Zdravím může mi někdo říct jaký nejvýkonější procesor jde sehnat na Socket A?
Mám AthlonXP 3000+ barton(2171Mhz) 1,5GB ram a Radeon x1950pro a myslím že procesor už zbytku nestihá
a brzdí.Nové z obchodu už asi nic neseženu tak bych bral i třeba bazar nebo mi sem hoďte nějaké nabídky
jestli někdo něco má.Na upgrade celé zakladky nemám tak to beru jako takovou nouzovku díky za každou odpověď
Moc tě asi nepotěším, ale uvidíš, že kolegové mi dají zhusta za pravdu. Vyprdni se na takovýto upgrade, nic extra tím nezískáš, jen se připravíš o pár korun. Radši je prdni do prasátka a knim každý týden další a další,.... Až bude prasátko plné, tak ho píchni a jdi do smysluplnějšího upgrade s novou deskou, procesorem, paměťmi...
S taktováním zkušennosti nemám, vždy jsem zastával teorii, že kdyby výrobce chtěl, aby tento procesor byl o pár mega rychlejší, pak by ho tak vyrobil a prodal. Polož si několik otázek. První by měla být: Co vlastně od přetaktování očekávám. Další otázky se týkají technických záležitostí. Máš desku, která je vhodná pro taktování? Máš kvalitní, ale opravdu kvalitní chlazení? Máš kvalitní zdroj? A nakonec si polož zásadní otázku. Má to smysl?
Problém je v tom,že Tě nebrzdí jen procesor ale i paměti a čipová sada desky.Sběrnice FSB je pomalá,paměti taky a procesor nemá dvoukanálový přístup a zastaralou architekturu-takže ten jakbysmet.Tím přetaktováním si o moc nepolepšíš.Daleko větší rozdíl bys poznal kdyby jsi vyměnil základní desku,paměti i procesor,což je v podstatě nový počítač.No ale jak jsi napsal-tohle nechceš.Takže se taky přikláním k názoru se že takový upgrade vlastně nemá smysl a chce to časem zcela nový počítač.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Jak vidim tak vse vede na upgrade, ale me se tvuj pocitac zda celkem dobry - zajimalo jak jsi poznal ze to brzdi cpu a ze to jede pomalu, hledal bych pricinu i jinde nez v subjektivnim dojmu z rychlosti, co takhle zkusit otestovat komp na viry, spy- ad- ...ware (SpyBot, Ad-Aware), zjistit co ti jede za procesy (HijackThis). Pouzij programy v zavorkach a pak se tu ukaz [/u][/i]
Zdravíčko, potřeboval bych poradit s upgradem pc. Chtěl bych si pořídit lepší CPU ale moje znalosti jsou v tomto ohledu dost zastaralé a už se tomu nevěnuji nějakou dobu. Chtěl bych případně i více ram. A tak moje otázka zní na nějaké doporučení co...
Poslední příspěvek
Lepsi Intel nema smysl kupovat, tedy pokud necekas tuhou zimu a nechces ho pouzit jako primotop.
Ahoj, potřeboval bych poradit o novým procesoru k sestavě. momentalně mam R5 5600 a přemýšlím že původní prodám a koupím nový, rozhoduji se R7 5700X nebo R7 5800X.
Nejsem si jistý jaký vybrat, jeden žere 65W druhý 105W.
taký otázka zní jestli to...
Poslední příspěvek
Shokata88: 3200MHz bude oficiální podporovana rychlost, ale není problém nastavit i vyšší, na té samé desce mi s Ryzenem 5600X funguji 2x 16GB 3600MHz Kingstony.
Ahoj, chtěl bych poradit ohledně nového chlazení. Zde jsou moje komponenty a pod ně vypíšu i problém.
Mám -
1.Procesor - AMD Ryzen 5 5600
2.Chladič na procesor - ARCTIC Freezer A35 A-RGB
3. pasta použitá - ARCTIC MX-4 Thermal Compound
(sestaveno...
Poslední příspěvek
Foto otevrene skrine, kde je videt rozmisteni komponent a vsech ventilatoru by se hodilo take.
Dobrý den, dneska jsem si koupil nový procesor ryzen 5 5600 a po update Biosu na nejnovější mi nechce nastartovat, jenom svítí CPU bílé a nic jednoho když přehodil svůj starý R5 2600 tak mi funguje, nevite co je za problém?
Poslední příspěvek
Čím víc témat, tím víc adidas :roll: Proč nemůžeš pokračovat
Takže tam máš tu beta verzi? Zkusil bych se vrátit na dřívější verzi od 7B86vMF a vejš.