mám model Asus M51Ta a notebook mam už rok. Vzduchové výdechy jsem už vyčistil i vně notebooku a bylo tak dost prachu (tehdy se přehříval na 106°C, např při hraní TrackManie). Teď po vyčistění mřížky která ochlazuje procesor se maximální teloplota ustálila max do 85°C a za klidu má notebok do 70°C. Poradtě jak ho jeste zchladit. Kamarád s MSI notebookem při hraní nepřekročí 65°C. (Myslím teplotu procesoru) Chci jeste zmínit že tu chladící mřížku jsem očistil tak že pri pohledu na ní byla čistá. Nic jsem neodmontovával z chladící soustaky kromě vetráčku.
Myslíte že by výměna teplovodivé pasty vyřesila přehřívání? Nebo jsem jeste neco zapomnel vycistit? Cladící podložkou bych to nechtěl rešit, tu u sebe nemuzu mit furt
Děkuji.
//pravděpodobně sis nevšiml, že jsi omylem místo tlačítka Nové téma stisknul tlačítko Odpovědět. Příště si na to prosím dej pozor. Pravidla totiž nedovolují připojovat do běžícího tématu nový dotaz, i když se týká stejného problému.
Jak tak koukám, tak tam máš AMD procesor. To se potom nemůžeš divit, že ti to tak topí. AMD je v noteboocích jak ústřední topení. Teploty lze v tomhle případě snížit jedině za použití chladicí podložky nebo možná tak nějakym většim zásahem do celýho chladícího systému.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series Pravidla PC-Help
Dikes. Ten servis me uz napadl ale Asus ho mam myslim v Ostrave a jeste ten ntb tam posilat, k tomu mam odpor. Chladici podložka me napadla ale tu taky nemuzu mit furt stale u sebe zejo.
Řeším problém s přehříváním pc, zjistil jsem zanesené lopatky u větráku a u cpu otočený jeden větrák tudíž šly proti sobě větry, to teď prave řeším a myslim, že by to mohlo trochu pomoct, ale mám ještě druhý problém. Zjistil jsem, že...
Poslední příspěvek
Ja se Vám moc omlouvám, našel jsem chybu montáže, na procesoru byl jeden ze dvou větráků proti airflow. To jsem nemontoval já.. Po otočení větráku+doladeni pwm vše ok.
Mám skoro 3 roky starý laptop Ideapad 3 14ALC6:
Processor AMD Ryzen 7 5700U with Radeon Graphics 1.80 GHz
Installed RAM 8.00 GB (5.85 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Poslední rok se začal zpomalovat a...
Poslední příspěvek
Ještě k té RAM. Část z 8GB si bere interní grafika, systém Windows si zabere pro otevřené procesy. Takže je to OK.
8 je zkrátka na hraně.
- - -
Ještě něco pro odlehčení. Win+i otevře nastavení, Aplikace Spuštěné po startu ...možná obsahují zbytečné...
Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem notebooku s OLED displejem nejlépe 14 palců, už se v tom vůbec neorientuji. Na hry to nepotřebuji, stačí mi svižné načítání aplikací, rychlé Wi-Fi a solidní výdrž. Líbí se mi tenhle:
Čím levnější tím lépe 16...
Poslední příspěvek
Navíc teď s kódem za 20k? Ten druhej je blbost nevzít. Klasickej notebook s takovým rozpočtem bude odpad.
Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem notebooku s OLED displejem nejlépe 14 palců, už se v tom vůbec neorientuji. Na hry to nepotřebuji, stačí mi svižné načítání aplikací, rychlé Wi-Fi a solidní výdrž. Líbí se mi tenhle:
Čím levnější tím lépe 16...
Poslední příspěvek
Navíc teď s kódem za 20k? Ten druhej je blbost nevzít. Klasickej notebook s takovým rozpočtem bude odpad.
Prosím vás o radu ohledně neoriginální baterie do notebooku
Ale nevím zdali vzít 2 power výrobce.
Poslední příspěvek
Máš na notebooku instalovaný SW HP Support Assistent? Přečetl sis, co HP doporučuje po výměně baterky?
Úplně nabít, úplně vybít, úplně nabít, kalibrovat.