Ahoj, mohu poprosit o radu jakej procesor dat misto meho stareho? Aby zvladal nejake ty nove open world hry kde uz staroch pokulhava. Hlavne aby byl kompatibilni s mou deskou.
Uvazuji dat tam 5800X a ramky prodat a dat FURY 2x16gb-3600MHz. Fungovalo by to?
Moc diky
Erredar píše:5800x se špatně chladí. Jaký máš chladič? Nejlepší je 5800x3D. Jsou situace kdy ti ramky kapacitně nestačí? Jaké je časovaní stávajících?
Nemohu se dostat do profilu ze ktereho jsem prispevek psal.
Kdyz hraju tak RAM bezi naplno, nove hry maji lagy, suttrering
Mam tam Arctic Freezer 34.
Casovani je nastavene na prednastaveny profil ktery ma deska A-XMP profile 2 3333mhz 16-18-18-36
Nebo jestli 3600 nejak pretaktovat ale to vubec neumim.
Jak běží naplno, běžet na 3333MHz mají stále.
Jaké je maximální využití kapacity z těch 16GB? Vidíš to ve správci úloh nebo třeba HWMonitor při daných hrách.
Změnu frekvence vůbec neřeš.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 03 bře 2023 09:10, celkem upraveno 1 x.
Sestava v profilu. Watercooling ClubEXOverclocker@HWBot league rank#1Aprilia Shiver ClubBMW ///M Club
Jestli máš obyčejný tomahawk tak ten umí max 3466Mhz max. Koukni na stránkách výrobce co nejlepšího je kompatibilní. Jestli chceš ten 5800x tak počítej že budeš muset trochu ladit napájení aby se nehřál. Já. Musel ladit i s AIO. Samozřejmě bude potřeba update BIOSu.
Ta max. podporovaná frekvence u desky B450 se vztahuje k procesorům Zen2, se Zen3 (a současným BIOSem) jdou i výše. Ale v porovnani se "základními" 3200 MHz to nějaký světoborný rozdíl neudělá.
V případě zvažované kombinace s další sadou pamětí se podívejte na utilitu Ryzen DRAM Calculator (návody na youtube). Kombinace čtyř modulů, navíc různých dvojic, je ale z hlediska stability někdy alchymie, může být jednodušší současné prodat a koupit 2 x 16 GB.
to jsem chtel udelat prodat soucasne a dat tam 2x16gb (ted mam 3333 taktovane na 3600 a v pohode) třeba Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8
ale jaky procesor k tomu tedy 5800x tolik hreje a musi se ladit napajeni tak to neni nic pro me
takze dalsi moznost je asi 5700X?
Zdravím, už dlouho zvažuji update svého procesoru R5 2600 s RTX 3070 za něco co by se sebou dobře sedělo. Často ve hrách cítím propady FPS a často kousaní ve hře CS2 nebo ONCE HUMAN. Sám vím že mám podle stránky cca 26%.
Hledám teda něco co by bylo...
Poslední příspěvek
B450-A PRO MAX a XMP mám zaplé.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
takže AMD Ryzen 5 5600 by měl stačit ?
Dodatečně přidáno po 5 hodinách 13 minutách 23 vteřinách:
Tak mám procesor R5 5600
mám problem nejde mi flashnout, dal jsem...
Ahoj všem prosím o radu ohledně lehkého updatu mého PC. Kupoval jsem před třemi roky, když byl problém sehnat nějakou grafickou kartu a dnes už mam trošku problém při novějších hrách. Můžu poprosit o radu jakou kartu koupit, samozřjmě aby to utáhl i...
Poslední příspěvek
Děkuji, takže nevyužil XMP 3600 paměti pro tu desku. Nevíme monitor.
Zdravím koupil jsem procesor od AMD ryzen 5600x a GPU RTX 4060 chtěl bych to vyměnit za aktuální ryzen 5 2600 a GPU 1660 super. Po čtení různých článku jsem zjistil že bych se měl předem zaměřit na kompatibilní BIOS předchozí procesor měl napsano že...
Poslední příspěvek
Takže podle této stránky na verzi 5.60 když bych tam nedával betu
Uz se mi kouri z hlavy. Normalne mam ruce od oleje na volantu, ne na klavesnici.
nasel jsem nejake ovladace, ktere by mi mohly pomoci. Poradite mi s jejich instalaci? Konkretne, do ktere složky je mám rozbalit?
Touchpad funguje.
Problém: Po...
Poslední příspěvek
Urob to jednoducho. Stiahni si ovládač, rozbaľ do nejakej svojej zložky. Otvor Správcu zariadení, klikni problémové zariadenie, Aktualizovať ovládač - nasmeruješ na zložku, kde máš ovládač (bude tam asi to ***.inf - a ideš. Systém bude sám vedieť,...
Zdravim,mam prodložena zaruka o rok na win 10 ale neustale mi skače nabidka na win 11 ,notebook splnuje minimalni pozadavky a chci ho pouzivat min. jeste rok.Jak se mam zbavit otravne okno Update win 11 prosim? obrázek_2025-10-18_123447678.png
Poslední příspěvek
Přikládám v archivu 2 soubory.
win10.reg - mělo by zabránit vyskakovat
win10rev.reg - vrátí zpět.
stačí poklepat na soubor a bude se to ptát jestli chceš přidat klíče do registru tak to potvrdíš ano.
po přidání restartuj počítač.
Dekuji pomohlo to...