Nazdar, mám tento WiFi router:
NET OvisLink WT-2000R Turbo G125Mb,Router,SNMP,Firewalll,WMM
a mám dotaz, tento router má odšroubovatelnou anténu a já bych ji chtěl umístit do prostřed bytu, abych měl rovnoměrné pokrytí, jelikož někde mi už vypadává signál.. tak se chci zeptat jestli by to bylo v pohodě, síla signálu a tak a jakej kabel popř. jakou přechodku na jinej kabel apod. koupit a jak to zrealizovat, jednalo by se asi o pět metrů daleko od routeru.
A taky když už o tom debatujem, lze nějak v nastavení routeru, či NB nějak "zesílit" signál? nevim ale cca 15 metrůpřes 2 zdi a signál okolo nuly je extrém.. nebo normál? Když ve volným prostoru má bejt "papírově" dosah 100metrů.. že by 2 zdi tolik signál zmenšily?
Díky
Umístění antény od wifi routeru do prostřed bytu? (vyřešeno)
Umístění antény od wifi routeru do prostřed bytu? (vyřešeno)
Naposledy upravil(a) Verxes dne 05 zář 2007 07:14, celkem upraveno 1 x.
Citát z dokimentace: "K anténě se tento AP připojuje pomocí konektoru RSMA (male), tudíž lze použít buď anténu s konektorem RSMA (female) ..... " Takže potřebuješ prodlužovací koaxiální kabel 75 Ohm RSMA (male) - RSMA (female).
Ohledně průchodnosti zdmi: záleží na síle zdi a materiálu - betonový panel s ocelovou armaturou je žrout signálu, cihlová nebo např ytongová zeď je v tomhle ohledu k signálu mnohem vlídnější. Jestli konkrétně v tvém případě je problém v intenzitě vyzařovaného signálu nebo v hladovosti zdí zjistíš, když změříš signál v místě přímé viditelnosti. Pokud tam je 100 % nebo podobná hodnota, pak je problém v útlumu průchodem dvěma stěnami.
Ohledně průchodnosti zdmi: záleží na síle zdi a materiálu - betonový panel s ocelovou armaturou je žrout signálu, cihlová nebo např ytongová zeď je v tomhle ohledu k signálu mnohem vlídnější. Jestli konkrétně v tvém případě je problém v intenzitě vyzařovaného signálu nebo v hladovosti zdí zjistíš, když změříš signál v místě přímé viditelnosti. Pokud tam je 100 % nebo podobná hodnota, pak je problém v útlumu průchodem dvěma stěnami.
mmmartin píše:koaxiální kabel 75 Ohm RSMA (male) - RSMA (female).
dík, hele a těch 5 až 8 metrů vzdálenost od routeru bude ok? A anténa teda může bejt ta malá od routeru, nebo je lepší koupit jinou?
Prakticky asi potřebuju toto ne?
http://www.vseprowifi.cz/inshop/konekto ... -4747.html
a toto, akorát mám dotaz, ten horní samec je 6mm a toto je 5mm, 6mm jsem tam nenašel, ani nevim, jestli mám 5 nebo 6 u toho routeru..
http://www.vseprowifi.cz/inshop/konekto ... rch=RSMA/F
a asi tenhle kabel ne?
http://www.vseprowifi.cz/inshop/kabely/ ... arch=75ohm
Těch 5 mm resp. 6 mm je průměr kabelu, na který se konektor dává. Vzhledem k tomu, že konektory jsou krimplovací (tj. pro jejich kvalitní připojení -nalisování - na kabel potřebuješ krimplovací kleště), bylo by možná výhodnější si kabel nechat udělat v nějakém servisu. Anténu použij původní, je délkou laděná na kmitočet wifi a protože potřebuješ, aby vyzařovala všesměrově, je anténa ve tvaru tyčka ideální.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek