"Lehký" Linux?
Moderátor: Mods_senior
Re: "Lehký" Linux?
Trochu bych se pokusil to zjednodušit z pohledu tučňáčího, čerstvě vylíhlého mláděte
Asi většina z nás zkouší jakoukoliv distribuci ze zvědavosti. Počítač doma používáme zpravidla na surfování, poštu, pár kancelářských programů a sem tam nějakou jednoduchou hru. K tomu všemu nepotřebujeme nic výkonného a stačí nám k tomu dětmi odložený, před pár lety ještě herní počítač. Navíc, ruku na srdce, většinou je tam nelegální OS a my chceme být v klidu a bez ohledu na náboženské vyznání, nechceme investovat nekřesťanské peníze za legální OS 
Co nejde silou, jde ještě větší silou... 
Myloš píše:Stejně jako v sousedním vláknu – http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=9 ... 72#p502783
Narazil jsem na Lubuntu, které doporučuje Sešívaný a píšou o něm na Rootu: http://www.root.cz/clanky/lubuntu-lehke ... -s-0-tuku/
+1 za Lubuntu
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home
To jsem rád.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

Snesl by Xubutu 256MB RAM anebo by chtěl víc? Díky.
Já jsem měl doteď na netbooku Ubuntu, netbook má 1GB ram a Ubuntu si vzaly cca 160-180MB, nevím jak u ostatních distribucí ale myslím že to bude podobné.
No právěže o Xubuntu se tvrdí, že mají být odlehčenější než Ubuntu. Právě vybírám distribuci na starý PC - 650MHz CPU, 256 MB RAM, 16MB GK, 20GB HDD. Ubuntu 11.04 jinak mám a jsem spokojen, ale řekl bych že na ně je tak těch 512 akorát (něco je potřeba na programy a Opera ráda papá hodně - i 85MB).
No já Operu nepoužívám hlavně kvůli tomu že je to žrout ramky, já jsem používal FF a bral do 65MB, ale nijak jsem nezkoušel kolik vezme nejvíc.
Ale už dávno to vlastně není pravda. Jak píšu výše, odlehčený je z Ubuntu klonů Lubuntu.Honza854 píše:No právěže o Xubuntu se tvrdí, že mají být odlehčenější než Ubuntu.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

Určitě bych zkusil Slax, jak už se tady psalo.. Navíc jde dát na Flashku a má 200-400MB (teď přesně nevím). Takže si můžeš nahrát "svůj" systém bez problému na každým pc 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek