ověření prostupnosti síťového spojení
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
ověření prostupnosti síťového spojení
Ahoj,
rád bych nějakým jednoduchým sw ověřil kvalitu síťového spojení mezi dvěma zařízeními. Představoval bych si něco jako nějaký dlouhodobý ping. Něco mi tam blbne a chtěl bych prvně vyloučit chybu na "cestě". Jedná se o PC a satelitní reciever. Pro jistotu bych potřeboval, aby to ověření probíhalo nepřetržitě alespoň cca 10minut. Mám W7. Satelit nemá HDD, takže nějaké posílání většího souboru nepřipadá v úvahu. Nejspíš ten problém ve spojení nebude, ale chtěl bych to vyloučit s jistotou. Díky.
rád bych nějakým jednoduchým sw ověřil kvalitu síťového spojení mezi dvěma zařízeními. Představoval bych si něco jako nějaký dlouhodobý ping. Něco mi tam blbne a chtěl bych prvně vyloučit chybu na "cestě". Jedná se o PC a satelitní reciever. Pro jistotu bych potřeboval, aby to ověření probíhalo nepřetržitě alespoň cca 10minut. Mám W7. Satelit nemá HDD, takže nějaké posílání většího souboru nepřipadá v úvahu. Nejspíš ten problém ve spojení nebude, ale chtěl bych to vyloučit s jistotou. Díky.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
Re: ověření prostupnosti síťového spojení
A samotný ping nevyhovuje proč?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No, protože spojení funguje, ale mám obavu, jestli nedochází k nějakým chvilkovým výpadkům na pár sekund. A tyto okamžiky těžko pingem trefím. Opakuju, asi chyba ve spojení nebude, ale i proto, že mám na trase jeden router a jeden switch, bych to rád prověřil.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
-
Uziv00
Můžeš nechat pingat nepřetržitě. Pokud by byla prodleva, natáhne se čas. To objevíš snadno - řádek bude delší.
To jsem netušil, jak se to nepřetržité pingání dělá? Znám jen ruční odentrování. Děkuju.
Parametr -t:
ping seznam.cz -t
+ doplněno: 'ping enter' vyvolá nápovědu k programu ping.
ping seznam.cz -t
+ doplněno: 'ping enter' vyvolá nápovědu k programu ping.
Tak jsem to zkusil napřed jen ručně zadat párkrát ping a udivuje mě, že je tam tolik výpadků. Čemu myslíte, že bych to mohl přisuzovat? Resp. kde hledat chybu? Něco mechanického nebo SW? Díky

-
Uziv00
obrázky se vkládají sem jako příloha. A chybu jsi nalezl - ztrácí se pakety. A může to být čímkoli - kabelem počínaje a switchem konče. Zkusil bych nejdřív přímý ping PC<>receiver s ověřeným kabelem, pak přímý ping s původním kabelem. Potom ping přes switch - k PC ověřený kabel (receiver už máme vyzkoušen).
Díky, zkusím. Akorát to bude kapku potíž, protože každé zařízení je v jiném patře a výměna kabelu je v tuto chvíli již téměř nemožná (zasypala se kabely přeplněná díra ve zdi). Na druhou stranu si pořád říkám, že to kabelem nebude, protože te leží nehybně již několik let a dříve to spojení chodilo bez problémů. Navíc mám za víkend již téměř ověřené, že problém nastává zřejmě pouze při zapnutém recieveru a to ne vždy. Když je ve stand-by stavu, tak ty výpadky nejsou (můj účel propojení plní i ve stand-by).
-
Uziv00
Což se ovšem liší od toho co si psal v prvním příspěvku.
Psal jsem, že ve spojení to nejspíš nebude, ale až teď, kdy marodím a mám možnost to delší dobu sledovat jsem vydedukoval tuto myšlenku. I když i ta je jen na 95%, protože nemám úplně detailní přehled, kdy ten reciever o patro níže běží. Každopádně děkuju za dosavadní odpovědi.
Při volných chvílích to testuju tím dlouhodobým "pingáním". Pokud je reciever ve stand-by, tak jsou pingy s vypršením času také, ale jen občas. Při zapnutí recieveru jsou výpadky mnohem častější i delší. Zároveň zkouším "pingat" na druhý PC, který je v téže větvi sítě. Ten je víceméně OK. K vypršení času pingu nedochází. Jen se chci zeptat zda je možné (případně čím způsobené), že občas tam je čas větší než v 99% případů uváděná 1ms. Děkuji.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 4566 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Karel203
-
- 7 Odpovědi