Prevence?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Odpovědět
MoA285
Level 1
Level 1

Prevence?

Příspěvek od MoA285 »

Ahoj, chci se zeptat. Eset mi při kontrole nového modem/routeru - TP-LINK Archer VR400 v3 vyhodil tyhle chyby. Co jsem se dočetl, tak by měl být problém hlavně s tím portem 23. Někde zase píší, že ten port může být otevřený u poskytovatele sítě a já bych to tedy neměl jak vyřešit. Tady - na fóru jsem se zase dočetl, že je lepší to vypnout, pokud to člověk nepoužívá, aby minimalizoval bezpečnostní riziko. Nemám s tím žádné zkušenosti a už nevím, kde bych si o tom mohl přečíst víc a případně, co s tím udělat. Chci se tedy zeptat, je to problém? Mám to nějak řešit, nebo je to v pohodě? Co mám případně dodat pro kontrolu?

Předem dík

Obrázek
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Prevence?

Příspěvek od petr22 »

Jestli je ten modem,/router tvuj, tak ti tam zadny poskytovatel nema co lezt a port je tedy mozno uzavrit (tzn vypnout telnet na WAN rozhrani)
MoA285
Level 1
Level 1

Příspěvek od MoA285 »

Tak jsem hledal a zkoušel to zablokovat přímo v nastavení modemu pod - Service Filtering a Port Triggering. Ani jedno nepomohlo. Nastavil jsem to špatně, nebo jsem úplně mimo?

Obrázek

Dodatečně přidáno po 48 vteřinách:
Eset pořád hlásí problém s portem 23

Dodatečně přidáno po 4 minutách 31 vteřinách:
A když dám skenovat aplikace v Port Triggering, tak tam jsou aplikace a hry, které ani na svém PC nemám.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

'Problem' vidi Eset v tom, ze je krome bezpecneho ssh povolen i jeho nezabezpeceny predchudce telnet.
Nicmene v emulatoru jsem nenasel moznost, jak ho vypnout, takze se s tim budes muset naucit zit.
Na hratky viz screen vyse klidne zapomen.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Odpovědět

Zpět na „Administrace sítě“