Export do PDF Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
zezr
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1834
Registrován: říjen 10
Pohlaví: Muž

Export do PDF

Příspěvekod zezr » 17 pro 2020 20:44

Ahoj,
Mám výkres v Cadu a potřebuji jej vytisknout/vyexportovat do PDF. Problém je, že výkres je například ve formátu A2. Nebo také násobek A4, tedy třeba 1000x297mm. Nenašel jsem ve Windows možnost nastavit si vlastní papír na který budu tisknout. Máte někdo nějaké doporučení?
Děkuji


Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20362
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod ITCrowd » 17 pro 2020 20:48

Co pdf creator?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1494
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod Grander » 17 pro 2020 21:15

Vlastní papír si nastavuješ v ovladači tiskárny. V printovém dialogu Acrobatu pak můžeš zvolit, že bude buď zachována originální velikost (tzn. to, co se nevejde na daný formát papíru, resp. tištěné oblasti - pokud tiskárna neumí tisknout bez okrajů, se ořízne), nebo zvolíš Přizpůsobit velikosti papíru - tzn. tiskový soubor se zmenší tak, aby se vešel na zvolený formát papíru.

Uživatelský avatar
Baset
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: říjen 20
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod Baset » 17 pro 2020 21:18

co je to za CAD sw ???? ... např u Microstationu tisknu přímo do PDF ... má vlastní tiskové ovladače včetně na tisk do PDF...

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4453
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod dvorakj » 17 pro 2020 23:26

v CADu je primo mozny tisk do pdf ve volbe tiskaren, papir i meritko se nastavuji take tam. je to jednodussi nez prevadet excel do pdf, pokud nevis, co je oblast tisku.
ve win se to VUBEC nenastavuje, ale PRIMO v tom CADu. i kdyz to jsi vlastne taky ve win

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45328
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod petr22 » 17 pro 2020 23:48

Nastavuje se to ve Windows ve vlastnostech tiskarny, pokud CAD nema vlastni ovladac.

Zasadni problem Microsoft PDF tiskarny ve Windows 10 je ten, ze to proste neumi a musi
se editovat soubor definic rucne a mam pocit ze neumi/neumela A0 (kvuli tomu pouzivame Nitro PDF):
https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 0af24a7b37

1. PDF Creator - free verze prudi s reklamama
2. Nitro PDF

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4453
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod dvorakj » 18 pro 2020 00:05

ale autocad ho ma a vzdy mel
delam s tim kazdy den 15 let

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 45328
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod petr22 » 18 pro 2020 07:00

Ona je otazka o jakem CADu mluvi tazatel - CAD neznamena automaticky AutoCAD
od Autodesku, muze to byt jakakoliv CAD aplikace. A temer vsechny CAD programy
pouzivaji tiskarny Windows.

Co se tyce AutoCADu od Autodesku pokud obsahuje moznost tisku do PDF, proc vsichni
nasi uzivatele Inventoru a vsech verzi AutoCADu vyzaduji Nitro PDF kvuli tisku do PDF
s tim ze Microsoft PDF ovladac ve W10 je k nicemu.

Predpokladam ze tazateli jde prave o MS PDF ovladac kde nejde skoro nic nastavit.

Uživatelský avatar
zezr
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1834
Registrován: říjen 10
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF

Příspěvekod zezr » 18 pro 2020 09:41

AutoCad nemám, ne každý živnostník si jej může dovolit, nemluvě o pro mě bez pochyby zbytečně velké paletě možností. Kreslím rozvaděče a elektroinstalaci. Používám ProfiCad kde jsou některé funkce dosti okleštěné.
Z podpory mi napsali ať vyzkouším Foxit Reader, ale to se mi příliš nepovedlo. Také jsem zkoušel bullzip printer, ten mi vytiskl A2, ale rozvaděčové výkresy mi rozdělil na půl :/ Zkusím PDF creator.

Řešení:
Na konec jsem to dal dohromady. Musel jsem jít do nastavení, nadefinovat si vlastní rozměr papíru 1050x297(přenastavím na velikost plotteru), nastavení na šířku a pomocí PDF creatoru jsem vytiskl do PDF. Děkuji všem za pomoc
Naposledy upravil(a) zezr dne 18 pro 2020 10:26, celkem upraveno 1 x.
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3417
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Export do PDF  Vyřešeno

Příspěvekod gogo1963 » 18 pro 2020 10:21

ve store je třeba CAD to pdf converter zdarma ... foxit je jen reader ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/ Fractal R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 250GB ocz+250GB ocz+4TB Skyhawk/ 3060Ti/ CORSAIR 750W RM750x/ Strix raid pro/ Dell S2721DGF


Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host