Ahoj, koupil jsem si tiskárnu Konica Minolta 1350W PagePro, ale pozdeji jsem zacal delat doma rozsahlejsi sit a momentalne bych potreboval mit tuto tiskarnu na siti, ale ma jen USB. Nicmene vzdy je reseni. Koupil jsem si router ZCOMAX, ktery ma USB port a podporuje tiskarny a naky disky atd...Problem je ten, ze kdyz tu tiskarnu pichnu do USB portu do routeru samozrejme a jsem spojenej treba RJ45 nebo wifi coz by melo byt v tomto pripade fuk, tak zadnou sitovou tiskarnu nevidim... Nevyhleda mi ji to vubec. Jestli se musi davat naka rucni cesta nebo se to resi pres IP adresu vazne v tomhle moc netusim a spis tapu. Mam Windows 7 a prej se sitove tiskarny uz na XP instalovali podivnym zpusobem. Ze se musi prej nainstalovat jako virtualni a pak se tam rucne meni naky IP adresy nebo jak...Nemate nekdo naky navod nebo zkusenost s timto problemem? Ja se nemam vubec ceho chytit. Dekuji
Já mám zase multifunkci Samsung SCX4300 a D-link printserver a jedo to obecně následovně. Zjisti si aktuální IP adresy ADSL routeru a toho prinserveru. Pokud budou mít uplně odlišné IP adresy tak musíš tomu printserveru přidělit adresu za router (router př. 10.0.0.130 tak printu dáš třeba 10.0.0.140) Asi to budeš muset nejdříve nastavit PC=printserver a až potom změníš IP připojit ten printserver za router. Nakonfiguruj printserver podle potřeby. Zkontrol rozsah IP adres na routeru a jestli router obecně vidí za sebou printserver. Potom připojo k printserveru USB tiskárnu. Zapni počítač a ověř jestli se dostaneš na IP adresu printu. Pak najdi manuál a tam by měl být postup instalace sítové tiskárny ve Windows. Je totiž několik způsobů jak instalovat sítovou tiskárnu a né všechny printservery a tiskárny všechny způsoby podpoprují. Ale obecně budeš muset vytvořit nový TCP port ve vlastnostech tiskárny zadat odpovídající IP adresu printu a zvolit metodu tisku, ale to je do různé hardward od hardwaru. Zkus tento návod pro Win XP http://www.youtube.com/watch?v=iOyrCtWvY1Q
nenene, zadnej printserver - blbost...To nepotrebuju kdyz ma router USB. Router po pripojeni te tiskarny musi videt ze je pripojena a je tam porad unconnected coz nevim proc. Zkousel jsem povolit FTP server a to je blbost...i tak to tiskarnu nevidi...Nevim... :(
Dobrý den, nechal jsem si podle zdejšího návrhu postavit PC
Bohužel po jednom dni, co mi ten PC přišel, mi začala blbnout integrovaná síťová karta. Nejprvo to šlo kolem 2 Gb/s, pak to ale spadlo na 10 Mb/s. Po instalaci starších...
Poslední příspěvek
BIOS mám nejnovější 3631, ovladače síťové karty jsem také instaloval nejnovější. Uvažuji také, jestli se ta základní deska nemohla poškodit při vyndavání ztvrdlého pěnového polštářku, co Alza dává dovnitř PC, bylo třeba dost velké síly.
Dobrý den, mám tuto základní desku ASUS TUF GAMING B550-PLUS a potřebuji do ní dát síťovou kartu. Kterou z těchto dvou síťových karet tam dát, aby šla rychlostí 2,5 Gb/s. :
Dobrý den, potřeboval bych prosím radu.Mám tiskárnu HP Laserjet MFP M140W a normálně tiskla, vždy jsem používal připojení přes usb kabel.Ale už je to nějakou dobu, co jsem netisknul a potřeboval jsem něco vytisknout a tiskárna nechce tisknout.Bliká...
Poslední příspěvek
Ahoj,
zkus ji natvrdo vytahnout ze zasuvky, pul minuty pockat a vratit zpatky.
Mel jsem HP 2x pokazdy mi to delalo stejne, po nejaky delsi dobe kdy sem nic netiskl, se hlasila jako offline nebo odmitala tisknout, pomohlo mi vzdycky to ze jsem to...
Zdravím.
Kdysi jsem pomáhal stěhovat jednu známou doktorku a měl jsem tuto tiskárnu vyhodit, jelikož špatně tiskla. Po bocích špinila papír.
Bylo mi ji lito, a tak jsem koupil nový toner a tiskárna byla ok.
Už si nepamatují, jak dlouho jí mám, ale...
Poslední příspěvek
Popíšu velmi stručně a zjednodušeně jak to funguje jen aby si měl představu co to způsobuje. Vím že by bylo jednoduší rovnou říct vyměň toner :-) , ale třeba se to bude hodit i někomu dalšímu pro identifikaci problému s tiskem... :-)
Podotýkám, že...
Mám tiskárnu HP M433nda. Provozoval jsem ji na usb, ale jelikož mám více počítačů, tak jsem ji neustále přepojoval. Tak jsem chtěl využít toho, že tiskárna umí tisknout i přes lan.
1. Odpojil jsem USB kabel
2. Zapojil jsem tiskárnu do obyčejného...
Poslední příspěvek
Kde delas chybu - v tom, ze kupujes HP zarizeni. Tam nefunguje skoro nic normalne, bud rad, ze ta tiskarna nemusi byt
pripojena na internet aby vubec tiskla (to take existuje).