Z download 600kB/s, na 180Mb/s i víc, jak na to?
Moderátor: Mods_senior
Re: Z download 600kB/s, na 180Mb/s i víc, jak na to?
UPC melo omezeni prenesenych dat nekdy pred 20 lety.
Navic kazde podobne omezeni se zapne po preneseni urciteho mnozstvi dat, nez instalaci Chrome.
Navic kazde podobne omezeni se zapne po preneseni urciteho mnozstvi dat, nez instalaci Chrome.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
je na stejném jádře, zdaleka to není to samé ...amirinda píše:Jo to vím, ale nemyslel jsem, že Edge je to stejné co Chrome...
Dodatečně přidáno po 5 minutách 23 vteřinách:
jaká omezení?hroch123 píše:UPC má své omezení pro každého sosala, musíš dělat pro někoho kdo ti to dá bez omezení.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
já ti věřím, že to tak bylo ... sám jsem měl v té době wifi s agregací ... někdy tak akorát na maily ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Google najde tech pripadu kdy Chrome rychlost omezi na 600 KB/s docela dost.
Udajne ma pomoci toto (v prikazovem radku):
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
Udajne ma pomoci toto (v prikazovem radku):
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
-
Uziv00
"ipconfig /flushdns" - tohle slouží k vymazání wokenního DNS resolveru - tedy k tomu, aby wokna "zapomněly" na už známé DNS a ptaly se znovu. Na jednou navázané IP spojení to nemůže mít vliv. Pokud by mělo vliv, pak by se všechny prohlížeče chovaly stejně.
"netsh winsock reset" - tohle řeší spoustu problémů se sítí u woken, takže klidně může zkusit.
"netsh winsock reset" - tohle řeší spoustu problémů se sítí u woken, takže klidně může zkusit.
Né datové omezení, ale omezení rychlosti uživatele.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
A aktivuje se tim, ze uzivatel nainstaluje Chrome 
Zadne omezeni dat ani rychlosti od poskytovatele NENI.
Zase UPC pred 20 lety - rychlost se snizila po vycerpani datoveho limitu.
Zadne omezeni dat ani rychlosti od poskytovatele NENI.
Zase UPC pred 20 lety - rychlost se snizila po vycerpani datoveho limitu.
Tak chlapy, díky za tipy. Mám trochu časový skluz, tak omluva.
To proč to kámošovi jelo 600 a né 18000, to nevím, už mu to jde. Mě se to stalo jen jednou. Tu danou stránku jsem zatížil, stahováním 2-3 soubory současně a pak další stahování už jelo jen 600. Ať jsem dělal co chtěl. Změna DNS, použití VPN a restarty počítače nepomohly! Ostatní stránky vpohodě
Říkal jsem si, že třeba zítra to zase půjde. A taky že jo. Úplně normálně rychle.
Kamarád tu stránku nepoužíval a přesto mu to nešlo, ostatní mu šlapali rychle.
Stránka jako samotná to asi neblokovala. Pochybuji, že by to UPC zajímalo a stránku spomalila. Jedině snad něco ve Windows nebo v nějaký ochraně.
Otázkou zůstává co a proč. Ostatní stránky jeli normálně.
Tak nevím, teď to šlape a asi se někdy stane že to jede jen pomalu. Naštěstí jen jednou a jen ta stránka.
Takže to řešit už nechci.
Ale dodám jednu radu. Teď to chodí dobře a to taky (díky pokusům) jsem si nastavil DNS a ne jenom jak se nejčastěji uvádí 8.8.8.8 a 8.8.4.4 (adresy Googlu), ale i jiné adresy a jsou i o trochu rychlejší.
Našel jsem program, který mi ukáže jaký DNS tam mám zadat, který v daný okamžik jsou nejrychlejší. Někomu by se to mohlo hodit na hry online. Dokonce i skvěle chodí přímé UPC (213.46.172.36 a 213.46.172.37), záleží asi na lokalitě. Teď jedu na jedno UPC a jako alternativu mám něco jiného a nestěžuju si.
Udělal jsem minutové videjko, tady je a bude k mání 21 dní.
https://posilej.cz/zasilka/zQNWpCsP#link
To proč to kámošovi jelo 600 a né 18000, to nevím, už mu to jde. Mě se to stalo jen jednou. Tu danou stránku jsem zatížil, stahováním 2-3 soubory současně a pak další stahování už jelo jen 600. Ať jsem dělal co chtěl. Změna DNS, použití VPN a restarty počítače nepomohly! Ostatní stránky vpohodě
Říkal jsem si, že třeba zítra to zase půjde. A taky že jo. Úplně normálně rychle.
Kamarád tu stránku nepoužíval a přesto mu to nešlo, ostatní mu šlapali rychle.
Stránka jako samotná to asi neblokovala. Pochybuji, že by to UPC zajímalo a stránku spomalila. Jedině snad něco ve Windows nebo v nějaký ochraně.
Otázkou zůstává co a proč. Ostatní stránky jeli normálně.
Tak nevím, teď to šlape a asi se někdy stane že to jede jen pomalu. Naštěstí jen jednou a jen ta stránka.
Takže to řešit už nechci.
Ale dodám jednu radu. Teď to chodí dobře a to taky (díky pokusům) jsem si nastavil DNS a ne jenom jak se nejčastěji uvádí 8.8.8.8 a 8.8.4.4 (adresy Googlu), ale i jiné adresy a jsou i o trochu rychlejší.
Našel jsem program, který mi ukáže jaký DNS tam mám zadat, který v daný okamžik jsou nejrychlejší. Někomu by se to mohlo hodit na hry online. Dokonce i skvěle chodí přímé UPC (213.46.172.36 a 213.46.172.37), záleží asi na lokalitě. Teď jedu na jedno UPC a jako alternativu mám něco jiného a nestěžuju si.
Udělal jsem minutové videjko, tady je a bude k mání 21 dní.
https://posilej.cz/zasilka/zQNWpCsP#link
Naposledy upravil(a) Minapark dne 31 led 2021 18:53, celkem upraveno 2 x.
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
když se připojuji na serverovnu v Bostonu, tu cestu nijak neovlivním, takže s těmi online hrami to tak jednoduché nebude ... Akamai si s tím dělá co chce
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 3563 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mmmartin