Zdravím, koupil jsem si tyto paměti: Kingston HyperX Genesis LL 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz v cpuz se ale zobrazuje jako PC2-5300 (333MHz) Proto teď nevím jestli mi neprodali něco jiného. bios: foto: na chladiči je 99C5316-019.A00LF ale vlevo je 2025316-0F1.A00
je možné že by se stala nějaká chyba? předem díky za odpověď.
1) já bych to tak nenechával 2) podle kódu výrobce na štítku "KHX6400" je to 800MHz 3) podle PN "99C5316..." je to 800MHz paměť
Zkusil bych je v jiném PC (kde deska podporuje plných 800Mhz), zda to tam bude ukazovat stejně, případně bych zkusil jiný program než CPU-Z. Jakou máš vlastně desku??
Desku mám MSI p45 Neo, takže by to měla podporovat. Na nějakých asi Italských stránkách psali něco o fsb, tak jsem to taky zkusil taktnout z 333 na 400 ale v v cpuid to bylo stejné (333). FSB 400 však umožnila paměti provozovat na kmitočtu 1:1 čili 800MHz, kdy bylo časování 4,4,4,12,30 myslím že jsme nastavoval napětí na 2,2V Pokud ale standardně jedu na 333, frekvenci pamětí mám 5:6 tak aby bylo 800MHz, pc na časování 4 4 4 12 X prostě zamrzá. Stále jsou v záruce. A everest také ukázal že to jsou 667(333MHz). Osobně mě to nevadí, problém by ale mohl nastat kdybych tyto paměti prodával.
Ano, deska podporuje 800MHz. Zkusil bych resetovat CMOS a nechal BIOS v základním nastavení. Pokud ani potom nebudou paměti ukazovat správnou hodnotu, flashnul bych BIOS a když ani to nepomůže, reklamoval bych je.
Zdravím
na začátek jsem na linux totální lama. Ale potřeboval bych udělat kompletní image disku sdb pomocí příkazu DD a netuším co tam mám špatně můžete mi prosím někd pomoci. Ubuntu 20.04 Snímek obrazovky pořízený 2024-12-13 19-19-04.png
Děkuji...
Poslední příspěvek
Díky nějaké úplné základy znám třeba o tom root přístupu vím i že se chová systém jako složky. Vlastně jsem při jednom z prvních pokusů i přemazal systém kopií toh disku který jsem chtěl zálohovat. Nevadí jediný důvod proč jsem si nainstaloval linux...
Měl bych prosbu. Doposud jsem měl sestavu postavenou na Intel, konkrétně na staré 9900ks a chtěl bych si sestavit něco nového. Chci něco na hry i na práci a asi nejvíc by se mi líbil Ryzen 9900x. Jediné nad čím tápu je deska a paměti....
Poslední příspěvek
Aha, tak ze to jde takto pres flashku, tak to je v tom pripade skvele řešení. Diky moc :thumbup:
9800X3D bych asi volik kdyby slo ciste o herní stroj. Pro me je priorita pracovni nez herni vykon tak ze ta 9900X bude lepsi volba.