Dobrý den,chystám koupit nový počítač tak jsem si sestavil takové středně herní počítačové sestavy a ted nevím do které jít. Počítač by měl bejt na hry s tim že bych při hraní mohl i natáčet a následně upravovat v Sony vegas.
Jj, dobře sestavené a ani trochu to není těžké rozhodování, čili bych bral intel sestavu.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Jenomže u většiny her aby jste je spustili na full HD, nejvyšší detaily atd. tak (většinou) potřebujete i7 mezitím co AMD potřebujete většinou 4 jádro a ta jeho sestava má 6 jádro. Takže kdyby se ušetřilo pár stovek na ZD a třeba 300,- na skříni tak se vezme to AMD lepší grafika a budeš hrát na full HD a vše na nejvyšší.
Aha, čili 8jádro je za 3600 a 4jádro je za 4100 - a i přesto je 4jádro v podobě intelu lepší, čili nenapadlo Tě, že to nebude o jádrech? AMD se snažilo prosadit se počty jader, byl to chytrý nápad, chytrý marketinkový tah, ale nevyšel...
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Ale pochop že aby nějakou hru spustil na full u intelu by potřeboval i7. U amd potřebuje 4jádro. on má v sestavě Intel jen i5ku. A v sestavě AMD dokonce 6jádro takže je to výhodnější. Ať si klidně vezme AMD 4jádro to mu úplně bude stačit aby vše spustil na full. Mezitím co ta i5ka ne.
Očividně máš o procesorech přehled jen asi v jádrech...Asi nevíš, že i7 je dokonce v některých hrách horší než i5 že? navíc asi ani nevíš jaký je rozdíl mezi i7 a i5, procesory bereš "čím větší číslo, tím lepší" viz. 6jádro vs 4jádro, i7 vs i5...
Ahoj,
chtěl bych poprosit o kontrolu PC sestavy, kterou plánuji pořídit. Cílem je především hraní her(1440p) a občasná práce, rozpočet je přibližně 50000,-. Budu rád za jakékoli rady nebo připomínky, ať už k výběru komponent zda všechno funguje...
Poslední příspěvek
Tak jsem se díval na stránky výrobce a skutečně tam deklaruje PCIe 5.0 na grafickém slotu. Ale i na Alze to mají trochu chaotické. Někdy uvádějí 4.0 a u jiné zase 5.0, přitom je tam stejný čipset. Koukl jsem na specifikace čipsetů:
B650 - PCIe 4.0...
Rozhodl jsem se vylepšit svůj PC. Momentálně mám: Ryzen 5 5600 16gb ram Msi Armor A - Pro
Přemýšlím nad tímhle:
Diky za pomoc.
Poslední příspěvek
Diky za zpětnou vazbu.
Ma to 6 hodin do konce aukce, respektive záleží za kolik to bude, minule co jsem tady zmiňoval, tak se došplhala cena na 7.000kc
Což mi přišlo hrozně moc.
Vidim ze pasta je uplne až v pinech, trosku se toho bojím😀
Ne ze...
Dobrý den, prosím o zhodnocení kancelářské sestavy. Určeno jen pro internet, tvorbu eshopu. Jedná se hlavně o rychlou odezvu a samozřejmě jde i o co nejnižší možnou cenu. Prosím doporučte, co změnit nebo zda je to OK. Díky všem.
Počítačová sestava:...
Poslední příspěvek
ADATA vypadá výhodně a levně pro hráče (burácení výstřelů nebo kvílení pneumatik zakryje hluk ventilace).
Tady nevím, jestli nevybírala kvůli čtečce karet než kvůli plechu bočnice. Kdyby nešlo o náklady, navrhnul bych dát Fractal Design Pop Mini...