dávám do kupy klukovi od tchýně starší PC co jsem měl asi rok a půl na skříni na to dětské hraní minecraftu apod. Je to na AM3+ desce s FX 6100 1600mhz DDR3.
O co jde nainstaloval jsem nový Windows 10 na nové SSD co jsem dokoupil jako systémový disk. Vše funguje v pořádku jen do té doby když PC vypnu, vypnu zdroj, odpojím a druhý den ho chci připojit zpět na moje monitory abych mohl pokračovat ve stahování her nastavování atd.. Po tomhle prvním startu naběhne modré logo Windows, ale tak to zůstane. Prostě se pod tím logem netočí ty načítací tečky. Musí se dát reset tlačítkem na bedně a druhý start už vždy bezproblému. Čím to může být? Myslím, že mi to dělal už kdysi před tím rokem, ale přisuzoval jsem to starému HDD teď je tam nové SSD. Nemůže se tak chovat třeba například vybitá CMOS baterie na desce? Opravdu nevím a nechci tam jezdit každý den až mu to nepůjde nastartovat. Děkuji za rady
Jestli to ma byt spolehlive, tak by tam nemela byt 12 roku stara zakladni deska, ta ma nekolikanasobne
prekrocenou obvyklou zivotnost a muze se chovat jakkoliv. Zvlast kdyz se s ni po tech 12 letech manipuluje,
bere se do ruky, sroubuje, namaha - uz to samo o sobe ji muze znicit.
Jasně to chápu, je to starej kepl ale jede tam vše v pohodě co si vymyslí a co s ní na skříni Každopádně teď jsem to zkoušel a není potřeba čekat stačí vzadu vypnout zdroj vypínačem a nenaběhne... až po restartu. Když je pod napájením tak ho můžu restartovat jak chci a vždy naběhne. Ta deska prostě musí po odpojení šťávy o něco přijít. Co vše drží ta baterka 3V? Předpokládám že po 10 letech je úplně kaput. Když ji vytáhnu ztratím veškeré nastavení biosu nebo se pro to musí až zkratovat jumperem? Díky.
Muze byt kaput, ale obvykle neni. V kazdem pripade nova stoji par korun a je to v podstate
to jedine, co se da vyzkouset. Jestli to tim ale nebude, bude nekde hw problem.
Po několika letech jsem znovu spustil starší laptop s Win10 . Provedeny updaty. Po restartu se přidala/obnovila nabídka startovat původní Windows 7 . Složka s Windows.old už byla odstraněna po přechodu na desítky. Jak se zbavit druhého...
Poslední příspěvek
msconfig je ok, jde treba i stahnout cas v sysdm.cpl a neklikaci zpusob je pres bcdedit .
Zdravím, mám otázku. Pc někdy při post testu nedetekuje dvd rom. Dá se to v biosu vypnout? Myslím aby nebotovala dvd mechanika. Jinak deska je Asus prime b550 plus. Děkuji za odpovědi jinak dvd mechanika je stará 13 roku.
Poslední příspěvek
Dobře děkuji. Jinak BIOS aktuální, ještě nechám vlákno otevřené.
:thumbup: Oficiální úprava Windows 11 do podoby Windows 7
(příspěvek vytvořen s pomocí webu Microsoft AI)
Postup přizpůsobení Windows 11
do podoby klasických Windows:
## 1️⃣ Instalace Windows 7 téma (oficiální)
1. **Microsoft Store**...
Poslední příspěvek
1) Co je na tom oficiálního?
2) Toto vygenerovat zvládne skoro každý, kdyby ten příspěvek měl mít nějakou hodnotu, bylo by dobré doplnit konkrétní kombinace a třeba screen shoty jak to reálně vypadá.
3) Pokud chceš o něčem diskutovat, tak v prvé...
:thumbup: Windows 7 / neoficiální verze - Windows 7 ve verzi 2025 (xxxxxxxxxxxx.xxx) :thumbup:
Chci jen altruisticky pomoc a NE-porušovat pravidla diskuze, proto neuvádím odkazy.
:idea: Jedná se o upravenou verzi Windows 7 Ultimate / Profesionál...
Poslední příspěvek
Pokud má být diskuze odborná, tak naflákám do prvního příspěvku bambilión smajlíků?
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...