Mám v plánu na PC na, kteríém je Windows 7, nahodit Ubuntu 10.10 - vše v 32 bitech, do dual-bootu, asi s GUBem.
Ale o co de. De mi o to, že na NTBK (Aspire 5738ZG) jsou kriticky důležitá data, která není kam zazálohovat, a proto se celkem bojím přerozdělování disku, které s Instalací ubuntu souvisí.
Zatím mám rozděleno takto
sda1 - bootovaci, primarni oddil - 100MB (to je ten win7 bootovaci oddil)
sda2 - oddi s vlastni instalaci win7 - ntfs cca 80GB
sda3 - oddil s daty - 150 gb - ntfs
instaloval bych jak se říkal Ubuntu 10.10 a ono přerozdělení bych nechal na instalátoru, pro ubuntu bych tím táhlem co je v instalaci ukrojil cca 25 GB. Ale dotazy - z ktere partition instalátor ten prostor ukroji? Nepoškodí se mi data na zbývajících oddilech po formatu one nove ext4 partition? Vytvori se SWAP? Pokud ano kde a jak velky? (nechci ho nastavovat manualne v instalaci). Jak bude vypadat ta struktura oddilů po instalaci? Co udělat, abych se vyhnul problémům? Atd atd.........poraďte.....četl sem návod na české i ofic. ubuntu WIKI, takže odtud informace mám, ale od vás se toho dovím eště víc...... diky
Plánuji instalaci Ubuntu 10.10
Moderátor: Mods_senior
Plánuji instalaci Ubuntu 10.10
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
Re: Plánuji instalaci Ubuntu 10.10
Když si defragmentuješ disk s daty, nemusíš se bát. Potom ukroj tu část (já dal 20GB) a to je všechno. Potom budeš mít při zapínání v nabídce linux, linux recovery, memtest a win 7.
jeste bych mel dotaz.
chci si rozdelit i disk na jednotlive pripojne body
na /home si dat oddil HOME
na / si dat oddil ROOT
a swap....
muzu tyhle oddily dat jako logicke na extended partition? nebude to linuxu vadit?
vím že u windowsů bylo třeba aby byli na primárním oddíle
chci si rozdelit i disk na jednotlive pripojne body
na /home si dat oddil HOME
na / si dat oddil ROOT
a swap....
muzu tyhle oddily dat jako logicke na extended partition? nebude to linuxu vadit?
vím že u windowsů bylo třeba aby byli na primárním oddíle
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
Pokud vím, tak je možno naistalovat Linux i na FAT (16/)32 i na NTFS a to třeba i do zvláštního souboru.
Já to ale nikdy tak nedělal, takže jak na to se budeš muset zeptat někoho jiného!
Prý to sice Tučnáky hodně zpomaluje, možnost to je
Myslím , že swap ani nebudeš potřebovat!
Já to ale nikdy tak nedělal, takže jak na to se budeš muset zeptat někoho jiného!
Myslím , že swap ani nebudeš potřebovat!
[Sejdeme se v nekonečnu! 
budu instalovat na klasický ext4 systém souborů....ale ne do primárního, nýbrž do extended / logickýho oddílu....a tam by výkonnostní rozdíl být neměl...jde jen o to, esli to te jako takový
prosim vas takovej dotaz MIMO)) Proc UBUNTU (linux), kdyz je nainstalovana Windows 7 ?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 5457 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od RIKI22
-
- 8 Odpovědi