Ležím na zemi a mlátím hlavou do klávesnice a monitoru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neví někdo kde se dá sehnat seznam příkazů Linuxu pro terminál v češtině s popisem parametrů? Zajímají mne konkrétně příkazy na kontrolu/změnu vlastníka souboru
V češtině vážně netuším Na změnu vlastníka je: chown novyVlastnik soubor . Na změnu práv: chmod práva soubor . Právy myslím klasický zápis pomocí čísel nebo r,w,- Možná když zkusíš nějaký český vyhledáváš ...
Edit: Jestli potřebuješ něco konkrétního udělat, tak napiš.
jediný příkazy co používám: login, logout -----přihlášení, odhlášení startx, x ----- to je na zapnutí GNOME apt-get, aptitude ----instalace/odinstalace programů shutdown, poweroff ---restart, vypnutí PC
ostatní věci dělám přes VNC-vzdálenou plochu
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
tak jo! už jsem našel seznam příkazů na NET ( a nakonec i tu knihu o Linuxu - co byla pod postelí a já jí nemohl za boha najít !) takže fajn tedy vlastně ne! Můj HLAVNÍ problém to neřeší, takže asi založím nové vlákno!
:idea: Bohužel, jiný operační systém než Windows nelze doporučit , neboť operační systém Linux je milión distribucí Linuxu a ani jediný, který by mohl konkurovat Windows! Milión distribucí Linuxu jsou synonymem pro milión problémů, které začínají,...
Poslední příspěvek
To byla narážka na službu 9 BDOSu , kterou by měl každý, kdo CP/M nebo jeho klony dostatečně intenzivně používal, dobře znát. Respektive na službu 9 MS-DOSu, který je také jeho klon - ale to bylo popsáno již dříve v tomhle tématu i v tom na Živě......