Větrák na grafické kartě vrčí.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Zamčeno
waldmi
nováček

Větrák na grafické kartě vrčí.*

Příspěvek od waldmi »

Dobrý den,
nedávno jsem spustil počítač a při běhu počítače bylo slyšet nepříjmené "vrčení". Zjistil jsem, že problémem je grafická karta - větrák. Větrák na grafické kartě se při startu na chvíly zastavil a "vrčení" přestalo, díky tomu jsem usoudil že je právě tím problémem..Grafická karta však fungovala normálně - obraz se zobrazoval bez problému. A tak se ptám jestli někdo neví co s tím, protože já v těchto záležitostech nemám moc přehled.
Grafická karta
ATI Radeon 3600

Děkuji
Naposledy upravil(a) Myloš dne 27 črc 2010 19:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s grafickou kartou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Re: Větrák na grafické kartě vrčí.*

Příspěvek od Myloš »

Vítej na fóru PC-HELP!

Jestliže větrák vrčí, pak do něj buď něco naráží, nebo je zanešený. V prvém případě odstraň viníka, v druhém případě vyčisti větrák.
Pokud by se větrák zastavil, očekávej po čase kolaps karty; mně takhle jedna kdysi odešla.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
34regulus
Level 2
Level 2

Re: Problém s grafickou kartou

Příspěvek od 34regulus »

Tím , že fungovala grafická karta bez problémů, myslíš tím , to, že se ukázala plocha, nebo to ,že sis "zapařil" :smile:
Věc má totiž ten háček, že pokud bude potřeba větší grafický výkon ( nejčastěji právě při hrách ) GK ti doslova schoří :onfire:
Vidím v zásadě dvě možná řešení 1-GK je v záruce , pak řešit s prodejcem - reklamačním oddělením.
2- už v záruce není, tak tady je nutné vzít do ruky šroubovák - dosavadní větrák odmontovat a namontovat nový.
Já mám velmi oblíbený obchod GM Electronic ( http://www.gme.cz" onclick="window.open(this.href);return false;), ale určitě najdeš i jiné.
Snaž se vybrat pokud možno nějaký hodně podobný, ne-li stejný, ale v žádném případě ti to nemohu garantovat, že takový seženeš. :eh:
No a potom snad jen ho nějak namontovat zvenku a hold jednu pozici před GK oželet!
Jinak je možné zkusit takový ventilátorek rozmontovat a vyčistit a případně promazat, ale před tím tě musím varovat! :dontgetit:
I když se považuji za velice šikovného a zručného, nejeden ventilator jsem při pokusu rozebrat k vyčištění doslova rozlámal :oops:
[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
waldmi
nováček

Re: Větrák na grafické kartě vrčí.*

Příspěvek od waldmi »

Moc děkuji za ochotu, kterou nemohu na každém fóru očekávat. To že grafická karta funguje myslím tím, že se zobrazila plocha. Potom jsem počítač raději vypnul. GK v záruce už není ak se pokusím asi o druhou variantu. Ještě jednou díky za rady.
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Re: Problém s grafickou kartou

Příspěvek od Myloš »

34regulus píše:I když se považuji za velice šikovného a zručného, nejeden ventilator jsem při pokusu rozebrat k vyčištění doslova rozlámal :oops:
To já taky, ale taky se mi povedlo vyčistit větrák v napájecím zdroji.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Android 15 sledování objemu dat na sim kartě
    4 Odpovědi
    8025 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Tazator
  • Levný PC ke karte GTX 1660 Super
    od michal84 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC