Už žádné špehování.
Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team
-
guest
Už žádné špehování.
Vzniká aplikace, která má vyzrát na světové rozvědky
Kauza celosvětového špehování inspirovala jednoho ze zakladatelů portálu Pirate Bay k vytvoření aplikace, která má zaručit stoprocentní soukromí všem uživatelům mobilů. S mottem "Už nikdo vás nebude špehovat, ani my ne" chce využít negativních nálad kolem praktik amerických tajných služeb.
Zdroj: http://mobil.idnes.cz/aplikace-proti-sp ... b_tech_hro
Kauza celosvětového špehování inspirovala jednoho ze zakladatelů portálu Pirate Bay k vytvoření aplikace, která má zaručit stoprocentní soukromí všem uživatelům mobilů. S mottem "Už nikdo vás nebude špehovat, ani my ne" chce využít negativních nálad kolem praktik amerických tajných služeb.
Zdroj: http://mobil.idnes.cz/aplikace-proti-sp ... b_tech_hro
Re: Už žádné špehování.
Kdybych vytvarel spehovaci aplikaci, udelam to presne takhle - slibim aplikaci, u ktere sice nikdo krome autoru nebude vedet co vsechno dela a vydeseny dav uzivatelu si ji jeste rad stahne a bude pouzivat.
V cem je ta jejich aplikace lepsi nez vsechny existujici aplikace ktere davno umi to same se uz samozrejmne nezminuji.
V cem je ta jejich aplikace lepsi nez vsechny existujici aplikace ktere davno umi to same se uz samozrejmne nezminuji.
-
guest
Možná v tom, že bude zdarma. Možná bude mít lepší šifrování, nebo jiné, které bude zase nějakou dobu trvat, než se prolomí.
Zdarma jsou i stavajici reseni, ktera pouzivaji sifrovaci algoritmy ktere nikdo neprolomil (treba PGP)
U sifrovaciho programu ke kteremu nejsou k dospozici zdrojove kody neni jiste, ze nema zadni vratka.
U sifrovaciho programu ke kteremu nejsou k dospozici zdrojove kody neni jiste, ze nema zadni vratka.
-
guest
No jo, tohle jsou programy pro běžného uživatele a tomu zadní vrátka mnoho neříkají 
Vtipna situace ovsem nastane v zemich kde se nesmi sifrovani pouzivat vubec (Rusko, Cina) nebo kde je uzivatel povinnen data zpristupnit (Izrael, GB).
Reakce na:
) stejně musím zaplatit ne ?
Píšou tam:Možná v tom, že bude zdarma. Možná.....
Jako si budu moct stáhnout zdarma nějakou instalačku ale aby to vůbec něco dělalo (nejký placebo efekt pro uživatele že ho nikdo nešpehuje jak si volá s babičku která zrovna peče buchtuKe stažení bude zdarma, ale k aktivaci je potřeba přispět už nyní do fondu Hemlisu, a tím i na jeho vývoj. Nejméně je to pět dolarů (asi sto korun), ale kdo chce.....
Ještě bych k petr22 doplnil že šifrování je zakázané například ve Francii a za nevydání hesla se zavírá také v USA a Velké Británii. Tedy samé vyspělé státy které rády šíří svobodu a demokracii v pumovnicích bombardérů 
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Ukažte mi šifru bez zadních vrátek ... autoři a vydavatelé jsou přitlačeni ke zdi státem (tajnou službou, ...), aby spolupracovali. I u nás taková aféra byla, o zahraničí nemluvě ... Byli jste naivní, když jste si mysleli, že státy hromadně nešmírujou? Jste naivní i v šifrách?
Treba zdrojove kody PGP jdou verejne dostupne, ta zadni vratka je mozno volne hledat.
Samozrejmne u reseni typu "neprolomitelne sifrovani" s tim ze za pausalni poplatek 100 USD to majiteli autori odblokuji kdyz heslo zapomene je celkem jasne, ze tam zadni vratka jsou.
Samozrejmne u reseni typu "neprolomitelne sifrovani" s tim ze za pausalni poplatek 100 USD to majiteli autori odblokuji kdyz heslo zapomene je celkem jasne, ze tam zadni vratka jsou.
Ono to není tak jednoduché, přijít na různé fígle. Kdyby to bylo tak primitivní, už dávno by se dělal veškerý software zcela bez chyb a možností zneužití. S nátlakem státu na autory / vydavatele šifer mám osobní zkušenost, sice se mi nepředstavil jako pracovník BIS, ale chtěl mermomocí ode mě koupit PC, ačkoli jsem žádné neprodával, ani nikdy nenabízel a v té době jsem dokonce své první PC neměl zatím ani koupeno. Přesto jsem šifrovací program na PC v té době vytvořil
V současné době ho nikde u sebe nemám, na žádném počítači ani jiném médiu. To kdyby se nějaký podobný člověk zase u mně pokoušel zvonit a něco koupit 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 5996 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od muffin105