cau. mam hardisk typu western digital caviar velikost pameti 111 GB a dela mi to takovi hovadiny. me to ve windowsu hlasi ze mam jenom 99GB. mohl by s tim nekdo poradit dik
S tou velikostí si myslim zě je to normalni mě to tak dělalo a dělá furt zě je ten disk o pár GB menší to vlastně dělá tak skoro u vsěho trěba karty do fotaku nebo do mobilu kupiš si trěba 1 GB a máš na ní prěba jenom 965 MB ale s tím naformátováním to můzěš zkusit ale podle mě to budeš mět vždycky o pár GB menší
V "normální" fyzice znamená předpona Giga násobení jedním milionem. Při udávání velikosti datových souborů, pamětí atp. se používají dva různé přepočty, a sice Giga = 1 000 000, nebo Giga = 1 048 576 (1024 x 1024). Z toho můžou vznikat rozdíly v udávané velikosti.
Můžeš zkusit defregmentaci disku.Někdy Windows píšou nesprávnou velikost.Použij třeba program defregmentace disku u Windows nebo program O&O Defrag,ten je rychljší.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Ne, jeho velikost je hlášena správně, žádný problém neexistuje. Jen neznalost poměrů u výrobců hardware, kteří šidí jako všichni ostatní. Na jednovrstvé DVD taky nenamačkáte uváděných 4,7 GB, ale pouze 4,38 GB.
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.