Warzone problémy se zvukem

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Ghoust23
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: září 13
Bydliště: Ústecký kraj
Pohlaví: Muž

Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod Ghoust23 » 09 lis 2020 23:29

Zdravím,

vím že to bude nejspíš na delší lokte a nemám tucha, zda mi zde někdo dokáže poradit, ale jsem zoufalej, proto to zkusím.

Před necelým rokem, jsem kupoval soustavu dle doporučení zde na forum - viz můj podpis.
Aktuálně mám problém s hrou Call of Duty Modern Warfare - Warzone -> hra běží na plné detaily na stabilních 60 FPS (mám pouze 60Hz monitor), ale zlobí mě zvuk. Po načtení hry, se začne po krátké době "sekat/zasekávat/vynechávat" zvuk. Zároveň mi ve chvíli prvních zasekávání zvuku vypadne Discord (po dlouhé době hra, kterou jsem chtěl hrát s kamarády)

Zkusil jsem různé návody na internetu, aktualizovat ovladače, různá nastavení zvuku ve Windows, ale nic neřeší můj problém. Zkoušel jsem hru snížit úplně na nízké detaily, také nepomohlo, problém přetrvává. Na redditu jsem se dočetl, že to dělá bottleneck (nevím jestli tento pojem využívám správně) procesoru (vytížením na 100%), ale procesor se při hraní nedostane přes 50%... GPU jede na 50-60%..
Jediné co jsem vypozoroval je vytížení VRAM při hře, což jsem zredukoval úpravou souboru nastavení v dokumentech (VideoMemoryScale se přepíše na nižší číslo (u mě to bylo defaultně 0,85, snižil jsem na 0,65 což snížilo využití VRAM), ale stejně problém přetrvává...

Nesetkal se s tímto problémem někdo? :-(


CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S

Reklama
RetroMax
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod RetroMax » 25 lis 2020 14:51

Ghoust23 píše:Zdravím,

vím že to bude nejspíš na delší lokte a nemám tucha, zda mi zde někdo dokáže poradit, ale jsem zoufalej, proto to zkusím.

Před necelým rokem, jsem kupoval soustavu dle doporučení zde na forum - viz můj podpis.
Aktuálně mám problém s hrou Call of Duty Modern Warfare - Warzone -> hra běží na plné detaily na stabilních 60 FPS (mám pouze 60Hz monitor), ale zlobí mě zvuk. Po načtení hry, se začne po krátké době "sekat/zasekávat/vynechávat" zvuk. Zároveň mi ve chvíli prvních zasekávání zvuku vypadne Discord (po dlouhé době hra, kterou jsem chtěl hrát s kamarády)

Zkusil jsem různé návody na internetu, aktualizovat ovladače, různá nastavení zvuku ve Windows, ale nic neřeší můj problém. Zkoušel jsem hru snížit úplně na nízké detaily, také nepomohlo, problém přetrvává. Na redditu jsem se dočetl, že to dělá bottleneck (nevím jestli tento pojem využívám správně) procesoru (vytížením na 100%), ale procesor se při hraní nedostane přes 50%... GPU jede na 50-60%..
Jediné co jsem vypozoroval je vytížení VRAM při hře, což jsem zredukoval úpravou souboru nastavení v dokumentech (VideoMemoryScale se přepíše na nižší číslo (u mě to bylo defaultně 0,85, snižil jsem na 0,65 což snížilo využití VRAM), ale stejně problém přetrvává...

Nesetkal se s tímto problémem někdo? :-(

Sledoval jste teploty komponentů nepřehřívají se. A co wifi není pomalá

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod ITCrowd » 25 lis 2020 15:04

A během hraní nepoužíváte teamspeak, či něco podobného?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2540
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod liborek » 25 lis 2020 18:22

No psal, že Discord....
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod ITCrowd » 25 lis 2020 18:47

Sorry, já nehraju a z tohoto: "Zároveň mi ve chvíli prvních zasekávání zvuku vypadne Discord (po dlouhé době hra, kterou jsem chtěl hrát s kamarády)" jsem pochopil, že discord je hra :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Ghoust23
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: září 13
Bydliště: Ústecký kraj
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod Ghoust23 » 26 lis 2020 21:20

Pardon, abych uvedl na pravou míru - během hraní CoD Warzone mi vždycky vypadne zvuk v aplikaci Discord (něco jako TeamSpeak)

Všiml jsem si akorát jedné věci, a to že když snížím Textury ve hře na very low, zvuk běží podstatně déle, ale hra je naprosto nekoukatelná. Vůbec tomu nerozumím, ať už hraju na very low, či na max detaily, FPS ve hře jsou stabilně na 60 FPS, ale problém se zvukem přetrvává...

Co se týče internetu, mám stabilní rychlost, při jakékoliv jiné hře mám nízký ping a nepocituji žádné problémy.

Teploty komponentů jsem sledoval přes AMD overlay a nic nevypadá na to, že by se přehřívalo.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 20581
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod ITCrowd » 28 lis 2020 10:02

Zkus v routeru zapnout QoS.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Ghoust23
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: září 13
Bydliště: Ústecký kraj
Pohlaví: Muž

Re: Warzone problémy se zvukem

Příspěvekod Ghoust23 » 28 lis 2020 11:48

Já se bohužel do routeru nedostanu, byl přednastavený od zprostředkovatele internetu... Maximálně bych jim mohl v týdnu zavolat a zeptat se na přístupové údaje, které mi ale předpokládám nedají.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Cod warzone
    od Svatyfrantisekvole » 11 bře 2020 18:33 » v Hry
    3
    1238
    od mmmartin
    12 bře 2020 14:50
  • COD: Warzone
    od Mycc » 15 bře 2020 21:37 » v Hry
    6
    1261
    od Mycc
    16 bře 2020 23:53
  • COD: Warzone -
    od Gibbson » 16 zář 2020 18:04 » v Hry
    6
    651
    od Gibbson
    19 zář 2020 10:40
  • COD: warzone - lagy
    od woldar » 27 bře 2020 15:49 » v Hry
    0
    1044
    od woldar
    27 bře 2020 15:49
  • COD: warzone pád na plochu
    od bugicek7lpCZ » 12 kvě 2020 20:50 » v Hry
    1
    376
    od mtc
    15 kvě 2020 20:36

Zpět na “Hry”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 host