Koupil jsem ke staršímu počítači (grafická karta NVIDIA GeForce FX 5200 - má pouze VGA) nový monitor Dell U2412M. Monitor funguje, ale nepříjemně bliká. Zkoušel jsem různá nastavení, ale bez výsledku. Obnovovací frekvence je 60 Hz, jiná není k dispozici. Myslel jsem, že je vadný monitor, zkusil jsem připojit monitor k notebooku (grafika NVIDIA Quadro NVS 135M). Tam monitor funguje bez problémů. Vadná karta asi nebude, protože s původním LCD monitorem 17" funguje bez problémů. Koupit jinou grafickou kartu? Nerad bych moc investoval, protože časem chci pořídit nový počítač.
Bliká Ti po načtení windowsu? nebo to děla i v biosu? Podežřelý číslo 1. je vždy grafika. Nepřehřívá se? a na tom Dellu to začlo hned od prvního zapojení? nebo to začlo po nějaké chvíli
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Jestli to bliká už v biosu není jasné. Na černé nebo bílé obrazovce blikání není poznat. Nejhorší je, že počítač se starším monitorem funguje a nový monitor s jiným počítačem také funguje, jen nový monitor s mým počítačem bliká. Zkusím se ještě podívat nějak na ten bios.
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Ahojte,
prosím Vás aký monitor by ste poradili cca za 5-6 tisíc?
Požadavek je QHD 27 a výškovo nastavitelný, Použitie do domácnosti, akurát zvažujem či by sa dalo zohladniť že žena dosť fotí a fotky upravuje, dá sa v tejto cene baviť o tom že by k...
Poslední příspěvek
Kupoval jsem v září
Byl jsem s ním opravdu spokojen.
Bohužel mě finanční situace donutila prodat PC. Monitor byl jako nový a na Aukru se i tak prodal jen za 2800 :huh:
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem QHD monitoru. Předpokládám 27 . Sestava PC v odkazu Aktuálně mám 27 full HD monitor 60 Hz, ale kupoval jsem nové PC, tak by si to zasloužilo lepší monitor. Hraju převážně single player RPG (BG 3, Cyberpunk,...
Poslední příspěvek
Popis HW hned v prvním příspěvku (takže UWQHD naprosto v pohodě).
Dobře vybraný monitor může přestát i 2-3 výměny kompu...