Borderlands 3 se seká

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3154
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Borderlands 3 se seká

Příspěvekod Speed_dead » 03 led 2021 10:53

O svátkáchjsem si chtěl po delší době zahrát Borderlands 3 nejvyšší edici včetně nového DLC. Hrál jsem ho naposledy cca před rokem na svém stolním PC (I5-3470 1155 3,2/3,6Ghz, 8GB DDR3,GIGABYTE Z77-D3H,ASUS dual 1060 6GB, Kingston SSD 120GB, HD WD2Tb red a WD3Tb green, WIN10-pro64bit). Běhalo to v pohodě, ale už si nejsem jistý, na jaký detaily. Nyní jsem to teď chtěl pustit na svém zánovním notebooku (Dell G7, I7-8750H 2,2GHz, 8GB, RTX2060, SSD 256GB, HDD 1TB) oboje pouštím na rozlišení 1920x1080. Ostatní nainstalovaný SW je na obou počítačích téměř totožný. Na stolním PC je pár programů a her navíc. Když jsem to pustil teď na notebooku, tak bylo vidět i bez akce (nepřátel), že je to téměř nehratelné, jelikož bylo patrné trhání i jen při pohybu po krajině. I když jsem nastavil minimální grafiku, tak rozdíl nebyl žádný. Abych předešel problému, že to běží na grafice na procesoru, tak jsem ji vypnul. Co s tím?


Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Uživatelský avatar
phixion
Level 3
Level 3
Příspěvky: 455
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod phixion » 03 led 2021 10:59

V nVidia paneli si pozri ktoru grafiku mas priradenu k danej hre.
Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45917
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod petr22 » 03 led 2021 11:00

To same primo ve Windows 10.

iGPU nevypinat - uz bys take nemusel spustit Windows ktere na iGPU bezi.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3154
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod Speed_dead » 03 led 2021 11:49

phixion píše:V nVidia paneli si pozri ktoru grafiku mas priradenu k danej hre.

Proto jsem psal, že jsem zkusil vypnout grafiku na procesoru a bez výsledku.

petr22 píše:To same primo ve Windows 10. iGPU nevypinat - uz bys take nemusel spustit Windows ktere na iGPU bezi.

Grafiku po testu jsem zase zapnul, ale nenapadlo mě to, že bych nemusel Win pustit. Měl jsem za to, že grafika zvládá i základní VGA mód. Jelikož u stolního PC jsem ještě před pár lety měl grafiku jen externí a procesor grafiku neobsahoval. Notebook mám teprve rok a tak mě tento problém vůbec nenapadnul, že by to mohlo být u notebooku jiné, než u stolního PC, když má taky externí grafiku.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
phixion
Level 3
Level 3
Příspěvky: 455
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod phixion » 03 led 2021 12:00

Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45917
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod petr22 » 03 led 2021 12:07

U notebooku je to jine:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Optimus

Pokud zakazes iGPU a Nvidia je vypnuta (vychozi stav, neni videt ani ve spravci zarizeni), muze
to byt pro OS pri dalsim startu konecna.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3154
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod Speed_dead » 03 led 2021 13:35

Vypadá to, že problém bude větší, než se zdál. Mám tu dvě protichůdný hlášky.

Nvidia.jpg


NVidia - panel.jpg


Vzhledem k tomu, že netuším, co to způsobuje, potřeboval bych radu chytřejších. Je docela zvláštní, že po vypnutí grafiky v procesoru to fungovalo dále, ale nyní bych měl obavy to zkoušet.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3154
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod Speed_dead » 09 led 2021 11:17

Tak přišel update přímo od Dellu a už se mě panel nVidie zobrazuje.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
Michael850
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13229
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Borderlands 3 se seká

Příspěvekod Michael850 » 09 led 2021 14:16

Zkus si v tom Winu nastavit grafiku, přes kterou se má Borderlands 3 spouštět: viewtopic.php?f=7&t=218723&p=1710070&hilit=Nastaven%C3%AD+grafiky#p1710070
Ještě jak jsem měl ntb co mám v profilu, tak mi se zas stalo u TWD 2, že se mi to furt spouštělo přes Intel HD a nedalo se to hrát a ikdyž jsem v Nvidia control panelu nastavil ať se to spouští přes GTX 860M, Win si stále myslel, že je chytřejší a bude to lepší spustit přes Intel HD a že není třeba zas tolik výkonu. Nejspíš budeš mít stejný problém.
Jen nechápu, na co tam je taková featura v těch driverech, když to stejně nefunguje a neumí to obejít nastavení v systému...
Ještě se mi to objevilo u NFS Rivals nebo Battlefield 1, vždy jsem myslel, že holt na to už nemá páru - za trest, až za rok u toho TWD 2 už mi to připadalo trochu divné, tak jsem to začal zkoumat a konečně jsem na to přišel, kde byl celou dobu zakopaný pes... Pochopitelně jsem to pak zkusil i u těch předešlých her a najednou lítaly jak z praku. Pořád jsem věřil, že se to přes tu Geforce spouští, když jsem to měl nastavený v driverech a už si to neověřil ve správci úloh, což byla chyba, když to nefungovalo a místo ní funěla pořád Intel HD.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Twitch stream se seká
    od Lukkys4 » 17 dub 2020 18:53 » v Vše ostatní (sw)
    2
    620
    od Lukkys4
    17 dub 2020 19:12
  • Plex, na multi.centru se seká, v TV ne
    od Karrex » 26 srp 2020 20:21 » v Vše ostatní (sw)
    7
    700
    od sojkin626
    29 srp 2020 14:17
  • Seká s notebook, internet, načítání webu
    od orprahaa » 01 dub 2020 15:14 » v Problémy s hardwarem
    14
    759
    od ITCrowd
    04 dub 2020 19:40
  • Lenovo Z580-reinstal nepomohl, zamrzává,seká se ve Win7
    od tuningrob » 25 bře 2020 07:49 » v Problémy s hardwarem
    4
    596
    od petr22
    26 bře 2020 08:23
  • Radeon software - Nelze nahrávat obraz, při updatu driveru lze, ale pc se seká
    od Votasini » 16 říj 2020 14:38 » v Vše ostatní (sw)
    0
    320
    od Votasini
    16 říj 2020 14:38

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti