Ahoj, mám v počítači strašně moc nepotřebných věcí a mám ho moc zpomalený, tak chci zformátovat disk. Data jsem si už zálohoval, ale nevím jak tuto akci provést. Chci začít od znova.. Hledal jsem na netu a nebo tady, ale nic moc jsem nenašel, tak prosím o rychlou a jednoduchou odpověď.
Děkuji
Naposledy upravil(a) Ltb dne 29 srp 2011 23:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Dodatečně přesun do kategorie Windows...
Seš v sekci Linux, tzn. chceš formátovat disk s Win 7 pod nějakou Linux distribucí? Pokud máš DVD s Windows 7, tak ho vlož do mechaniky a nech nabootovat. V jedné z nabídek budeš mít možnost formátovat disk a následně ho případně rozdělit. http://b-shop.cz/reklama/vista/vista_11.jpg http://b-shop.cz/reklama/vista/vista_12.jpg Je to z Vist, ale W7 to mají stejné. Budeš tam akorát mít ten disk už asi rozdělený a kliknutím na příslušný disk ho můžeš naformátovat.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 29 srp 2011 23:12, celkem upraveno 1 x.
Tak to se omlouvám, nevěděl jsem moc kam toto téma přiřadit. A někde jsem četl, že to jde udělat i přes příkazový řádek. Napíšete mi prosím postup?.. a jak jste zjistili, tak DVD s windows 7 nemám..nemohu ho najít. :-/
POkud ale zformátuješ disk C: (systémový), tak přijdeš o vše co na něm je, včetně systému samotného. Příkaz Ti napíšu, ale až budu vědět, že něco nepoděláš:)
právě že tam chci mít samotný windows a čistý disk v pc.. chci abych to měl zase jak na začátku když jsem windows do pc instaloval.. snad chápete co myslím :-) jinak odepisuji z mobilu takže se na to pořádně kouknu zítra.. a děkuji
Zaručuji Ti, že formátem to budeš mít úplně čisté - včetně disku bez Windows. Nejdřívě si vytvoř záložní recovery DVD. Nebo najdi originál placku s Windows, kterou bys měl dostat, pokud je systém koupený zvlášť. Recovery je standardně v nabídce Start>Všechny programy>--něco recovery-- pokud byl systém zakoupen a předinstalován s notebookem.
//a jak psal Žbeky, ze systému bys nemohl udělat formát systémového disku (podřízlá větev) - proto to lze jen instalačním médiem nebo jinými ext programy na bootovacích discích.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
:thumbdown: !NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen k info. a k eduk. účelům! :thumbdown:
Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat pravidla...
Poslední příspěvek
:idea: Dost často čtu (slyším) o nebezpečnosti používání oficiálně nepodporovaných Windows (konkrétně Windows 7), ale v reálu se takovéto operační systémy používají, tak proto o tom tady diskutuji , abych byl schopen pomoci těm kdo takovéto Windows...
Dobrý den, prosím o radu.
Omylem se mi při obnově z bitové zálohy povedlo sformátovat disk kde byla záloha a další data. Chtěl jsem formátovat disk na který jsem obnovoval z bit. zálohy ale omylem jsem formátoval datový disk. Formátování proběhlo...
Poslední příspěvek
ještě jsem zkusil GetDataBack v max skenování, bez úspěchu. :(
vzdávám to.
Mam ssd disk 1tb.disk je rozdelený na dve časti.
Na disk C 160gb kde mám nainštalovaný windows a programy.
A druha časť DISK D kde mám 770gb a mám tam nainštalované hry.
Môžem preniesť úložný priestor z disku D na disc C ?
Tak aby som mal na C...
Poslední příspěvek
Je potreba videt screen ze spravce disku.
Mezi oddily C: a D: muze byt napriklad oddil pro obnovu.
Dobrý den potřeboval bych poradit jak nastavit BIOS aby šlo nabootovat z flash disku (můžu zaslat screen jak mám nastavený BIOS) možnost flash disku mám ale po vybraní se nic nestane jen problikne obrazovka. Děkuji za tipy a rady
Poslední příspěvek
Přepnout na plnohodnotný editor
Pod editačním oknem vybrat Přílohy
Klik na Přidat soubor
Vybrat soubor
Klik na Umístit do příspěvku
Velikost souboru je omezená, kdyby se příloha bránila vložení, zmenši soubor.