Zdravím, mám doma asi 8let staré PC Intel Celeron 2,6GHz, 512mb ram, Nvidia GeForce NX 6600GT a nějaký ten hdd a chtěl bych z toho udělat domácí uložiště dat s tím že máme v domě 2internety tudíž 2modemy.. Takže bych do toho PC musel sehnat nejspíše nějakou síťovku, připojit to k jednomu modemu a přes síťovku na desce k druhému modemu a nastavit aby se na to PC z jiného PC dalo ukládat/stahovat atd. takže se chci zeptat. Fungovalo by to tak? Popřípadě jak to ve starém PC nastavit aby do sebe nechal "šťourat z venku"? PC jede na win XP SP3.
zde je plánek, jak bych to potřeboval zapojit pro lepší orientaci:
MSI 890GXM-G65, AMD Phenom II X6 1090T, Kingston HyperX 8gb (4x2gb) 1333mhz, Nvidia GTX470, WD Caviar Black 640GB (6gb/s, 64mb cache), Fortron Black Power 750W, HAF 922. Postupem času (asi 14dní) jsem přišel na to že by možná bylo lepší koupit ATINU(amdčko) Nebo spíš postavit to na Intel
Zdravím, poslední rok jsem věrný uživatel MACOS a dokud neměl vyjít nový BF 6, tak jsem Widle nechtěl vidět. Nic méně BF comming soon a já vedle stolu mám zaprášený starej PC.
CPU: AMD Ryzen 5 3600
RAM: 16GB DDR4
Deska - nevím, nějakej ASUS Primě...
Poslední příspěvek
3200 už je formálně vzato OC. A jestli jsou ty stávající paměti pět let staré, tak už ani nemusí být k mání. Stabilita může být loterie, u AM4 ostatně leckdy nastávaly problémy i u dvou kusů, pokud byl paměťový řadič choulostivější .
Summary
Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 48 °C
Wolfdale 45nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P5Q SE...
Poslední příspěvek
Lojzo, stávající PC hoď do elektroodpadu, s tím pc nic neudělá ani svěcená voda.
I počítač z dnešní doby, za kterej dáš 20.000Kč bude násobně výkonnější ten to co máš.
právě jsem v rekonstrukci bytu a rád bych se zeptal na postřehy než se pustím do instalace sítě. Pár domácích sítí jsem vydrátoval a zapojil, ale přeci jen bych si svojí síť v bytě, která nebude v lištách rád udělal jednou a pořádně. :D
1)...
Poslední příspěvek
Ad 1: lepší husí krk, lze to v budoucnu vyměnit. Zalít do betonu se nedoporučuje, protože se kabel do budoucna může poškodit.
Ad 2: neumím
Ad 3: pokud se nepletu, tak tahat internet a 240V v husím krku současně je zakázáno normou. Je tam rušení...