám specifické podmínky na stole a už z toho rostu, nedaří se mi to vyladit přes filtry.
Moje situace:
Umístění: Mikrofon mám na dodávaném stolním stojánku. Nemůžu mít rameno, protože stůl je zaražený o stěnu a z boku je masivní dřevěná bočnice (není ho kam uchytit).
Vzdálenost: Mikrofon musím mít kvůli monitoru a klávesnici na levé straně stolu. Od pusy ho mám cca 2 pěsti dopředu a 4 pěsti doleva (cca 35–40 cm).
Problém: Když stáhnu citlivost (hardwarový gain na mikrofonu na 50 %, ve Windows na 70 %) a přitvrdím Šumovou bránu v OBS, klávesnice ani oznámení z mobilu slyšet nejsou, ale mě to polyká nebo nejsem slyšet vůbec. Když bránu zjemním a přidám Gain v OBS, jsem slyšet dobře, ale zase brutálně hlučí klávesnice a do streamu propouští každé položení telefonu nebo bouchnutí do stolu.
Co už jsem zkoušel/kontroloval:
V OBS mám vybraný správný zdroj (Fifine), interní mikrofon z ntb je zakázaný.
Zkoušel jsem filtry: Potlačení šumu (RNNoise), Šumová brána, Kompresor, Zisk, Omezovač. Různě jsem měnil jejich pořadí (Zisk na začátku / Zisk na konci), ale pořád se motám v kruhu: buď jsem potichu já, nebo řve klávesnice a stůl.
Dokázal by mi někdo (klidně i přes Discord / sdílenou obrazovku) pomoct najít ten správný balanc pro tuhle dálku?
Předem díky za každou radu!
Nastavení mikrofonu Fifine AM8 v OBS – rány do stolu a dálka od pusy
Moderátor: Mods_senior
-
Mladkov204
- Level 2

Nastavení mikrofonu Fifine AM8 v OBS – rány do stolu a dálka od pusy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
mmmartin
- Moderátor
Re: Nastavení mikrofonu Fifine AM8 v OBS – rány do stolu a dálka od pusy
Bouchání do stolu: razantně ubrat basy a vyvarovat se bouchání do stolu. S dodávaným stojánkem jiná možnost není. Ideální by bylo rameno, připevněné na stěně, tím se vyloučí přenos ruchů z desky stolu, nebo podložit stojánek molitanovou kostkou případně něčím jiným měkkým - např malý polštářek, naplněný molitanovou drtí.
Hluk klávesnice: s tím je problém, protože mikrofon by měl být přímo proti ústům ve vzdálenosti cca 5 - 10 cm a měl by mířit směrem k ústům a ne směrem do stropu. Ideální pozice by byla na okraji stolu před klávesnicí, namířený šikmo nahoru na ústa. Mikrofon má kardioidní směrovou charakteristiku, nejmenší citlivost má na konci, kde je připojovací konektor .
Hluk klávesnice: s tím je problém, protože mikrofon by měl být přímo proti ústům ve vzdálenosti cca 5 - 10 cm a měl by mířit směrem k ústům a ne směrem do stropu. Ideální pozice by byla na okraji stolu před klávesnicí, namířený šikmo nahoru na ústa. Mikrofon má kardioidní směrovou charakteristiku, nejmenší citlivost má na konci, kde je připojovací konektor .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19 Odpovědi
- 75615 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od jan l
-
- 4 Odpovědi