Excel - zpět pouze v aktivním okně Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

mpok
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod mpok » 24 zář 2020 10:15

Ahoj všem a zkušeným excelistům zvlášť!
Mám problém, se kterým se určitě setkal každý z Vás:
Mám 2 monitory a často pracuji v excelu - levý monitor = tabulka 1, pravý monitor = tabulka 2.
Něco upravím v T1, něco upravím v T2 a pak zase v T1, "napřeskáčku"...
ALE! Když dám krok zpět (ctrl+z nebo kliknu na tlačítko zpět), tak se mění ty kroky tak, jak jsem je dělal, tedy "napřeskáčku".
Jde nějak nastavit, aby se krok zpět dělal jen v té aktivní tabulce a ne tak, jak jsem je dělal já?
Hrozně by mě to usnadnilo práci! :pc-profi:
Předem děkuji za radu a pomoc! ;-) :thumbup:



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod atari » 24 zář 2020 16:48

Předpokládám, že Excel má spuštěný jeden engin, a ten obsluhuje všechny tabulky. Takže ten jeden engin sleduje změny (ve všech tabulkách), ukládá je do historie a pak je může vracet zpět. A nemůže to rozlišovat podle tabulek. Za chvíly bys na to nadával …

Představ si, že budeš mít tabulku A a B, a budou propojené. V tabulce A (buňka A1, napíšeš vzorec, a vytvoříš propojení na tabulku B (buňka B2). A teď se rozhodneš, že vrátíš změny zpět jen v tabulce A. A ihned se v tabulce B (buňka B2) objeví jiná hodnota. A ani si toho nevšimneš, a když časem všimneš, tak nebudeš vědět proč. :-( Tohle bys nechtěl …

A tohle je ten jednodušší příklad, proč nemůže Excel rozlišovat tabulky při funkci „zpět“.

mpok
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod mpok » 24 zář 2020 17:13

Ok, diky za info, chapu ze to nejde, jen by to pro moji praci v nem bylo takto jednodussi. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uživatelský avatar
Grimm
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 118
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod Grimm » 24 zář 2020 19:00

Samozřejmě, že to jde. Předpokladem funkčnosti je, nejdříve Excel otevřít ve vlastní instanci (procesu). Tedy dva soubory = dva procesy, následně přes nabídku otevřít zvolit jednotlivé soubory.

https://exceloffthegrid.com/how-to-open ... -of-excel/

mpok
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod mpok » 24 zář 2020 20:38

Diky, vyzkousim!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně

Příspěvekod atari » 24 zář 2020 21:38

Já to zkoušel v Office 2010, a tam to nelze otevřít ve dvou procesech, takže mi to nefungovalo.

mpok
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: říjen 16
Pohlaví: Muž

Re: Excel - zpět pouze v aktivním okně  Vyřešeno

Příspěvekod mpok » 25 zář 2020 09:55

Grimm píše:Samozřejmě, že to jde. Předpokladem funkčnosti je, nejdříve Excel otevřít ve vlastní instanci (procesu). Tedy dva soubory = dva procesy, následně přes nabídku otevřít zvolit jednotlivé soubory.

https://exceloffthegrid.com/how-to-open ... -of-excel/

Génius! :clap:
Díky moc, tento postup funguje!
Mě konkrétně (máím office 2013) jde jen: "Using the Windows Run application, type Excel.exe /x (there is a space between the “.exe” and the “/x”), then press return. A new instance will open."
Alt nefunguje, ale to je fuk, hlavní je, že můžu upravovat v tabulkách "napřeskáčku", ale zpět se dělá jen v daném okně, pro mě výhra!!! :thumbup:
Ještě jednou díky a topic uzavírám.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook po zapnuti skonci na uvodnim okne
    od becza4 » 12 črc 2020 22:03 » v Problémy s hardwarem
    9
    575
    od becza4
    20 srp 2020 18:34
  • 1
    1789
    od jaro3
    24 bře 2020 19:38
  • PC pouze na hry (Pc vs Mac vs PS)
    od bohnice05 » 17 dub 2020 11:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    64
    3117
    od bohnice05
    27 dub 2020 01:58
  • Výpadky připojení, pouze můj PC
    od popcorn » 18 zář 2020 20:54 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    291
    od ITCrowd
    18 zář 2020 22:44
  • Pomalá wifi pouze na mém mobilu
    od Papuca0 » 22 črc 2020 14:39 » v Sítě - hardware
    6
    583
    od Džambo
    23 črc 2020 15:28

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CepiniusCZ, CommonCrawl [Bot] a 1 host