Computer Manage Local Users and Groups Users Administrator (pravym klik) Properities Account is disabled (odskrtnout)
Pak na logovaci obrazovce mas 2 ucty - tvuj a Administrator. Toho se vyuzivalo u XP jako bezpecnostni diry, kdy Administrator nebyl defaultne zablokovanej a tak se dalo jednoduse dostat do PC... jinak u toho uctu je vyhoda toho ze tam to UAC nevyhazuje zadny hlasky a dotazy na povoleni a gadgety mi jedou :) ale udajne to neni doporuceny, pac kdyz ti to nekdo nahackuje (nakej virus si zacne hrat se soubory apod.), tak ma vlastne vsecky mozny permissions
Naposledy upravil(a) simPod dne 05 úno 2009 21:24, celkem upraveno 1 x.
Nevím jak pod 7, ale pod XP se při instalaci systém ptá na jméno – vytváří účet. Účet je sice ve skupině administrátorů, ale není to ten nejvyšší, který se Administrator skutečně jmenuje (jméno účtu). V XP home se pod tímto účtem dokonce nelze přihlásit než v nouzovém režimu.
Ve Vistách mám dojem že tato restrikce pokročila tímtéž směrem (snaha, aby člověk nepracoval se všemi právy a o příslušné oprávnění si řekl prostřednictvím UAC) a v W7 to bude imho podobně. Tzn. že jediný současný win-systém, který umožňuje pracovat naplno pod účtem Administrator, je, pokud vím XP-prof.
I když – to co teď napsal Simon P40 , moje domněnky poněkud koriguje; máte-li někdo Vistu, zajímalo by mě, jak to s přihlášením jako Administrator tedy ve skutečnosti je.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Pokud to sem neda nekdo driv, tak zitra to sem hodim. Jsem tu jen pres telefon, tak by se me blbe hledalo. Navic je nova beta 7022, tak ji chci pridat do recenze.
Acer TimelineX 4820T - OS:Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple *Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
* nová sidebar barva * HomeGroup dostává novou ikonu * IE8 aktualizovaný RC1 * rychlejší hledání v startmenu, instantní * generál vyšší stabilita v OS * nové animace při posunu mezi věcmi ve windowsovský Explorer * desktop přístroj galerie je nové jméno pro Sidebar. Nová ikona! * vyšší rychlost a stabilita
Toto jsem našla já. Novou verzi teprve stahuji, takže vlastní zkušenosti nemám zatím. Mimojiné jsem zjistila, že tato verze ani v 64bit nebyla uvolněna.
Acer TimelineX 4820T - OS:Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple *Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
ASUS ProArt LC 360: Prémiové vodní chlazení pro náročné profesionály
1.jpg
Jeden z nejznámějších výrobců komponent pro PC vydal novou řadu vodních chladičů pod značkou svou značkou ProArt. Obstojí vodní chlazení bez RGB proti jednomu z...
Poslední příspěvek
Chybejici podpora pro Theradripper a Xeon - existuje chladic, ktery ji ma? Tyto procesory maji podstatne
vetsi plochu heatspreaderu, tedy samotny blok musi byt vetsi, nez u beznych desktopovych procesoru.
Pokud to ma byt nevyhoda, ocekaval bych...
Ahoj dnes jsem se díval na recenze od uživatelů na Alza a konkrétně na AMD grafickou kartu od výrobce sapphire nitro+ radeon rx 7800 xt gaming oc, kde mě znepokojila recenze a nevím by nebylo lepší nVidia. Zde uvádím pár postřehů od jednoho...
Poslední příspěvek
Uplne bych nebral vazne cloveka, co svadi na AMD design PCB a chladic, kdyz AMD zadne graficke karty nevyrabi.
Takzvane place dobre, ale z vetsi casti na spatnem hrobe. AMD tu kartu nevyrobila. Ani NVIDIA karty nevyrabi.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
:thumbdown: !NENABÁDÁM k používání nelegálních Windows jen k info. a k eduk. účelům! :thumbdown:
Chci jen altruisticky pomoc a NE porušovat pravidla...
Poslední příspěvek
Aktivní varování: 1
Ty chces asi dvojku, vid? Nebo proc tu lepis dokola to same?!