mam s tim pripojenim problem ... podle navodu jsem to pripojil a funguje to .. RGB ted uz muzu nastavit ale furt vidim obraz černobylej a nic s tim nemuzu dělat ale to pripojeni funguje gdybych to zapojil špatně .. tak by to přece vůbec nešlo ?
Stop. Všechno špatně, zpátky na stromy! Měl jsem si všimnout dřív, že jsi psal jaké rozlišení zvládá tvá televize. To nebude žádný laciný kousek, který by neuměl zpracovat S-VHS. Napiš mi co je to za TV, někde jsme něco přehlédli v nastavování.
no u toho kabelu s-videa .. bylo to dost divny .. podle toho obrazku toho jako zapojeni byl ten kabel rozdělenej dost divně protozě .. byli tam hlavni dva kabeli jeden hnede a druhej bylej a kolem kazdeho z nich byli omotyna dva dalsi draty ... a podle toho co jsem pochopil tak ten
Tak ta koncovka byla samec co jde to tv a tak jsem pochopil ze ten bilej drat je s-video C a ken kolem toho biliho je s-video Y a ten hnedej je zemeni a kolem taky tak jsem je spojil jak to tam bylo
ale furt si myslim ze ty draty kolem tech dvouch (biliho a hnedyho) byli jen zemeni a ty jsem měl spojit
ale fatk jsem si nebyl jistej tak jsem to spojil tak jak to bylo v navodě
Tak ty dráty co jsou omotaný okolo jsou nepochybně stínění a bílý s hnědým jsou "živé". Který je který nejlépe prozradí jejich proměření ohmetrem, nebo prostou žárovkovou zkoušečkou.
Ta televize opravdu zvládá rozlišení, které jsi uvedl?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
no rozlišemi mi ukazuje program Tvtool kterej mi připada .. uplně k ničemu když jsou nový ovladače tak dobry a tam je toho daleko víc zobrazeno (168) jsou na nvidiu super
takze ty tva zive draty mam spojit ju pres ten kondik jo s tineni spojit bokem a mělo by to jet
Vezmi něco, čím se dá kabel prozvonit. Bzučák, ohmetr, žárovková zkoušečka,.... prostě cokoliv, čím zjistíš, který drát je který. Respektive, které dráty jsou zakončeny na konkrétních špičkách S-VHS konektoru. A podle toho se pak řiď (řiď, jako řiď, ne řiť, jako řiť) při zapojování. Sázet to tam od oka je v mnoha aplikacích o záblesk a tmu (v lepším případě)
takze v levo dole podle konektoru samec s-video je stineni bili drat
v levo na hore je zivi bili drat
v pravo dole je sninení hnedy drat
a v pravo nahore je zivi hnedy drat :)
Jsou i prameny, které uvádějí, že lze nahulváta spojit živé (bez kondenzátoru) a připojit na kolík CINCHe. Stejně tak spojit stínění a tato připojit na kroužek CINCHe. Doplňuji, že já osobně bych to takto nepropojoval, ale prý to tak funguje také, bez viditelných změn (prý).