zdarec, chtěl bych se zeptat jaký by jste mi doporučili notebook do 20 000,- byl by používanej na filmy, net, nějaký ty "kancelářský práce" a sem tam i na to hraní, hdd bych byl nejrači kdyby bylo 320GB a procesor intel core 2 duo, a moc nechcu integrovanou grafiku... windowsy ty sou celkem jedno....
a potom bych ještě chtěl k pc LCD monitor kolem 5000,- nebo nějakej kterej odpovídá 22" s dobrýma parametrama a bez repráčků, DVI je samozřejmostí... značka je celkem jedno, ale aby to byla značka, přednost dávám philips... díky za všechny tipy
P.S.:co řikáte na tento monitor? nebo je za tu cenu nějaký lepší?
Naposledy upravil(a) OndraP. dne 14 pro 2008 22:00, celkem upraveno 1 x.
Tak notebook také vybírám a tak ti sdělím svoje postřehy. Mám nemilé zkušenosti se značkou ASUS, tak té se spolu s ACEREM vyhni obloukem. Pokud bych pátrla zjistil bys, že krom maličkostí není mezi notebookem za 15 a 20 tis. rozdíl. Po několikatýdenním zkoumání jsem zvolil značku Lenovo, opravdu to jsou notebooky, které i po 5 letech budou vypadat dobře. Já měl ASUS rok a barva byla už slezlá, jak kdybych ho měl 10 let. No děs.. Já už si vybral i model, který doporučím i tobě. Má výborné rozlišení displeje, dobrý procesor i grafiku a hlavně solidní zpracování a výdž..můj vyhlídnutý model, který zakoupím až po Vánocích kvůli klesání cen je tento. Stojí sice 21.500,- ale stojí za to si připlatit. Pokud chceš opravdu více herní notebook a je ti jedno, zda se ti po roce rozpadnou plasty, či ti málo vydrží na baterce, koukni na MSI..kolem 22tis má velmi dobrý notebook na hry.. Jinak pokud chceš od notebooku mobilitu s tím, že chceš hlavně to, aby ti notebook vydžel na baterce a taky, aby vydržel co se týká šasi, vybírej ještě zde: 1) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61900 2) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61008
je pravda že k těm asusům a acerům se taky moc nepřikláním, mám radši dell nebo hp... notebook jsem žádnej dlouhodobě nepoužíval, takže nemám skušenosti... a lenovo..? no na tu značku sem taky neslyšel moc chválu, jako je to věc názoru, já samozřejmě nevim jak na tom jsou, ale od vyprávění tu značku nemám v oblibě.. a taky ten jejich design se mě moc nelíbí, jako šlo by to, ale kdyby na obou stranách notebooku nebyly ty široké pásy (mezi klávesnicou a koncem notebooku) to se mě na tom nelíbí... ale díky za tip
No je fakt, že LENOVO je vzhledově nic moc, to spíše ty levnější modely,které jsou alepsoň lesklé,ale co se týká kvality, stále si drží stopu. Jde o to, že dříve to bylo IBM poté IBM/LENOVO, kdy IBM stále LENOVO hlídal, zda dělá opravdu klasickou IBMťáckou kvalitu a nyní je to už jen LENOVO, což jsou mj. číňani. Ale co se dnes nedělá v číně, že ? Já osobně vidím LENOVO jako jedinou alternativu, viděl jsem školení, kde přišel chlápek, položil LENOVO na zem, stoupl si na něj a začal na něm skákat, poté vzal sklenku vody a polil ho, vše v zapnutém stavu. Nic se tomu notebooku nestalo, poté zvolal, kdo z vás tohle se svým notebookem dokáže ? A už se mu hrnuly objednávky..jde o to, že ty načančané lesklé booky ve stylu Pavillionů můžeš po dvou letech, někdy ani to ne, vzít sprejem. Protože na takovém povchu uvidíš každý škrábanec a věř mi, že mě po roku, jen po roku, slízala barva až na ten černej podklad, a to samé dělají i Fujitsu-Siemens. Proto už nechci žádnou barvu, jen černý tvrdý plast. Nicméně, nebudu tě překecávat, já toho trošku zažil a mám na to názor svůj. Nicméně, DELL a HP je kvalita. I výbava je dobrá, ale jen u některých modelů..rozhodně se vyhni Toshibám, které se zhoršili (potvrzeno od soudního znalce v oblastni výp. techniky) a vyhni se i Sonáčům, jejíž Vaia už nejsou, co bývala. Dále se smaozřejmě vyhni ACERům a ASUSům. Fujitsu-Siemens ení špatné, ale zas zálěží na modelu. Co ti rozhodně nedoporučuji, je kombinace CPU AMD Turion a grafické karty nVidia. To ti z notebooku udělá přímotop s tím, že baterka ti u těchto vytápečů nic nevydrží. Dokonce jsem i viděl notebook tak přehřátý, až smrděly plasty.. Já vybírám jen Core2Duo a nějakou ATi-nku...Dobrý Intelácký procesor je C2D P8400
Dell jsou hodně dobré booky (po stránce kvality) a záruka naprosto super.do druhého dne oprava u tebe doma, ale zase za tu záruku si zaplatíš dost na úkor výbavy. jinak LCD bych bral jen od společnosti Samsung
no tak samozřejmě třeba i Eizo a další, ale to už je při těchto úhlopříčkách naprosto jiná cenová skupina, ale při relativně levných LCD bych asi sáhl po tom Samsungu.mají hezký obraz, dobrou životnost a kvalitu
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Ahojte,
prosím Vás aký monitor by ste poradili cca za 5-6 tisíc?
Požadavek je QHD 27 a výškovo nastavitelný, Použitie do domácnosti, akurát zvažujem či by sa dalo zohladniť že žena dosť fotí a fotky upravuje, dá sa v tejto cene baviť o tom že by k...
Poslední příspěvek
Kupoval jsem v září
Byl jsem s ním opravdu spokojen.
Bohužel mě finanční situace donutila prodat PC. Monitor byl jako nový a na Aukru se i tak prodal jen za 2800 :huh:
Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem QHD monitoru. Předpokládám 27 . Sestava PC v odkazu Aktuálně mám 27 full HD monitor 60 Hz, ale kupoval jsem nové PC, tak by si to zasloužilo lepší monitor. Hraju převážně single player RPG (BG 3, Cyberpunk,...
Poslední příspěvek
Popis HW hned v prvním příspěvku (takže UWQHD naprosto v pohodě).
Dobře vybraný monitor může přestát i 2-3 výměny kompu...