Vložení url s vlastním textem

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod atari » 07 led 2016 15:28

Uvítal bych ještě přidání ikony na vložení URL, kde by se automaticky upravila syntaxe tak, abych jenom dopsal vlastní text (název nebo jak se tomu říká). Takhle musím syntaxi ručně předělávat a zdržuje to.



Reklama
Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4452
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod beather » 07 led 2016 15:31

já ti nevím, ale to jedno kliknutí navíc mi nepřipadá jako moc zdržení... a na klávesnici píšeš v podstatě to samé
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Senior Specialized polévač květin v ESETu

Rozcestník mých článků

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod atari » 07 led 2016 15:47

Jedno kliknutí by mi nevadilo ale já to dělám takto:
Vložím url klikem na ikonu, a pak musím v levém url pravou závorku uložit do schránky a místo ní napsat "=", a na konec samotné adresy tu závorku zase vložit, abych dostal to co potřebuji. Jestli to jde jednodušeji, tak prosím o návod.
http://www.pc-help.cz
PC-HELP

Kód: Vybrat vše

[url]http://www.pc-help.cz[/url]
[url=http://www.pc-help.cz]PC-HELP[/url]

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4452
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod beather » 07 led 2016 15:55

napíšeš text, označíš ho a klikneš na ikonku... pak pouze přidáš =tvoje url
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Senior Specialized polévač květin v ESETu

Rozcestník mých článků

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod atari » 07 led 2016 16:01

Jasně, je to jednodušší, ale pouze v tom případě, když píšu svůj text jako první. Většinou to dělám obráceně, že text odvodím z url.

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4452
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod beather » 07 led 2016 16:05

proč to dělat jednoduše, když to jde složitě že ano :-)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Senior Specialized polévač květin v ESETu

Rozcestník mých článků

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28011
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod Martab » 07 led 2016 16:07

atari píše:...pak musím v levém url pravou závorku uložit do schránky a místo ní napsat "=", a na konec samotné adresy tu závorku zase vložit...

Na co ji vkládáš do schránky, není jednodušší ji napsat?

Možná by nebylo špatné, kdyby to tam bylo, ale furt mi přinde jednodušší to vyťukat na klávesnici, než kvůli tomu rozklikávat editor a pak někde klikat...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod atari » 07 led 2016 16:17

Na české klávesnici hranatou závorku nemám. A abych ji mohl napsat, tak bych zase musel přepínat typ klávesnice.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28011
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod Martab » 07 led 2016 16:19

A víš že já jo, a je na každé, zkus AltGr + F nebo G, myslíš že když programuju tak přepínám na ang. klávesnici :D

Vše psáno na CZ klávesnici
► Zobrazit spoiler
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4452
Registrován: únor 13
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod beather » 07 led 2016 16:35

mě funguje klasicky AltGr + hranatá závorka na klávesnici
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Senior Specialized polévač květin v ESETu

Rozcestník mých článků

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2668
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod atari » 07 led 2016 17:27

Mě funguje Altgr + F a G. '(Už těch zkratek začíná být na zapamatování nějak moc.)
Tohle stejně není řešení. Pokud použiji tyto zkratky, tak místo vyjmutí té závorky, ji budu muset zase smazat. Takže stejná práce.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Příspěvky: 28011
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Vložení url s vlastním textem

Příspěvekod Martab » 07 led 2016 17:30

Bylo to myšleno tak, že místo rozkliknutí plnohohodnotného editoru + mačkání tlačítka je mnohem jednoduší to napsat TADY

Kód: Vybrat vše

 [url=http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=25&t=168152&p=1322337#p1322337]TADY[/url]
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů