Sry za OT.
Opakovaný problém s přehříváním počítače
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Opakovaný problém s přehříváním počítače
Všichni by se ti smáli, protože to je kravina.. 
Sry za OT.
Sry za OT.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Nebylo by to ono protože teplý vzduch stoupá 
-
Uziv00
to king-surf:
už jsem to tady někde psal...Účel ventilátoru není jen foukat. při chlazení PC je třeba také mít na paměti zákony fyziky. Teplý vzduch je lehčí než studený, takže nasávání studeného vzduchu je dole a výfuk teplého nahoře. Účel nasazení ventilátorů je v podstatě usměrnit proudění vzduvhu ve skříni tak, aby bylo co nejefektivnější (podpořit "komínový efekt"). U správně chlazené skříně se to pozná tak, že po odebrání bočnice teploty komponet stoupnou (nebo max. zůstanou stejné). Proto se také neujaly obrovské ventilátory na boku - sice dokážou narvat hodně vzduchu do skříně, ale výsledný efekt tomu neodpovídá, protože ruší přirozené proudění. A něco podobného by bylo nasazení ventilátorů opačně.
už jsem to tady někde psal...Účel ventilátoru není jen foukat. při chlazení PC je třeba také mít na paměti zákony fyziky. Teplý vzduch je lehčí než studený, takže nasávání studeného vzduchu je dole a výfuk teplého nahoře. Účel nasazení ventilátorů je v podstatě usměrnit proudění vzduvhu ve skříni tak, aby bylo co nejefektivnější (podpořit "komínový efekt"). U správně chlazené skříně se to pozná tak, že po odebrání bočnice teploty komponet stoupnou (nebo max. zůstanou stejné). Proto se také neujaly obrovské ventilátory na boku - sice dokážou narvat hodně vzduchu do skříně, ale výsledný efekt tomu neodpovídá, protože ruší přirozené proudění. A něco podobného by bylo nasazení ventilátorů opačně.
Nouzová pomoc je u dna skříně nacpat hadici a do té foukat něčím studený vzduch, mně se osvědčil buď vysavač, nebo kompresor na dofukování pneumatik.
S přidáváním ventilátorů opatrně, chce to přemýšlet kam, je dáš a jestli je zdroj utáhne.
Zajímavé , ale drahé jsou ventilátory radiální
podívej se na GME!
S přidáváním ventilátorů opatrně, chce to přemýšlet kam, je dáš a jestli je zdroj utáhne.
Zajímavé , ale drahé jsou ventilátory radiální
podívej se na GME
Já mám 2 plasťáky po 80Kč, nejsou hlučné a jsem spokojen....
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
Dolezite je i aku mas skrinu a ci si zostavu PC nerozsiroval a nemas tam malo miesta. Prever si to a zapoj ďalši ventilátor. A nejaký softver na kontrolu trebars SpeedFan
-------------------------------
// Odstraněna reklama. Laskavě si přečti pravidla fóra.
// mike007
-------------------------------
// Odstraněna reklama. Laskavě si přečti pravidla fóra.
// mike007
To by ti pak mohl jít horký vzduch na nohy (máš-li ho pod stolem) a to je nepříjemné, ne? 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 3272 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kecalek
-
- 2 Odpovědi