na grafice nVidia nastavím ve hrách rozlišeni např 1024x768/85Hz ale monitor v menu hlásí user mode 60Hz . Nevíte jak to donutit aby tam bylo co nastavím? Např. to dělá v call of duty,batlefield 1942 ...
Obecně u CRT monitorů platí (pokud se nepletu), že čím vyšší rozlišení, tak tím nižší frekvence monitoru se dá nastavit. Optimální pro lidské oko by tato frekvence měla být asi 85 Hz a vyšší.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Pokud ti to dělá jenom v některých hrách tak je to tím že tam hra si nastavuje svůj režim grafiky a nepřebírá nastavení z windows => pokud v tý hře někde nemůžeš nastavit větší frekvenci tak tam budeš mít tuhle.
Některé hry mají samostatné nastavení rozlišení a už většinou ne nastavení frekvence a tudíž neakceptují nastavení grafické karty v systému.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jaké rozlišení a kmitočet máš nastaven v systému? Klik na volné místo na ploše pravým "myšítkem - Vlastnosti - Nastavení - Upřesnit - Monitor.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak je to v pořádku. Grafika asi v té hře více nezvládne. Můžeš zkusit ve hře zmenšit rozlišení a detaily, stínování ap. a uvidíš zda půjde nastavit ve hře větší kmitočet.
Problém vyřešen. po nainstalování progranu nvtweak a spřítupnění položky potlačení obnovovací frekvence v ovladačích nVidia a nastaveni požadovanných hodnot.
Zdravím, mám problém s rozlišením ve hrách, a to že pokud přepnu na jiný steam účet a zapnu hru tak se mi nastaví rozlišení na 4K 60Hz i když předtím bylo na 1440p 145Hz, jde to nějak vyřešit nebo budu muset pokaždé přepínat, díky
Poslední příspěvek
Tyto nastavení se ukládají ke každému steam účtu zvlášť. Tudíž to budeš muset přepínat.
Zdravim vas. Poprosim o radu.
Kupil som si novy tv model Samsung QE65S90D. Kupil som si ju hlavne na hranie pc hier v 4K.
Ked idem do pc nastaveni obrazovky tak tam nemam pristupnu moznost nastavenia rozlisenia. Viz obrazok nizsie.
Moj monitor...
Poslední příspěvek
@mandes : Zřejmě už lepší vlastnosti HDMI-HDMI nezískáš. Kdybys měl HDMI 2.0 omezení, zřejmě ti budou při 4K@138.6Hz zlobit barvy (zeleno fialový). Pokud to máš OK, už nový kabel nekupuj.
Mám problém spojit úspěšně PC ROG STRIX X870-F GAMING WIFI
Rzyen 9800 X3D
GeForce RTX 4090
se SONY STR=DB840
Jelikož mám to nyní zapojené přes optiku tak nefungují zadní reproduktory, jde to nějak vyřešit, prosím?
receiver má možnosti...
Poslední příspěvek
Zdravím, pokusil jsem se připojit přes PCI SoundBlaster AE-5plus, který danné formaty umí. Na mé desce jsou dvě PCI. V jednom je GPU a do druhého jsem strčil SB AE, ale PC tu kartu nevidí asi je někde něco blbě. V biosu jsou povoleny a vstup je...
Zdravím,
mám připojené dva monitory a jako hlavní mám oled 240hz 4k a jako vedlejsi bud 4k tv 60hz nebo fullhd 60hz monitor. deje se mi ze na vedlejsi obrazovce mi videa a filmy jedou tak na 15 fps... A je jedno zda je to display port nebo hdmi....