Nejede internet u win7
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Nejede internet u win7
Prosím o pomoc při tomto problému. Mám novej počítač s již nainstalovanýma Win 7 home. Vždy když vypnu počítač nebo ho vzbudím z Hybernace tak mi nejede internet. Musím vždy restartovat router. Jinak u dalšího počítače ne kterým jsou ale visty to nedělá a je přitom napojenej přes stejnej router. Nevíte někdo jestli se to dá někde nastavit nebo co mám udělat aby internet běžel na tomto počítači bezproblémů?
Díky za případné rady.
Díky za případné rady.
Re: Nejede internet u win7
Zkus stáhnout nové ovladače routeru na stránkách výrobce
jakej router máš ?
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
-
Uziv00
Nastavení DHCP je automaticky?
Zkusil bych po spuštění - spustit příkazový řádek, zde zadat "ipconfig /release" a poté "ipconfig /renew" (bez uvozovek) tím se uvolní ip adresa a načte nová. Pokud potom internet bude fungovat, tek bych zkusil zapátrat v nastavení síťové karty a šel bych po nastavení - dovolit vypínat toto zařízení z důvodu úspory, a dále po nastavení, kde je možnost zapínání PC přes síťovou kartu - obě zrušit.
Zkusil bych po spuštění - spustit příkazový řádek, zde zadat "ipconfig /release" a poté "ipconfig /renew" (bez uvozovek) tím se uvolní ip adresa a načte nová. Pokud potom internet bude fungovat, tek bych zkusil zapátrat v nastavení síťové karty a šel bych po nastavení - dovolit vypínat toto zařízení z důvodu úspory, a dále po nastavení, kde je možnost zapínání PC přes síťovou kartu - obě zrušit.
Router je OvisLink MU-9000VPN. zkusim tedy některý rady co jste mi dali ale zvláště ta poslední je na mě až moc odborná ale zkusim se s ní poprat. 
Tak pri zadani ipconfig/renew mi vyjelo ze obe DNS odpojeno po startu a porad stejne problem udelam restar routeru a vse jak ma byt. odpojeni zduvodu uspory energie jsem dle rady zrusil..
I když zakážeš to odpojení z důvodů úspory energie tak to nejde?
Máš DNS nastavené napevno nebo se taky získávají z DHCP?
Máš DNS nastavené napevno nebo se taky získávají z DHCP?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
jo i kdyz zakazu tak nejede ale ted uz jen kdyz ho vypnu a znova zapnu Hybrenace uz je v poho to naskoci tak jak ma....Jsem lama takze nevim jestli mam DNS nastavene na pevno nebo ne....
-
Uziv00
Zkus se podívat do BIOSu, jestli tam někde nenajdeš položku Wake-on-Lan. Pokud ano nastav ji na disable.
DNS zjistíš - síťová připojení, připojení k místní síti, v nabídce vyber položku protokol TCP/IP, klikni na vlastnosti. Aspoň tak nějak podobně - tento postup je pro XP....W7 nemám po ruce.
Bude tam zatrženo u DHCP - získat adresu automaticky a získat DNS automaticky.
Pokud by to nadále nefungovalo, lze ještě zkusit ruční nastavení.
DNS zjistíš - síťová připojení, připojení k místní síti, v nabídce vyber položku protokol TCP/IP, klikni na vlastnosti. Aspoň tak nějak podobně - tento postup je pro XP....W7 nemám po ruce.
Bude tam zatrženo u DHCP - získat adresu automaticky a získat DNS automaticky.
Pokud by to nadále nefungovalo, lze ještě zkusit ruční nastavení.
V biosu jsem nic takovýho nenašel...jinak mám nastaveno získání DNS automaticky
-
Uziv00
Tak bych zkusil ruční nastavení...
Při funkčním internetu spusť příkazový řádek a zadej "ipconfig /all" - vypíší se nastavení síťové karty. Ty si opiš. (IP adresa, Maska, Výchozí brána, servery DNS). Nevím z jakého ranku přiřazuje router IP adresy, takže pokud např. 192.168.0.101 tak si zadej nějaou pod 100 např. 192.168.0.5 (nesmí být stejná s bránou). Pokud je bere od 1 např. 192.168.0.3 tak dát napevno 192.168.0.10.
Masku, bránu a DNS opiš. A restart a vyzkoušet.
Při funkčním internetu spusť příkazový řádek a zadej "ipconfig /all" - vypíší se nastavení síťové karty. Ty si opiš. (IP adresa, Maska, Výchozí brána, servery DNS). Nevím z jakého ranku přiřazuje router IP adresy, takže pokud např. 192.168.0.101 tak si zadej nějaou pod 100 např. 192.168.0.5 (nesmí být stejná s bránou). Pokud je bere od 1 např. 192.168.0.3 tak dát napevno 192.168.0.10.
Masku, bránu a DNS opiš. A restart a vyzkoušet.
Tak díky moc ted uz to jede. Jeste jednou diky za pomoc a trpelive vysvetleni postupu. Cau.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11 Odpovědi
- 5097 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od meda2016