Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TomTomX
nováček

Zprovoznění mikrofonu ve Windows XP (vyřešeno)

Příspěvek od TomTomX »

Ahoj, mám problém se zprovozněním mikrofonu ve WinXP - mám integrovanou zvukovku (na desce Asus P4P800), mikrofony jsem zkoušel dva různé. Jako zdroj nahrávání mám vybraný mikrofon, v ovládacím panelu není ztlumený, drivery jsem zkoušel přeinstalovat. Napadá někoho z vás možné řešení (třeba i "přiblble triviální")? Díky. Tom
miras
Tvůrce článků

Příspěvek od miras »

No já nevim, když ti řeknu ať si překontroluješ jestli máš ten mikrák opravdu v mikrofonovým vstupu, abys nebyl nevrlej :lol:
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

1) do jakého softu nahráváš?
2) opravdu máš mikrofon zvolený a vyjetý v regulátorech záznamu? Ve winech jsou dvě sady regulátorů: ovládání hlasitosti a ovládání záznamu.
TomTomX
nováček

Příspěvek od TomTomX »

ad miras: díky - bohužel mám :-)

ad mmmartin:
1) zkoušel jsem použít ten "recorder", který je přímo ve Win (Příslušenství/Zábava/.... a nebo tam někde). A také, když zapojím mikrofon, tak to ten SW ke zvukové kartě pozná a ptá se, co jsem to připojil - když vyberu mikrofon, tak mi to ukazuje, co z něj leze (samozřejmě nic).
2) kontroloval jsem to několikrát, pokud nejsem úplně cvok (nevylučuji), tak je to obojí ok
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Nevím jak v XP, ale ve 2000 musíš v záznamovým softu nastavit, z čeho chceš nahrávat. Jde se tam přes Úpravy/Vlastnosti zvuku.
Obrázek
Mazůrek Petr
Level 2
Level 2

Příspěvek od Mazůrek Petr »

Je u mikrofonu napsáno, že je na PC, nebo to je jenom "nějakej mikrofón"? má stejně barevnej port jako MIC ze zvukovky?
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Je u mikrofonu napsáno, že je na PC, nebo to je jenom "nějakej mikrofón"? má stejně barevnej port jako MIC ze zvukovky?

Tak trochu, vlastně vůbec, nevím, na co je tázáno. :-( Ujakýho mikrofonu to má být napsáno? Na čem to má být napsáno?
Mazůrek Petr
Level 2
Level 2

Příspěvek od Mazůrek Petr »

já totiž zkoušel jednou jeden mikrofon do PC, ale ten byl na jinak barevnej port, kterej jsem já neměl. Jenom mě to tak napadlo, když psal, že ho zajímají i ty nejblbější nápady.
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Došlo. :smile:
TomTomX
nováček

Příspěvek od TomTomX »

ad Petr M.:
jsou to sluchátka s mikrofonem, na konci 2*jack 3.5mm, jeden z nich zelený, druhý růžový (=mikrofon), konektory na MB mají stejnou barvu.

ad mmmartin:
ten dialog jsem už určitě na obrazovce měl, ale zkusím na něj kouknout ještě jednou a zkontrolvoat to.

Díky za nápady.
TomTomX
nováček

Příspěvek od TomTomX »

TomTomX píše:ad Petr M.:
ad mmmartin:
ten dialog jsem už určitě na obrazovce měl, ale zkusím na něj kouknout ještě jednou a zkontrolvoat to.

Díky za nápady.

...zkontroloval jsem to a vzhledem k tomu, že mám všude pouze jednu položku na výběr, tak jsem se asi nespletl. Tedy - mikrofon pořád nefunkční.
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

1) Když vyjedeš mikrofon v Ovládání hlasitosti, slyšíš ho ze sluchátek (nebo z repráku)? Musíš vyjet taky Master (Celková hlasitost) a při poslechu na repráky je moc nevyjížděj, nebo si houkneš a začneš mít úplně jiný starosti - např kde sehnat nový repráky. :smile:
2) Zkus pustit signál do linkovýho vstupu, v ovládání záznamu vybrat a vyjet Vstup vnějšího zdroje (line in) a zkus něco nahrát. Půjde-li, hledal bych problém spíš v mikrofonním vstupu než v mikrofonu (ze dvou jak pravíš nechodí ani jeden) a vůbec nelze vyloučit poškozený vstupní mikrofonní konektor na PC.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oficiální úprava Windows 11 do podoby klasických Windows (Windows 7)
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    0 Odpovědi
    23920 Zobrazení
    Poslední příspěvek od IMB
  • Windows 7 - Instalace a praktická použitelnost Windows 7 v roce 2025
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    3 Odpovědi
    5747 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016
  • Windows key
    od AirCrew » » v Windows 11, 10, 8...
    9 Odpovědi