Martab píše:No je tam sice i5, ale jak jsem psal, koupit do desktopu procesor který nejde taktovat mi přijde takové trohu, no jak bych to řekl , nelogické. Ale já jsem člověk kerý se furt hrabe v počítči a něco předělává tak někomu kdo nepotřrbuje taktovat to vadit nebude. Jinak naco tam je deska s Z68 když by tam stačila klidně i H67 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YC14VZ), k tomu procesoru co nejde taktovat je to zbytečné vyhazování peněz,jestli by nebylo lepší tam dat i5-2400 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YJ12YC), ale dobudoucna je to možná užitečné, pokud by si v budoucnu kpoupil "K"
Náhodou máte velký kus pravdy. Když se nekupuje káčkový procesor, je podle mě zbytečné kupovat desku s čipsetem P67/Z68, takže já bych šel klidně do čipsetu H67. Ten příplatek za i5-2400 stojí určitě za úvahu, rozdíl stovky a 300 MHz k dobru. A pokud už taktovat 2500K, tak výhradně na černých deskách od Gigabytu.
Pravda, že i5-2300 na OC není, ale to tazatel ani nepožadoval. Navíc, stále drtivá většina uživatelů svůj počítač přetaktovaný nemá a ani to nepotřebuje či neumí..
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google. * Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla.. * Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Já to myslel tak, že k procesoru který nejde taktovat je deska která to podporuje a připlácí se za ni celkem zbytečná. Já taktuji takže to je to rochu ovlivněno i mou povahou, ale jak jsm psal pokud by netaktoval tak kombinaci H67 a i5_2300, nebo i5-2400.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Jistě, pravda, že je zbytečné volit Z68, pokud není OC v plánu. Zvolil jsem ji především kvůli podpoře 1600MHz RAM a, vzhledem k určení, kvalitnějším součástkám. Investice 300,- navíc není zase tak hrozná, ale uznávám bez boje, že H67 bude dostatečná, o tom žádná..
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google. * Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla.. * Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Jo to už jsem taky psal, když jsem to viděl tak jsem myslel, že budu volat rychlou , spíš to bude vtip protože mě to pobavilo a málek kleplo , ale když se vymění zdroj tak celkem ujde. Já bych to upravil asi takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?eid=104140. je to sice trochu nad cenou, ale to by vadit nemělo jak jsem pochopil podle prvního příspevku
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari "Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
1. GTX 560 potebuje k napájení 2x 6-pin kebel Seasonic 400W má jen jeden 2. Ta 400W by to možná teoreticky utáhle (za předpokladu že by měla potřebné konektory), ale časem každý zdroj ztrání na "výkonu", hlavně když jede na 100% praktycky celou dobu a je jedno jak je kvalitní, kažká součástka časem degraduje i když je kvalitní jak chce. 3. 500W se vyplatí už jenom vzhledem k budoucímu rozšíření a za 500W se zase nepřiplácí tolik aby se tam musela dávat 400W
Já osobně mám 500W a nelituji toho a v dnešní době je podle mne 500W takové minimum pro počítač ve kterém je čtyřjádro. SAMOZDŘEJMĚ SE BAVÍM O ZDROJÍCH SEASONIC A NÉ O NĚJAKÝCH EUROCASE!!!
Mám už cca 10 let starý počítač a všechno fungovalo celkem v pohodě až do nedávna, kdy se nezapnul. Respektive se rozsvítí světla v bedně, větráky atd. nenačte se ale obrazovka - ta celou dobu nemá signál. V takovémto stavu je počítač...
Poslední příspěvek
To se mi u jednoho PC pred lety taky stavalo a po vymene za jiny zdroj bylo po problemu. Ale to bylo to PC po vypnuti uplne mrtve , zadne vetraky se nespustily.
Zdravím, toto je můj počítač
Chtěl bych se zeptat jestli bych měl něco změnit nebo je vše ok
Předem děkuji za odpověď :inlove:
Poslední příspěvek
Instaluje se např takto, viz obrázek.. Ty 2 mřížky nad zdrojem jsou demontovatelné.. Vůbec je tam víc zvláštních řešení, které člověk ocení, až když to potřebuje. Třeba větráky na radiátoru AIO umístěného nahoře lze snadno demontovat i bez nutnosti...
Ahojte, chtěl bych si na vánoce udělat radost a poskládat si nový počítač, který bude primárně sloužit jen na hraní her. Cenový strop vidím maximálně 35 tisíc, ale pokud to pujde míň, tak budu jen rád :D
Z aktuálního počítače bych mohl použít:
Case...
Poslední příspěvek
Ahoj, třeba něco takového?
Pokud máš chlazení skříně vyřešené, můžeš vyhodit ventilátory.
obracím se na vás s problémem. Aktuálně řeším u své sestavy problém, kdy při puštění jakéhokoliv graficky náročnějšího programu - hry se počítač vypne a pustí znovu.
Primárně potřebuji nějaké nápady, jak celou situaci diagnostikovat,...
Dobrý den,
mohl byste mi někdo prosím pomoct s problémem s PC, který vznikl pár dní zpět?
Týden zpátky jsem si koupil nové RAMky. Během hrání BF5 se mi stalo, že se hra zasekla a vypnula. Bylo mi doporučeno aktualizovat BIOS, protože jsem tam měl...
Poslední příspěvek
Po výměně zdroje problémy přestaly. Vše je vyřešeno a počítač funguje, tak jako předtím.