Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod Václav Polák » 11 kvě 2021 18:52

Ok, nevadí. Já jsem s tím stejně tak trochu počítal. Každopádně díky za pomoc! :smile:

Reklama
Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod Václav Polák » 12 kvě 2021 13:17

Tak jsem nad tím ještě přemýšlel. Nebylo by výhodnější rovnou koupit nový router? Například tento https://www.czc.cz/tp-link-archer-c6/244497/produkt vypadá docela dobře. Cenu bych viděl cca do 1,5k.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod ITCrowd » 12 kvě 2021 13:32

Není důvod. A když už by byl, tak rozhodně ne tento. V tomto fóru je příliš příspěvků, kde se tazatelé ptají, proč jim padá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod Václav Polák » 17 kvě 2021 18:19

A pomohlo by koupit lepší modem?
Sice píšeš není důvod, ale z praktických důvodů by bylo lepší mít jenom jednu "krabičku" místo dvou. Navíc switch vyžaduje zvlášť napájení a zabírá další místo. Sice píši, že pomalejší wi-fi připojení na mobilu mi stačí, ale neříkám, že bych nevyužil rychlejší. Jestli ale mám vzít switch, vezmu switch. Spíš mi jde o jeho praktické využití.
Omlouvám se za opožděnou reakci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod ITCrowd » 17 kvě 2021 19:55

No, jestli potřebuješ k tomu switchi i WiFi AP, tak by ta C6 jako AP mohla být (a zároveň jako switch). Když nebude routovat, mohl by to zvládnout. Režim AP by měl umět.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 268
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod Václav Polák » 25 kvě 2021 16:04

Tak nakonec jsem tedy koupil ten C6 a jsem poměrně spokojený. Jen mám k němu pár otázek.
Otázka č.1:
Modemu trvá zhruba 1,5 - 2 minuty než se zapne. Při tom se nepravidelně rozsvěcí a zhasíná power led a potom se rozsvítí všechny ostatní kontrolky. Je to v pořádku?
Otázka č.2:
Na modemu mám nastavené dvě sítě, 5G a 2,4G. Na 5G pásmu dostanu přímo u modemu nějakých 300Mbps, ale na 2,4 pouhých 50Mbps. Na CZC je psána max rychlost pro 5G 867Mbps a 300Mbps pro 2,4G. Jak je to možné?
Vše ohledně bezdrátové sítě testováno na telefonu Xiaomi Redmi Note 8T.
Díky za odpovědi!

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10104
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod zeus » 25 kvě 2021 17:16

1. Je to v poradku.
2. Je to mozne snadno, CZC udava maximalni teoreticke rychlosti.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21123
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva ethernet porty na základní desce jako switch

Příspěvekod ITCrowd » 25 kvě 2021 19:18

Více o problematice wifi třeba zde: viewtopic.php?f=8&t=212022 nenech se zaskočit nadpisem :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s porty na základové desce
    od dolezal04 » 22 led 2021 09:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    265
    od gogo1963
    22 led 2021 10:40
  • Ram s XMP 2.0 na základní desce s XMP 1.0
    od Plej » 12 úno 2021 17:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    176
    od Plej
    12 úno 2021 17:00
  • Samsung SSD 970 EVO, M.2 k mojí základní desce
    od HarryS21 » 28 úno 2021 12:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    206
    od zeus
    28 úno 2021 15:01
  • Plastový kryt na základní desce
    od Danfousa » 27 bře 2021 16:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    289
    od petr22
    27 bře 2021 16:15
  • Jaký procesor k základní desce MSI B450-A PRO MAX?
    od kro.v » 08 říj 2020 00:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    562
    od kro.v
    09 říj 2020 14:43

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host