Sledování internetu

Problematika administrace LAN či WIFI sítí
Odpovědět
makan.dacan
nováček

Sledování internetu

Příspěvek od makan.dacan »

Dobrý den chtěl bych se zeptat, když se připojuji na inet přes firmní server můžě někdo např. administrator sledovat kde serfuji, jestli ano jde tomu zabránit ? Je to sice nemorální ale děkuji za odpovědˇ . :lol:
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Může. Těžko, snad nějakým šifrováním, ale lehko ty to může zakázat a pak si ani neškrtneš ...
zlobyl
Tvůrce článků
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zlobyl »

Možná by ses mohl napíchnout na PC někoho jiného a vystupovat pak jeho firemní IP. :bigups:
Jinak souhlasím s předchozím příspěvkem.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
amaroun
Level 4
Level 4

Re: Sledování internetu

Příspěvek od amaroun »

makan.dacan píše:Dobrý den chtěl bych se zeptat, když se připojuji na inet přes firmní server můžě někdo např. administrator sledovat kde serfuji, jestli ano jde tomu zabránit ? Je to sice nemorální ale děkuji za odpovědˇ . :lol:

Já myslím, že se dá i vysledovat, kde se serfuje, kdysi u nás ve firmě měl někdo honičku, ale možná to bylo spojené i s tím, že stahoval velká data a firemní net byl hrozně zpomalenej.
Weslo
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weslo »

nedá se tomu zabránit
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
makan.dacan
nováček

Díky za čas a myšlenky ....

Příspěvek od makan.dacan »

To je hrozná nesvoboda..... V práci i doma :-( Jesšte bych měl jeden dotaz, může tímto sledováním někdo zjistit heslo třebas na můj mail? Jinak díky za odpovědi.
guest

Příspěvek od guest »

Může sledovat veškerá data na síti. Pokud se budeš logovat do majlový schránky, pak i to heslo.
ini808
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od ini808 »

Neodesílají se náhodou helsa a jiné důležité věci zaheslovaně?
guest

Příspěvek od guest »

ini808 píše:Neodesílají se náhodou helsa a jiné důležité věci zaheslovaně?

Šifrované to nějak je, ale to nemá vliv. Správce sítě může sledovat každé stisknutí klávesy, tedy i ta hesla.
ini808
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od ini808 »

To vím, ale lekl jsem se, že to zjistí i z přenášených dat - potom by hesla mohly získávat například proxi-servery
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Administrace sítě“