Napsat si vlastni reseni je nejjednodussi - bude to delat to co chces a zaplatis jen vytvoreni a udrzbu,
hotove konektory pro prhilasovani pres Facebook/Google atd jsou dostupne.
Nicmene - aby po me hospoda vyzadovala udaje chranene GDPR kvuli takove samozrejmosti jako je
prihlaseni se na verejnou wifi, tak prohlasim neco velmi sprosteho na adresu podniku a jdu jinam.
O tom, ze hostinsky pozaduje prihlasovaci udaje na Facebook a jine socialni site (!), pricemz neni poznat
zda si je pritom neuklada, radeji nemluve. WiFi v hospode je bud bez hesla, nebo s heslem napsanym
aby ho vsichni videli (tzn prihlaseni behem 5 vterin), nic slozitejsiho a zdlouhavejsiho.
Sbirat emailove adresy - na co, proc ? Viz GDPR.
Uvedom si, ze pokud to vezmes jako sluzbu, tak clovek pri prihlasovani MUSI odsouhlasit ze povoluje
jak tvoji firme, tak firme dodavajici reseni zpracovani osobnich udaju - a musi tam byt odkaz na podminky.
Tzn formular jak na dotace od EU jen aby ses prihlasil na WiFi - kdyz to nebude v souladu s GDPR, nekdo to
ohlasi a bude prusvih treba za 2 mega. Pokud se objevi neco slozitejsiho nez okno na zadani hesla ktere je
napsane nad pultem, odrazujes lidi uz z principu.
jak piše peter tady je navod na to jak si to jde udělam sám https://youtu.be/b7vTY1k8iGo Připadně sehnat na to někoho kdo to naprogramuje. Ani já bych se k takové wifi nepřihlásil.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy." Diogénes ze Sinopé
------------------------------------- „Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ Jan Werich
-------------------------------------- Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Souhlas s výše napsaným, nelze sbírat osobní údaje uživatelů bez patřičného důvodu. Byla by jen otázka času, než by toto někdo, kdo je v problematice jen trochu zorientovaný, nahlásil a namísto úspory nákladů z odchodu od socifi.com by tě čekalo x násobné vynaložení nákladů na právníky pro řešení vzniklé situace.
A ikdyby se právní důvod ke sběru osobních údajů našel, musel by být neprůstřelný a právně obhajitelný...a k tomu potřebuješ znovu někoho, kdo se v problematice orientuje a připraví dobrý právní rámec, tedy znovu žádná úspora nákladů.
Děkuji za návod, hosté s tím problém nemají a dopředu vědí že nám jde jenom o email pro zasílání našich NL jednou měsíčně.
Samozřejmě z mailingu se lze kdykoliv odhlásit natrvalo. Vše máme v souladu s GDPR.
Zatím jsme se nesetkali s negativní reakcí. Nakonec do restaurace se jde host hlavně najíst.
" hosté s tím problém nemají a dopředu vědí že nám jde jenom o email pro zasílání našich NL jednou měsíčně."
Tohle rekni pred auditorem a pokutu mas jistou. Fakt to neni sranda. Muze prijit kontrola i jen kvuli GPDR
a dokazi najit veci, ktere tebe nikdy nenapadnou. Staci jediny clovek, ktery problem mit bude.
Predstav si ze poradas firemni akci kde budou firemni fotografove a jeden jediny clovek za tebou
prijde, ze nechce byt focen - tzn vsichni musi dostat instrukce koho nemaji fotit a zaroven musi
probehnout kontrola zverejnenych fotek, jestli tam dotycna osoba neni.
Kdyz se clovek registruje na eshopech, je tam take registrace za ucelem sberu adres - a u toho nekolik
zaskrtavatek a hned vedle odkaz na podminky ktere k tomu patri - a ted si predstav, ze takova stranka
nekomu vyskoci na telefonu kdyz se chce dostat na wifi.
"Nakonec do restaurace se jde host hlavně najíst."
Prave proto nesmi byt vyzadovano zadani zbytecnych udaju pri prihlaseni na WiFi.
Zadani emailove adresy ano - ale dobrovolne, ne povinne.
Predpokladam, ze je na mysli reseni, ktere dynamicky generuje pristupove udaje na urcity cas a odesila
je na zadane emailove adresy a zaroven limituje pristup na 1 zarizeni s jednim jmenem a heslem.
Děkuji za právní edukaci. Jak jsem psal GDPR vyřešené máme, jen jsem přišel pro radu a doporučení na možnou službu.
Odpověď jsem částečně dostal.
Děkuji
Zdravím. Poslední dobou se mi často stává, že mi při přihlašování vyskočí, že jsem překročil počet pokusů.Ikdyž jdu poprvé. Musím vyplňovat otázky, což mě s**e..Navíc na telefonu mi to ani nejde, jelikož odpovědi mi nejdou přesunout....
Poslední příspěvek
Omlouvám se, tohle mi uniklo..
Díky za zpětnou vazbu, přenastavil jsem na otázky a odpovědi, snad to bude takto v pořádku - kdyby ne, dejte prosím vědět.
Ahoj. Mám dotaz, ohledně přihlašování se k diskusnímu fóru. Každý den se musím přihlašovat, přestože zatrhnu Přihlásit automaticky při každé návštěvě . Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno? Na jiná fóra, podobného typu, se přihlašovat nemusím a...
Poslední příspěvek
Tipnul bych na problém, že prohlížeč si nepamatuje cookies. Zkontroluj nastavení, adblock, antivir, nebo jiná ochrana proti sledování.
čtu na internetu o Wifi standartech 5,6 a těch úžasných rychlostech, vše samozřejmě za nutnutnosti využití pásma 5 GHz.
Bydlím v rodinném domě a za první betonovou zdí už 5 GHz nemá signál, nebo je rychlostí na úrovni 2,4.
Jak to...
Poslední příspěvek
presne tak, presny pokryti ani v zavislosti na spouste faktoru (material zdi, sirka zdi, tvary atd atd atd.) v podstate ani uplne rict nejde.
Muzes pripadne zkusit dokoupit dalsi R315 v mesh modu a uvidis no, zahradu mam pokrytou do pulky a dal to...
Zdravim vas. Potrebujem od vas poradit.
Prepojil som pc bezdratovo z tv. Cez wifi a sreen mirroring.
Lenze je problem ze mi to seka a laguje.
Moj pc je novy silny. ale moja tv je z roku 2014 a na nej mi ten bezdratovy prenos seka. Ale ja chcem...
Poslední příspěvek
Samozrejmne ze ne. Bezdratove spojeni bude mit vzdy zpozdeni.
U filmu bude pouze horsi kvalita obrazu, zpozdeni nicemu nevadi, hry ale budou kvuli zpozdeni nehratelne.
Pouzij HDMI kabel, pokud je aktivni, muze mit i 20 metru a vice.
Zdravím. Začal mi blbnout WIFI router TP link Archer AX20 AX1800. Začal často vypadávat signál, někdy se stane, že se ztratí signál pro TV v obýváku, kde byl vždy Signál dobrý. Zkoušel jsem TV připojit na Hotspot přes mobil, TV normálně fungovala....
Poslední příspěvek
Zmer to ve chvili, kdy jsou problemy se signalem.
Jsou lidi, co zapinaji wifi az kdyz ji potrebuji a pak ji zase vypinaji.