PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Co se změnilo, kdy…případně proč:)

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6617
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod Ltb » 24 říj 2010 16:29

21.11.2010 MOD ODEBRÁN Z FÓRA, níže napsaný text již neplatí...důvod odebrání zde.

Zdravím všechny uživatele,
dnes proběhla úspěšná instalace MODu pro automatické přepínání letního/zimního času. Co to pro vás znamená? Díky tomuto MODu se již nebudete muset starat o správné nastavení letního/zimního času. Odpadne tak každoroční problém s tím, že se vám časy ve fóru zobrazují nesprávně resp. že jste si zapomněli přepnout letní/zimní čas a máte vše o 1 hodinu posunuté.

Po aplikaci MODu jsou patrné 2 změny:
- v uživatelském panelu zmizela volba letní/zimní čas (děje se už automaticky!)
- časové pásmo se nastavuje kombinací Kontinent/Město (pro ČR nastavte Evropa/Praha)

letni_cas.jpg


Můžete si všimnout toho, že budete mít ve svých profilech pravděpodobně nastaveno časové pásmo takto: Evropa/Berlín. Je to dáno tím, že dříve jsme nastavovali časové pásmo na úrovni GMT, GMT+1 atd., nyní se bude nastavovat pomocí kombinace Kontinent+hlavní město.

Nastavení můžete změnit na Evropa/Praha. Pokud tak však neučiníte a necháte si nastaveno Evropa/Berlín, ničemu to nevadí -čas budete mít správný (Berlín je ve stejném časovém pásmu jako Praha).

Jakékoliv případné komplikace, na které byste ve fóru narazili, hlaste prosím v připomínkách k fóru nebo přes SZ.

Díky, zdraví
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2038
Registrován: květen 05
Pohlaví: Muž

Re: PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod Luboš » 24 říj 2010 16:50

Mám malou připomínku, i když je to v uvedené souvislosti úplná prkotina. Ale nedá mi to. Pojem zimní čas (ve vazbě letní čas/zimní čas) totiž neexistuje. Existuje pouze (u nás) SEČ (středoevropský čas) a SELČ (středoevropský letní čas). Ať mi Ltb promine, ale takto vypadá skutečnost.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6617
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Re: PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod Ltb » 24 říj 2010 19:42

Díky za upřesnění 8)

Je pravda, že ve windows se to nazývá "letní čas" a "běžný čas". Každopádně, díky tomuto MODu nebudeme muset nic přepínat, nic řešit. Tedy, pevně tomu věřím, ukáže se příští sobotu resp. neděli ráno ;-)

Uživatelský avatar
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5855
Registrován: srpen 07
Bydliště: Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod mike007 » 24 říj 2010 21:37

Takový MOD by se mi hodil doma, abych nemusel přeřizovat hodiny, budík, hodinky atd. :lol: :wink:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Re: PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod Jan Pašek » 24 říj 2010 21:39

Mike ty ještě nemáš hodiny řízené radio signálem?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Uživatelský avatar
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5855
Registrován: srpen 07
Bydliště: Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: PC-HELP: Automatické nastavování letního/zimního času

Příspěvekod mike007 » 24 říj 2010 21:56

Bohužel. Nástěnné hodiny v kuchyni tohle neumí :lol: Ale to mě zas tak nevadí. Přenastavení trvá vteřinu, horší to je s hodinkami. Mám Casio s digitálním zobrazením času a zároveň tam je klasický ciferník s ručičkami. Přeřídit digitál je otázkou vteřiny, ale posunout ručičku o hodinu zpět je práce na pět minut, jelikož s ní nejde otáčet zpět, ale pouze dopředu. Takže musím držet tlačítko a čekat až ručička objede celej ciferník. Pokud zachrápnu, musím to dát znovu :lol:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Odečítání času
    od G0dzila » 18 črc 2020 15:41 » v Kancelářské balíky
    3
    704
    od G0dzila
    21 črc 2020 14:08
  • VBA - porovnání času mezi dvěma časy
    od butes » 08 úno 2021 22:24 » v Kancelářské balíky
    7
    602
    od butes
    09 úno 2021 17:36
  • Automaticke triedenie suborov
    od Cactus » 25 led 2021 15:28 » v Vše ostatní (sw)
    12
    613
    od Cactus
    28 led 2021 20:22
  • FX-6350 - automatické přetaktování ?
    od Hovno_hovinko_1 » 25 úno 2021 11:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    251
    od petr22
    25 úno 2021 12:28
  • Automatické otevření hypertextu
    od Zofak » 10 úno 2021 13:32 » v Kancelářské balíky
    1
    400
    od ITCrowd
    10 úno 2021 16:14

Zpět na “PC-HELP -> NOVINKY”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů