Nelze zapnout D.O.C.P
Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Nelze zapnout D.O.C.P
Dobrý den, Dnes jsem se zakoupil novou počítačovou sestavu a zjistil jsem že ramky které by měli běžet na 3200 mhz jedná se o Patriot Viper 4 2x8gb 3200mhz běží pouze na 2133 což mi způsobuje velké problémy s FPS ve hrách. Když jdu do biosu a v AI Tweakeru na zakladní desce Asus TUF B450M a zapnu D.O.C.P v AI Overclock tuneru Pod tím mám normálně D.O.C.P DDR4-3200 v memory frequency DDR4-3200mhz FCLK frequceny mam na auto místo 1600. No v zkratce počítač při restartu s nastavením pípne vypne znovu pípne vypne se a potom se loadne do safemodu že system je nestabilní a jestli bych si přál nastavit zpět věci před D.O.C.P už jsem to zkoušel minimálně 3x jestli ne 4x a prostě nejde zapnout. Předem děkuji za odpověd.
Re: Nelze zapnout D.O.C.P
To že ramky jsou 3200mhz neznamená že tak pojedou. U této desky pokud jsem se správně díval je vše na 2666mhz taktování a nemusí to běžet. Je tam i jiný DOCP profil s nižší frekvenci? Případně úprav frekvenci ručně, nebo přidej napětí(to už je pro zkušenějšího). Může pomoct i update BIOSu.
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
Co jsi to koupil za pocitac, ze je v tom tahle stara zakladni deska?
Jaky je zbytek pocitace - procesor, zdroj atd?
A hlavne - da se to jeste vratit?
Blbost, ne každý potřebuje počítač za 60 tisíc, pokud to bylo za normální peníze, tak není důvod.petr22 píše:Co jsi to koupil za pocitac, ze je v tom tahle stara zakladni deska?
Stačí navýšit voltáž nebo snížit frekvenci třeba na 3000, 2933 mhz. Zkus testovat co jede.
div#0042
steamcommunity.com/id/divertic
---
I ta nejtěžší hodina trvá jen 60 minut
steamcommunity.com/id/divertic
---
I ta nejtěžší hodina trvá jen 60 minut
Pocitac s aktualnimi komponenty stoji cca stejne - toto napadne pripomina oblibeny trik ceskych prodejcu,
"vyhodna" sestava slozena z normalne neprodejnych zastaralych komponent. Tady vidim desku z roku
2018 a pameti co podporuji pouze 3200 MHz max frekvenci.
"Stačí navýšit voltáž nebo snížit frekvenci třeba na 3000, 2933 mhz."
Snizit frekvenci a pripravit se tak o vykon procesoru mi nepripada jako smysluplne reseni, ten pocitac
ma problem a ja to vidim na nevhodnou volnu komponent (aka sestaveno z toho, co uz nikdo nechce).
Kdyz vidim tu starou desku a pouze 3200 MHz moduly, tak me zajima zbytek sestavy, protoze
na rok 2021 to vypada hodne podivne. On tam totiz mohl prodejce nacpat i Ryzen prvni generace (2017),
pak se podobnym problemum nelze divit a 2933 MHz je casto maximalni funkcni frekvence RAM. Kdyz
si koupim pocitac s 3200 MHz moduly, tak ta frekvence MUSI fungovat bez problemu - a toto mel
overit PRODEJCE ze to funguje, ne aby chudak zakaznik zkoumal, co s tim ma delat!
Ja bych ten pocitac vzal a omlatil prodejci o hlavu - a nechal si sestavit pocitac z komponent, ktere ma
dnes smysl kupovat (nebude stat 60 tisic Kc, bude stat temer stejne jako tento problemovy).
"vyhodna" sestava slozena z normalne neprodejnych zastaralych komponent. Tady vidim desku z roku
2018 a pameti co podporuji pouze 3200 MHz max frekvenci.
"Stačí navýšit voltáž nebo snížit frekvenci třeba na 3000, 2933 mhz."
Snizit frekvenci a pripravit se tak o vykon procesoru mi nepripada jako smysluplne reseni, ten pocitac
ma problem a ja to vidim na nevhodnou volnu komponent (aka sestaveno z toho, co uz nikdo nechce).
Kdyz vidim tu starou desku a pouze 3200 MHz moduly, tak me zajima zbytek sestavy, protoze
na rok 2021 to vypada hodne podivne. On tam totiz mohl prodejce nacpat i Ryzen prvni generace (2017),
pak se podobnym problemum nelze divit a 2933 MHz je casto maximalni funkcni frekvence RAM. Kdyz
si koupim pocitac s 3200 MHz moduly, tak ta frekvence MUSI fungovat bez problemu - a toto mel
overit PRODEJCE ze to funguje, ne aby chudak zakaznik zkoumal, co s tim ma delat!
Ja bych ten pocitac vzal a omlatil prodejci o hlavu - a nechal si sestavit pocitac z komponent, ktere ma
dnes smysl kupovat (nebude stat 60 tisic Kc, bude stat temer stejne jako tento problemovy).
Problémy s deskou B450 a RAM jsem nedávno taky řešil. V tomto případě je to určitě odpovědnost prodejce sestavy, pokud tam tu rychlost avizuje. Mě u vlastní sestavy pomohlo nastavení pomocí "DRAM Calculator for Ryzen", příčemž jsem zvýšil DRAM Voltage na 1.37 V, a o chlup i SOC Voltage. Návody jsou na youtube. Ale je to taktování a odpovědnost uživatele.
Ja bych to reklamoval nebo jeste lepe vratil do 14 dnu.
To je jako kdyz si koupis auto a zjistis, ze jede maximalne 100km za hodinu
a aby to jelo rychleji, musis poladit rucne neco v motoru na vlastni zodpovednost.
Ten pocitac je kdyz ne primo podvod, tak aspon pekna levarna ze strany prodejce.
To je jako kdyz si koupis auto a zjistis, ze jede maximalne 100km za hodinu
a aby to jelo rychleji, musis poladit rucne neco v motoru na vlastni zodpovednost.
Ten pocitac je kdyz ne primo podvod, tak aspon pekna levarna ze strany prodejce.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek