ide o to aky procesor tam idez dat lebo taky hlavny rozdiel je ze msi ma 8-pin napajanie cpu ale gigabyte ma len klasicky 4-pin. ked idez taktovat nejakeho "zruta" tak chod do msi.a ide aj o to o kolko ho chces pretaktovat. inac ziadne velke rozdiely tam nie su.
PS:Gigabyte ma dobry nastroj v biose na taktovanie uz v zaklade (Motherboard Inteligent Tweaker)
Vybereš si 2 lowend desky s osekanou napájecí kaskádou, nechlazenými MOSFETy a pravěkými čipsety za účelem OC? Předpokládám, že zdroj použiješ 250W Eurocase a chladit to budeš BOXem s ulomeným FANem.
Mám podobnou desku od MSI 870-C45 v předchozí revizi a není problém s ní taktovat.Spíš narazíš na limit procesoru než desky.Měl jsem v ní předtím Athlon X4 640 na 3,5 Ghz a nyní mi tam sedí Phenom X4 960T taktlý na 3,7GHz.Vše naprosto stabilní.Ovšem ten Phenom má otevřený násobič,takže tam je to daleko snažší.Deska dokonce umožňuje odemknout zbylá jádra,takže pokud se zadaří,tak z vybraných CPU můžeš získat třeba šestijádro.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Byl by někdo ochotný, poskládat PC, na kterém se bude hrát Path of Exile 2, Diablo 4, Uncharted 4, GTA 5 offline. Nutnost 30+ FPS na 1080p. Cena nejnižší možná podle požadavků her. Nejnáročnější z her bude nejspíš ta první zmíněná (příloha)....
Poslední příspěvek
Děkuji ti za námahu. Nakonec to opět vyhrál Playstation nad počítačem. K PS4 Pro pořídím PS5.
Dobrý den,
prosím, mohl by mi někdo poradit. Resp. mrknout na tři obr. v příloze? Jeden obr. je zadání ze školy. Druhý obr. je to, jak jsem úkol vyřešila já, žlutě označeny jsou mé výpočty. A třetí obr. je foto k této síti, které jsme dostali....
Poslední příspěvek
Doufam, ze tam nejsou i SQL dotazy - protoze tam je casto akceptovan jediny spravny format zapisu,
takze lze zplodit mnoho ve skutecnosti funkcnich odpovedi, ktere ale nejsou akceptovany.
Tedy clovek vi, ze to ma 100% spravne, v testovacim...
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...
Vracím se po čase k tomuto tématu. Chtěl bych nyní koupit PC. Ideálně na Alze, abych si to tam nechal složit (věřím, že bych to asi zvládl i sám, ale bojím se u dražších komponentů, abych nic nepoškodil).
Hraju primárně ARPG hry - Path...
Poslední příspěvek
@alferi - ano dal jsem na tvou radu a deska je ASrock B850 Pro RS.
Co se týče teplot, benchmark jsem zatím nezkoušel, nicméně jsem zkoušel pár her + puštěné video na druhém monitoru a GPU je kolem 60 C°, CPU 66 C° a disk kolem 49 C° takže myslím,...