Jaký Ventilátor? Má cenu kupovat prach. filtr?
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Jaký Ventilátor? Má cenu kupovat prach. filtr?
Ahoj,
Založil jsem toto téma protože jsem nenašel žádné podobného tipu. Jestli už je založeno tak se omlouvám.
Určitě všichni nadšenci znají ten pocit, když vám PC pěkně funguje. A dostanete se do budu kdy máte takovou upgrade náladu. A na mě zrovna přišla.
Potřeboval bych poradit jaký Ventilátor/y koupit. Dlouho jsem hledal nějaký výkonný ventilátor s dlouhou životností a hlukem v rozumné míře. Na konec jsem rozhodnutý pro Enermax Magmahttp://www.czc.cz/enermax-ucma12-magma/86163/produkt.
Pak také chci kupovat Fan control panel. Ale byl mi doporučen panel od firmy Scythe: KQ01-BK-3.5 Kaze Q Black že je bohatě dostačující na regulaci.
A poslední dotaz. Jaký máte názor na Prachové filtry, jestli se vyplatí je kupovat i přes to jaký mají dopad na proudění vzduchu.
Děkuji za rady.
Založil jsem toto téma protože jsem nenašel žádné podobného tipu. Jestli už je založeno tak se omlouvám.
Určitě všichni nadšenci znají ten pocit, když vám PC pěkně funguje. A dostanete se do budu kdy máte takovou upgrade náladu. A na mě zrovna přišla.
Potřeboval bych poradit jaký Ventilátor/y koupit. Dlouho jsem hledal nějaký výkonný ventilátor s dlouhou životností a hlukem v rozumné míře. Na konec jsem rozhodnutý pro Enermax Magmahttp://www.czc.cz/enermax-ucma12-magma/86163/produkt.
Pak také chci kupovat Fan control panel. Ale byl mi doporučen panel od firmy Scythe: KQ01-BK-3.5 Kaze Q Black že je bohatě dostačující na regulaci.
A poslední dotaz. Jaký máte názor na Prachové filtry, jestli se vyplatí je kupovat i přes to jaký mají dopad na proudění vzduchu.
Děkuji za rady.
Re: Jaký Ventilátor? Má cenu kupovat prach. filtr?
Tak ten enermax podle mě vypadá dost dobře. Jak průtokem vzduchu tak hlučností.
Prach. filtry nejsou potřeba pokud nejsi v nějakém hodně prašném prostředí
Prach. filtry nejsou potřeba pokud nejsi v nějakém hodně prašném prostředí
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
Prach. filtr nekupuj je to zbytečné. Přidalo by ti to pak ještě více práce s čištěním a mám dojem že by brzdil i vzduch.
My pc:
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
CPU: AMD FX-6350, GPU: ASUS STRIX GTX 960 DirectCU II OC, RAM: 8Gb DDR3, MB: MSI 970 GAMING, HDD: SEAGATE 2TB, CPUFAN: SilentiumPC Fortis 2 XE1226, CASE: EVOLVEO F125
Vítej na PC-help!
Tak by mě docela zajímal důvod koupě toho ventilátoru. Hřeje/přehřívá se Ti nějaká součást PC, hlavně CPU a GK, popř. HDD. Víš, jaké teploty tyto součásti mají naprázdno a v zátěži? Kam chceš ten ventilátor namontovat a jaké ventilátory skříň teď má? Řešíš celkový airflow ve skříni?
Mám dojem, že se jen snažíš o vyhození nějakých peněz a navíc přitom musíš ještě hodně přemýšlet, abys nezvýšil hlučnost.
Tak by mě docela zajímal důvod koupě toho ventilátoru. Hřeje/přehřívá se Ti nějaká součást PC, hlavně CPU a GK, popř. HDD. Víš, jaké teploty tyto součásti mají naprázdno a v zátěži? Kam chceš ten ventilátor namontovat a jaké ventilátory skříň teď má? Řešíš celkový airflow ve skříni?
Mám dojem, že se jen snažíš o vyhození nějakých peněz a navíc přitom musíš ještě hodně přemýšlet, abys nezvýšil hlučnost.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Důvod: Snížení teploty v PC. Přehřívání: Ani ne. Idle: CPU: 25, GPU: 32, MB: 31, HDD 27.
V zátěži: CPU: 46, GPU: 52, MB: 42, HDD 28. Ventilátory hodlám kupovat 3, dva na horu, jeden na dno. Ve skříni mám dva ventilátory jeden na čelní straně a druhý ze zadu. Jsou to klasické ventilátory které dává Zalman do Z9.
Teploty při pokojové teplotě 23 stupňů.
V zátěži: CPU: 46, GPU: 52, MB: 42, HDD 28. Ventilátory hodlám kupovat 3, dva na horu, jeden na dno. Ve skříni mám dva ventilátory jeden na čelní straně a druhý ze zadu. Jsou to klasické ventilátory které dává Zalman do Z9.
Teploty při pokojové teplotě 23 stupňů.
Omlouvám se za OT, ale ty je chceš srazit na 0? 
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Budu stručný - vyhozené peníze. Ten PC jede v optimálním režimu Airflow, který nastíněnou instalací ventilátorů jen zhoršíš, protože k dosavadnímu průtoku vzduchu zepředu dozadu naprosto kontraproduktivně "vrazíš" průtok zdola nahoru, což poměry v PC jedině rozhází a ke snížení teplot (mimochodem naprosto zbytečnému) na 99% nedojde. Ale je to jen můj názor, přesvědč se za své peníze, svůj čas a svou práci sám

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Karrex: Ono to přes léto nebo když tady mám víc teplo tak to leze až nepříjemně nahoru. A proto to chci doplnit o 3 ventilátory a regulaci.
wattmetr: Asi máš pravdu.
wattmetr: Asi máš pravdu.
Abychom to doplnili: Kam Ti ty teploty lezou v horkých letních dnech - prosím nějaké hodnoty z CPU a GPU?
V zátěži: CPU: 57 GPU: 67
Vůbec si nedělej hlavu, k přehřívání to má hodně daleko.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20 Odpovědi
- 33031 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od domitea